Shift happens, holistische therapie

Wie ben je?

Mijn naam is Fanny Roest, op dit moment ben ik 37 jaar en woon ik in het Brabantse Wintelre samen met mijn vriend en twee raskatten. Ik ben op de helft van mijn studie bij Zoma opleidingen voor holistisch therapeut HBO. Verder heb ik mijn eigen praktijk langs huis “Shift happens” en werk ik parttime bij het bedrijf “Ongehinderd” waar ik de toegankelijkheid in kaart breng voor minder validen mensen.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik heb eigenlijk altijd in de Retail gewerkt en winkels met winkelteams opgestart en begeleid als manager. Vanaf mijn 15de tot mijn 36ste mocht ik van 8 verschillende winkelformules proeven en daardoor heb ik ook leren omgaan met veranderingen en mensen.

Mijn laatste baan voor ik zelf ging ondernemen was bij een snelgroeiende motorkledingketen. Ik ben gestart in het 2de filiaal als filiaalmanager en in 5 jaar tijd zijn er 9 winkels bijgekomen en werd ik in de tussentijd Retailmanager van de Nederlandse filialen, Belgische filialen en 2 areamanagers. 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ik merkte dat ik steeds minder energie kreeg van het werk wat ik deed terwijl de sneltrein maar door bleef razen. Het bedrijf werd groter, internationaal en meer op cijfers gestuurd. Hoewel ik het zeker geprobeerd heb bleek dat niet mijn ambitie. Ik kwam erachter dat ik andere dingen belangrijker vond en dat ik uit de Retail wilde en echt iets voor mensen wilde betekenen. Zelf was ik al een tijdje bezig met mijn eigen ontwikkeling op holistisch niveau en ik merkte dat ik me minder snel druk maakte in mijn hoofd en een stuk bewuster werd. Ik zie dit als een groot cadeau en ik wens dit voor iedereen! Ik maakte een shift in mijn bewustzijn en gooide het roer om door met een opleiding holistisch therapeut te starten. Ik had al NLP en wat communicatie trainingen achter de rug en ik vond het energetische stuk wel heel interessant om te leren dus vandaar die keuze. Uiteindelijk stopte ik bij de motorkledingketen en begon ik mijn eigen praktijk SHIFT HAPPENS.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik werk vaak in de avonden, op mijn vrije dagen en in het weekend aan mijn bedrijf.

Het is nu nog prima te combineren met mijn parttime baan bij Ongehinderd.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Als holistisch therapeut kijk je naar het geheel van een mens. Op lichamelijk, psychisch, emotioneel, spiritueel en energetisch gebied. Veel holistische praktijken richten zich alleen op vrouwen maar bij mij zijn bedrijven, mannen en vrouwen welkom.

Ook geef ik graag uitgebreide klankschalen therapie wat mijn bedrijf ook zeker uniek maakt.

Dit is bewustwording op een hele zachte ontspannende manier en zorgt ook voor energetisch loslaten.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Misschien heb ik onderschat hoe weinig mensen iets weten van holistische therapie en ook totaal onbewust zijn. En daar valt mee samen dat mensen je niet meteen weten te vinden. Ik denk nog steeds dat mond op mond reclame de beste reclame is die ik kan hebben. Dat kost alleen tijd.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Ik zou willen dat ik via social media de mensen vanaf het begin af aan meer had meegenomen in het verhaal en de opbouw van Shift happens. Ik heb dat achteraf alsnog gedaan maar dat is misschien een beetje gekkig.

Wat is je toekomstvisie?

Mijn missie met Shift happens is “het bewustzijn bij anderen verruimen zodat er een goede balans kan ontstaan”. Mijn visie daarbij is dat als je disbalans (op tijd) kunt opsporen en oplossen via de holistische niveaus, je minder of minder snel symptomen van ziekte krijgt. 

Hoe doe ik dat? Door te werken aan de persoonlijke ontwikkeling en innerlijke groei. En ook door je denken en voelen meer in balans te brengen om zo meer bewustwording te creëren. Denken + voelen = weten en weten = rust

Contactpersoon

Fanny Roest

Onderneming

Shift happens, holistische therapie

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!