Brainstorm Babes

Wie ben je?

Wij, Sanne (25) en Manon (22), zijn twee enthousiaste, gepassioneerde meiden die genieten van ondernemerschap. Naast onze gedeelde passie voor ondernemen, delen we ook onze liefde voor ijs.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Sanne heeft Dier- en veehouderij gestudeerd, met een specialisatie in de hippische sector. Manon heeft de studie Toegepaste Biologie afgerond, met als specialisatie marine biologie. Tijdens het laatste jaar van onze studie hebben we elkaar leren kennen en hebben we beiden onze eigen onderneming opgezet.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Sanne is eigenaresse van Equi-mentale coaching en Manon is girlboss van Verbuiten Design. (Met haar eigen onderneming heeft ze eerder in dit blad gestaan).

Na de studie is het contact tussen ons gebleven en hebben we elkaar regelmatig geholpen als we vastliepen met onze onderneming. We hebben elkaar geholpen om belemmerende overtuigingen uit de weg te ruimen, creatieve ideeën te verzinnen en deze positieve ideeën tot uitvoering te brengen. Zo is het idee van Brainstorm Babes ontstaan.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Doordat we allebei een eigen onderneming hebben proberen wij Brainstorm Babes op vaste tijden in te plannen, zodat we samen er aan kunnen werken en het meest effectief zijn. Daarnaast gebruiken we Trello om taken te verdelen en het overzicht te behouden. Doordat we 100% achter onze onderneming staan, weten we het goed te managen.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Onze visie is “Voor ondernemers, door ondernemers”. Het is goed voor ondernemers om zich te omringen met anderen die denken in kansen en mogelijkheden. Ken en/of ben je doelgroep, dat is bij ons absoluut het geval. We weten wat een ondernemer nodig heeft en waar hij/zij behoefte aan heeft. Het is belangrijk om je te omringen met een positieve mentaliteit. Het gaat er niet om óf het kan, maar hoe het kan! Deze mindset delen we dan ook vanuit eigen ervaring met de deelnemende ondernemers.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ons enthousiasme! We hebben ons verkeken op ons enthousiasme en daarmee ons tijdsmanagement. We hebben beiden naast Brainstorm Babes nog een eigen onderneming en er ging in het begin meer tijd naar Brainstorm Babes dan we van te voren voorzien hadden. Op zich positief, maar tijdsmanagement is ook heel belangrijk. We moesten binnen korte tijd veel regelen, klaarzetten en voorbereiden. We hebben daarom goede afspraken gemaakt en besteden veel aandacht aan communicatie en planning. Zo blijft het ook leuk op langere termijn.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Niet te lang nadenken, maar gewoon doen! Al doende leert men en je kan het nog zo goed uitdenken, in de praktijk leer je pas echt wat je leuk vindt, wat voor jou werkt en wat je nog kan en wil verbeteren.

Wat is je toekomstvisie?

We willen ondernemers inspireren, motiveren en activeren. Graag zetten we ons in om de ondernemer weer op weg te helpen en het zou mooi zijn als dit niet alleen voor de individu geldt, maar ook voor grote bedrijven.

Contactpersoon: Sanne de Heij en Manon Verijdt
Onderneming: Brainstorm Babes
Website: www.brainstormbabes.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!