Beautysalon Be New

Wie ben je?

Hoi! Mijn naam is Alysha Jongerius en ik ben 28 jaar jong. In 2021 getrouwd met mijn partner en wij leven in een mooie woning met onze kat Rambo, vanaf juli komt daar verandering in want dan verwachten wij een zoon.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik ben begonnen met de schoonheidsopleiding op mijn 16e en heb vanuit de opleiding veel geleerd in de beauty branche. Zo zijn we voor school wel eens naar een beauty bijeenkomst geweest en naar verschillende beurzen op het gebied van beauty. Hier heb je verschillende stands over het verkopen van een make-up artikel maar ook hoe je bij klanten een fijn klantenbestand opbouwt en bijvoorbeeld hoe je je bedrijf kan laten groeien. Dit sprak mij erg aan!

Natuurlijk moesten wij voor de opleiding ook een stage lopen om praktijk ervaring op te doen. Dit heb ik mogen doen voor een heel mooi internationaal bedrijf op het gebied van wenkbrauwen. Hier ben ik getraind tot wenkbrauwspecialist en heb ik na mijn stage nog een kleine 2 jaar gewerkt.

Omdat mijn droom altijd voor mijzelf beginnen was heb ik naast het werk al cursussen gevolgd voor bijvoorbeeld wimperextensions en nog meer op het gebied van wenkbrauwen zodat ik ook zonder een vaste baan zou kunnen beginnen met ervaring.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Toen er in het bedrijf waar ik toen werkte intern het een en ander ging veranderen, waaronder Nederland wat wegviel en ik misschien naar het buitenland moest heb ik gekeken naar andere opties. Ik weet dat er bij een eigen bedrijf starten kosten aan vast zitten voor bijvoorbeeld de juiste tools, een nieuwe behandelbank etc. Ook omdat je bij het starten van een eigen bedrijf niet direct volop klanten hebt waardoor je dus geen volledig salaris hebt wilde ik ook een buffer. Hierdoor heb ik dus naast het starten van mijn eigen bedrijf beautysalon Be New nog een baan als schoonmaakster ernaast gehad. Dit kon ik mooi combineren qua tijden met de groei van mijn bedrijf en toen ik eenmaal genoeg verdiende om alles goed te onderhouden met mijn bedrijf ben ik gestopt in de schoonmaak.

Ik deed toen ik begon nagels, wimperextensions en waxen van het lichaam en wenkbrauwen. Een naam verzinnen met als toekomstdroom een eigen studio was daardoor heel moeilijk omdat ik persoonlijk mijn eigen naam niet in mijn bedrijfsnaam wou hebben. Toen ben ik gaan kijken wat voer ik uit, en heb ik van elke behandeling de eerste letters onder elkaar genoteerd, uiteindelijk de eerste letters van de engelse woorden kwamen op NEW. Toen ik be ervoor zette kreeg ik kriebels in mijn buik, Be New is zojuist geboren!

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik ben er door de jaren heen achter gekomen dat voor jezelf zorgen een van de belangrijkste dingen is die er zijn. Je leeft immers maar één keer. Ik zorg ervoor dat ik elke dag bij een werkdag van 8 uur een uur pauze heb zodat ik even alle achterstanden qua mailtjes en berichtjes kan beantwoorden maar ook dat ik even rustig kan lunchen en eventueel een stukje kan lopen. Na werktijd probeer ik lekker te genieten van het koken van een avondmaal en daarna nog wat af te spreken met vriendinnen of een stuk te wandelen om mijn hoofd leeg te maken.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Wat mijn onderneming juist uniek maakt is dat ik heel erg gebrand ben op de kwaliteit die wij aanbieden. Elke behandeling word zorgvuldig uitgetest. Ook ben ik er op gebrand dat wij een specialiteit creëren per werkzame persoon. Of dat er nu 1 of 2 is dat maakt niet uit maar ik ben van mening dat iemand niet goed kan zijn in 20 verschillende behandelingen. Bij ons kun je bijvoorbeeld bij de ene persoon terecht die gespecialiseerd is in de wimperstyling en is zich aan het door ontwikkelen in de nagelstyling, en bij de ander die is gespecialiseerd in semi permanente make-up. En zo hebben wij nog een aantal medewerkers in ons team waardoor je als klant alles in één keer kunt laten doen door echte specialisten die ervaren zijn in hun vakgebied.

Hier worden dan ook meerdere trainingen voor gevolgd en in de loop van de tijd masterclasses om altijd op de hoogte te blijven van nieuwe trends en natuurlijk doen wij ook mee aan wedstrijden om onszelf te blijven ontwikkelen. Hierin hebben wij al verschillende mooie resultaten behaald.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Wat ik als ondernemer echt heb geleerd is dat het ondernemen nooit klaar is. Juist als ik bijvoorbeeld op vakantie ben om even mijn hoofd leeg te maken en tot rust te komen krijg ik nieuwe energie en ben ik nog volop bezig in het ontwikkelen van het bedrijf.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Ik denk dat het juist zo heeft moeten lopen allemaal, op het moment dat er dingen gebeuren in je bedrijf die niet zo goed lopen, ik bedoel maar even 3 lockdowns overleven, dan leren wij als ondernemen ontzettend veel hiervan en als ondernemer probeer ik hier juist op in te spelen zodat wij als bedrijf overeind kunnen blijven.

De tip die ik gewoon iedereen mee kan geven is dat je echt moet zorgen dat je met genoeg budget je bedrijf opstart. Het kan niet meteen vanaf het begin af aan goed lopen en gelukkig had ik daar rekening mee gehouden. Ongeveer na een half jaar begon het zodanig te lopen dat ik er een klein salaris uit kon trekken.

Wat is je toekomstvisie?

Mijn bedrijf is ontzettend gegroeid met vele vaste klanten en de diensten die wij aanbieden zitten op zo’n mooi level dat ik heel graag in de toekomst trainingen wil gaan aanbieden in de salon. Hier hebben wij gelukkig de ruimte voor. Eerst richt ik me op de baby die komen gaat in juli en daarna ga ik weer door met het volledig richten op de groei in de salon.

Contactpersoon

Alysha Jongerius

Onderneming

Beautysalon Be New

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Wist je dat je als gratis INSPIRE member een gastblog op ons platform mag schrijven?

Mega goed voor je zichtbaarheid! Schrijf je onderaan deze pagina gratis in.

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!