Handbalans

Wie ben je?

Ik ben Linda Winkel, 37 jaar, getrouwd met Iwan en moeder van Fien (3) en Senne (1). Ik ben een echte doener, een doorzetter en leer graag nieuwe dingen. Spelen en bewegen zit in mijn bloed en er is dan ook geen dag dat ik niet al spelend met mijn dochters door de kamer beweeg en op mijn handen sta. Spelen en bewegen brengt mij zoveel plezier in mijn leven. Het heeft mijn leven echt verrijkt. En ik ben nog nooit zo flexibel, sterk en in balans geweest. Zowel fysiek als mentaal.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik heb twaalf jaar in de gezondheidszorg gewerkt als projectleider. Eerst bij twee zorgverzekeraars, Agis en Achmea en later in het Meander Medisch Centrum.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Mijn eigen bedrijf is spelenderwijs ontstaan. Ik ontdekte de kracht van spelen en wat voor een invloed het had op mijn lichamelijke en mentale leven. Dat positieve gevoel heeft ertoe geleid dat ik besloot om mijn hart te volgen en mijn bedrijf Handbalans te starten.

Achteraf gezien is de basis hiervoor al gelegd in mijn jeugd. Als klein meisje speelde ik de hele dag buiten en vond ik bewegen het leukste om te doen. Als tiener en twintiger verloor ik het speelplezier uit het oog en werd bewegen een moetje. Door Crossfit kwam het plezier in sporten en bewegen terug, maar het echte spelen kwam later, toen ik per toeval een oude speeloefening van vroeger herontdekte: de handstand. Als klein meisje vond ik de handstand al superleuk om te doen, maar helaas heb ik ‘m nooit perfect kunnen uitvoeren. Tot ik besloot, 34 jaar en zwanger, om alsnog de vrije handstand te leren. Voor mij de ultieme balansoefening. Na ruim een jaar spelend oefenen en het overwinnen van veel mentale en fysieke uitdagingen, lukte het. Ik voelde mij letterlijk en figuurlijk ondersteboven van mezelf.

Dit alles werd versterkt toen ik januari 2020 een Amerikaanse trainersopleiding volgde, waarbij het spelen, ontdekken en leren van nieuwe vaardigheden voorop stond. Ik bewoog op handen en voeten over de grond (animal locomotion) en stond elke dag ondersteboven. Na vier maanden, inmiddels GMB trainer, was ik flexibeler, sterker en meer in controle over mijn lichaam dan ooit. Bovendien was mijn handstand veel mooier en beter geworden. Ik had angsten overwonnen, mijn balans teruggevonden, was weerbaarder en ervaarde na lange tijd weer hoe het voelde om echt trots te zijn op mijzelf. Door deze nieuwe manier van bewegen, voelde ik me weer zo speels en vrij als een kind. De verrijking die mij dit heeft gebracht in mijn privéleven wilde ik ook in mijn werkleven. Ik startte, ondanks de coronacrisis, mijn bedrijf Handbalans want ik wist één ding zeker, ik kan en wil niet wachten om mijn ervaringen met de rest van Nederland te delen en iedereen kennis te laten maken met de handstand en animal locomotion (dierbewegingen). Dit doe ik door online en offline trainingen en workshops te geven. Spelenderwijs, met veel plezier én resultaat!

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Mijn dochters gaan twee dagen per week naar het kinderdagverblijf en die dagen staan in het teken van mijn bedrijf. De andere dagen ben ik er helemaal voor de meiden. Ik geef geen trainingen en workshops, schrijf geen blogs of maak video’s. Wel ben ik aan het spelen, ontdekken en plezier maken, samen met mijn dochters. Op die dagen doe ik precies datgene waar mijn bedrijf voor staat, namelijk spelen een essentieel onderdeel uit laten maken van je leven.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ik help mensen om zich weer speels en vrij te voelen en tegelijkertijd hun fysieke en mentale doelen te behalen. Ik gebruik beweging als middel om sterker en flexibeler te worden en meer lichaamscontrole te krijgen. Ook laat ik mensen ervaren dat fysiek bewegen je ook mentaal kan helpen. Bijvoorbeeld om bepaalde angsten te overwinnen, je balans te hervinden of om weer trots te zijn op jezelf.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat? Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Ik ben pas net begonnen met mijn onderneming en ben nog aan het leren en ontdekken. Ik zie het ondernemerschap als het leren van de handstand. Het is een reis die ik maak. Een reis die niet in één rechte weg omhoog gaat, maar veel bochten kent. En de top bereik je door alle tegenvallers, meevallers en successen te beleven. Daar leer je van en word je beter van. Ik zou daarom niets over willen doen.

Wat is je toekomstvisie?

Ik hoop dat iedereen, of je nu 30, 40 of 50+ bent, zich weer zo speels en vrij kan voelen als een kind en al spelend en bewegend zijn of haar doelen behaalt. Fysiek en/of mentaal. Ik draag daar met Handbalans heel graag, met veel passie, kennis en enthousiasme, mijn steentje aan bij.

Contactpersoon: Linda Winkel
Onderneming: Handbalans
Website: www.handbalans.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!