Equi-mentale coaching

Wie ben je?

Mijn naam is Sanne de Heij en ik ben de coach achter Equi-mentale coaching. Ik ben een enthousiaste, gepassioneerde meid met passie voor paarden en paardrijden. Graag wil ik ruiters en amazones helpen om het plezier weer (terug) te vinden in het zadel en de prestaties van ruiter en paard te verbeteren.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Voor ik gestart ben met ondernemen, heb ik de studie Dier- en veehouderij aan de HAS Hogeschool te ‘s-Hertogenbosch gevolgd. Hier heb ik mij breed georiënteerd, maar mijn specialisatie heb ik gedaan in de paardenhouderij. Zo heb ik onder andere stage gelopen bij Rob Ehrens, de bondscoach van het Nederlandse springteam. Ook heb ik meegelopen bij Bit Magazine en heb ik ervaring opgedaan in Zuid-Afrika op een bedrijf waar ze safari’s te paard faciliteren.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Het ondernemerschap is een van de redenen geweest waarom ik voor de HAS gekozen heb. Graag wilde ik mijn onderneming in de paardensector opzetten en bij deze studie was het mogelijk om dit als afstudeerproject te doen. Graag wil ik mensen helpen om het beste uit zichzelf en hun paard te halen en zelf heb ik tijdens mijn deelname aan talentenplannen, dat het mentale aspect van de sport hier een grote bijdrage aan levert. In de paardensport is dit wel bekend in de topsport, maar niet daarbuiten. Daarom heb ik er voor gekozen om mij te richten op mentale coaching in de paardensector voor ruiters en amazones in de breedtesport.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Het ondernemerschap is goed te combineren met mijn andere afspraken. Een goede planning helpt mij om voldoende tijd aan mijn onderneming te kunnen besteden en tegelijkertijd ook genoeg tijd over te houden voor mijn persoonlijke afspraken. Ondernemerschap geeft flexibiliteit en vrijheid, maar een goede agenda met een overzichtelijke planning is wel belangrijk om effectief te werken.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Zelf ben ik ervaringsdeskundige en heb ik achtergrond in de paardensport. Ik weet wat het is om te presteren met je paard en weet ook welke ingrediënten je nodig hebt om tot een top prestatie te komen. Het is niet altijd makkelijk, maar er is meer mogelijk dan je denkt. Met rust, geduld en vertrouwen gaan we samenwerken aan jouw uitdaging. Niet alleen ga ik met je in gesprek, maar we gaan ook echt aan de slag met praktische tips en oefeningen. Je merkt gelijk resultaat.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Online zichtbaarheid is iets waar ik van te voren van dacht dat het niet zo veel tijd in beslag zou nemen. In de praktijk blijkt dat er meer tijd in gaat zitten dan ik dacht. Mensen willen je eerst (online) leren kennen, alvorens ze de stap durven te zetten om contact op te nemen. Het is natuurlijk een gevoelig onderwerp en dat soort dingen bespreek je niet zomaar met iemand. Die vertrouwensband met groeien en dat kost tijd.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

De manier waarop ik het ondernemerschap aangegaan ben, heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Als ik iets anders zou doen, dan zou ik meer balans willen vinden tussen onderzoeken en uitvoeren. Door te gaan doen, kom je er al doende achter wat al goed gaat en wat je nog wil en kan verbeteren.

Wat is je toekomstvisie?

Graag wil ik zo veel mogelijk ruiters en amazones coachen, om hen weer het plezier in het rijden terug te geven. Zo zullen hun prestaties verbeteren en zal het paard minder snel de dupe zijn van frustratie van zijn berijder. Zo draag ik bij aan een algemeen beter paardenwelzijn en kan ik ook bijdragen aan het verhogen van het algemene niveau van de paardensport in Nederland.

Contactpersoon: Sanne de Heij
Onderneming: Equi-mentale coaching
Website: www.equimentalecoaching.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!