711 Yoga

Wie ben je?

Hi! Ik ben Christine Oskam (34 jaar), de helft van een twee-eiige tweeling,  die het liefst op sneakers loopt, bij voorkeur veel in beweging is en met een passie voor yoga! Daarnaast ben ik eigenaresse van 711 Yoga, een kleine yogastudio gevestigd in de Hoeksche Waard. 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Voordat ik startte met 711 Yoga, heb ik diverse andere dingen gedaan. Zo ben ik na mijn studie marketing & communicatie terecht gekomen in een supermarkt als vers manager en daarna overgestapt naar een kantoorbaan als customer service representive bij het koffiemerk Illy. Beide totaal verschillend met wat ik nu doe, maar toentertijd ontzettend leuk en leerzaam! Ik heb er maximaal leren multitasken, snel schakelen en was altijd op zoek naar creatieve oplossingen. Iets wat mij nu ook zeker van pas komt als ondernemer.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Eigenlijk was het niet echt een keuze, maar ben ik erin gerold. In februari 2019 had ik net twee weken de overstap gemaakt naar een nieuwe baan toen mijn leven even volledig stil werd gezet. Ik kreeg een virale hersenvliesontsteking en daarmee veranderde alles! Na een periode in het ziekenhuis en een maand ziek thuis, ben ik weer aan het werk gegaan. Dit was achteraf veel te snel en bleek niet te gaan, daarom heb ik er voor gekozen om eerst te focussen op mijn herstel, wat ook zeker ook nu nog veel tijd en energie kost. Maar omdat ik niet doelloos thuis wilde zitten besloot ik yogalessen te gaan geven!

De dag nadat ik opgenomen werd in het ziekenhuis moest ik eigenlijk examen doen voor mijn yogaopleiding. Mijn eerste doel was dan ook, dit examen alsnog te doen en dit lukte gelukkig met heel veel inzet een half jaar later! Ondertussen was ik al gestart met het geven van 2 yogalessen per week onder de naam 711 Yoga (de naam van mijn instagram account, wat ik tijdens mijn opleiding gebruikte om dingen te delen) en dit bleek zo’n succes, dat ik al snel moest uitbreiden. Er kwamen binnen een jaar lessen, workshops bij en aangezien ik dit fysiek niet alleen kon kwamen ook collega docenten bij!

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Helaas heb ik naast de mooie dingen, zoals mijn eigen onderneming 711 Yoga ook minder mooie dingen overgehouden aan de periode van ziek zijn. Zo heb ik er NAH (niet aangeboren hersenletsel) aan overgehouden. Dit zorgt ervoor dat ik alle activiteiten die ik doe gedurende de dag heel goed moet verdelen om de juiste energie balans te behouden. Ik loop dan ook nog steeds regelmatig tegen fysieke grenzen aan. Maar het voordeel van een eigen onderneming is wel dat ik naast hard werken ook op mijn eigen in te plannen momenten rust kan pakken. En zo alle activiteiten, zo goed mogelijk kan combineren.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Wat mijn onderneming uniek maakt, is dat ik onderneem vanuit mijn eigen intuïtie en gevoel. En zoals iedereen mens dit uniek maakt, maakt dit zo ook 711 Yoga uniek.

Daarnaast probeer ik verbinding te creëren. Niet alleen tussen lichaam en geest bij de yogi’s in de lessen, maar ook met andere ondernemers. Zo kijk ik altijd naar de mogelijkheden om samen te werken om elkaar op deze manier te kunnen versterken. Waarom zou je alles alleen doen, als je elkaar kunt versterken! Het woord ‘yoga’ is afgeleid van het Sanskriet woord Yuj dat ‘verbinding’ betekent. Hoe toevallig is dat!

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Hoe leuk het is! Daarnaast is het iets wat mij eigenlijk een beetje overkomen is. Ik had geen idee wat er allemaal bij kwam kijken. Daardoor heb ik ook eigenlijk niet echt iets onderschat. Wat ik al snel merkte is, dat als je veel positieve energie in jouw onderneming stopt je in een heerlijke flow terechtkomt en er diverse deuren open gaan.  En wat natuurlijk (ook voor de meeste andere ondernemers) een uitdaging blijft is hoe je meer mensen kunt bereiken, maar ook dat blijft een leuke ‘onderneming’ binnen mijn onderneming.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Ik heb een enorme drive om door te gaan en dingen aan te pakken. Daarnaast ontbreekt het mij ook niet aan doorzettingsvermogen. Dit brengt mij ook heel veel, maar het is tegelijk ook mijn grootste valkuil.  Dus als ik iets anders zou kunnen doen, dan zou ik er vanaf het begin meer structuur in aanbrengen, zodat er meer rust ontstaat. Iets wat heel belangrijk is als je je energie zo goed mogelijk moet verdelen.  Dat ik dit ooit nog zou zeggen, had ik niet verwacht haha!

Wat is je toekomstvisie?

Zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met yoga en laten ervaren wat het voor je kan doen. Hoe het er voor kan zorgen dat je je lekkerder voelt en dat, zoals mijn yoga docent Johan Noorloos altijd zegt: ‘De yogales begint pas als je van de mat afstapt.’, je er ook veel aan kunt hebben in je dagelijks leven van de mat af.  Daarnaast is het voor iedereen toegankelijk. Je hoeft namelijk niet lenig, slank of jong te zijn. Iedereen is geschikt voor yoga, omdat iedereen het op zijn eigen niveau kan beoefenen. Mijn motto is dan ook: Yoga for everyBody!

Contactpersoon: Christine Oskam
Onderneming: 711 Yoga
Website: www.711Yoga.nlOntdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!