Let’s Dough It

Wie ben je?

Ik ben Sylke kempe, 27 jaar oud, de eigenaresse van Let’s Dough it en maak en verkoop veilig eetbaar koekjesdeeg via een online webshop. Samen met mijn vriend en twee ondeugende katten woon ik tegenwoordig in de buurt van schagen. Ik ben een groot cookie monster, maar grappig genoeg naast zoete ondernemer ook een fitness atleet. Creatief, oprecht en een stiekeme perfectionist omschrijven mij het best.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik heb jaren lang in de horeca gewerkt. Ook een tijdje in de zaak (een engelse tearoom met allerlei lekkers) van mijn ouders. Daarna heb ik de switch gemaakt naar fitnesscoach en heb ik vele mensen mogen helpen bij hun fitness gerelateerde doelen. Het jaar voor ik let’s dough it ben gestart ben ik op reis geweest en werkte ik eigenlijk niet, behalve aan mijzelf!

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ik liep al een aantal jaar met het idee iets te gaan doen met cookie dough. Dit omdat het mijn eigen Guilty pleasure is, maar ik ook wist dat het in Nederland nog niet zo bekend was. Ik zag hier dus veel kansen in. De stap durfde ik echter nooit echt volledig te zetten, tot afgelopen jaar. Terug van een reis in het buitenland, terug bij af, geen baan en alle opties waren open. Ik wilde liever niet weer werken voor een baas en had het liever in eigen hand. Het voelde als hèt moment om eindelijk iets te gaan doen met mijn idee.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Dit vind ik nog best lastig. We groeien namelijk enorm! Mijn dagen zien er dus zeker niet meer zo uit als in het begin. Ik sta normaal gesproken ook 5-6 dagen in de week in de sportschool, maar nu gaat het bedrijf toch vaak voor en ben ik soms simpelweg te moe. Beetje bij beetje leer ik wel beter en meer plannen en kan ik dingen beter combineren.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ik denk de passie. Het is een product waar ik meer dan 100% achter sta en dit hoop ik ook over te kunnen brengen. Het is een ‘ouderwets’  product, maar echt anno nu. Veel verschillende zelfbedachte smaken, online verkrijgbaar, snel verzonden en met een persoonlijke touch. In deze gekke tijd toveren wij toch een lach op iemands gezicht als het pakketje aankomt en dat is nog een van de dingen die let’s dough it uniek maakt.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Pfoe, zeker de potentie. Ik zag zeker kansen, maar dat we in zo’n korte tijd zo zouden groeien had ik niet durven dromen. Het schakelen, meegroeien, alles achter  de schermen.. veel had ik in mindere mate verwacht. Ook staat een eigen bedrijf echt nooit stil en sta je er werkelijk mee op en ga je er mee naar bed haha!

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Ik denk niet dat ik iets zou willen veranderen. Alles wat er namelijk is gebeurt, heeft uiteindelijk bijgedragen aan hoe let’s dough it nu is. Ik heb dingen geleerd en meegenomen en kan met die kennis weer verder.

Wat is je toekomstvisie?

Toen ik Let’s dough it begon, vond ik het erg lastig om doelen op te schrijven en te dromen. Nu zie ik en weet ik dat er nog enorm veel kansen en mogelijkheden zijn. Ik hoop dat Let’s dough it dus nog verder mag groeien, dat ons cookie dough wellicht in de toekomst op meerder plekken verkrijgbaar is en dat we dingen steeds grootser en professioneler aan kunnen pakken. Ik hoop steeds meer mensen blij te kunnen maken met ons koekjesdeeg en echt een merk neer te zetten voor de langere termijn. 

Contactpersoon: Sylke Kempe
Onderneming: Let’s dough it
Website: www.letsdoughit.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!