Daphne Bargeman | High-end passief inkomen coach

Wie ben je?

DOORPAKKER. EFFICIENT. ENTHOUSIAST.

Drie woorden die zeker thuishoren in het rijtje ‘Daphne als persoon’. Dit zal niet alleen ik beamen, maar ook de mensen om mij heen.

Stuiterend van de ideeën ga ik vaak de dag door. Een notitieboekje altijd binnen handbereik om de opkomende ideeën op papier te zetten als ik in de wachtkamer bij de tandarts zit of als ik net aardappels aan het uitzoeken ben in de supermarkt. En dan al die ideeën omzetten in daadwerkelijke acties en doorpakken. Ik vind het heel belangrijk om in mogelijkheden te denken en eruit te halen wat erin zit. Het glas is bij mij altijd half vol (het liefst driekwart vol).

En dat bleek ook wel toen ik een paar jaar terug de diagnose ‘reuma’ kreeg. Dit was voor mij geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten, maar juist om mijn eerste bedrijf te starten. Ik ben dit vanaf het begin zo gaan inrichten dat het samengaat met mijn reuma. Hoe? Door te kiezen voor passief inkomen. Uiteindelijk runde ik 3 bedrijven in maximaal 28 uur per week.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Voor ik begon met ondernemen heb ik een paar jaar als accountmanager gewerkt bij een detacheringsbureau binnen de zorg en welzijn.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ik heb gekozen voor passief inkomen vanwege mijn diagnose ‘reuma’. Soms sta ik op en voel ik direct dat ik een slechte dag heb. Het werkt dan niet om de druk te voelen toch naar je werk te gaan. Ik moet iedere dag kunnen voelen of het mogelijk is om te werken. Normaliter als je een bedrijf start, werk je de benen onder je lijf vandaan. Dit was voor mij dus ook niet mogelijk. Ik ben direct gestart met een verdienmodel waarin veel vrijheid zat. Mijn eerste bedrijf was een webshop in bruiloft decoratie. Ik heb ook een poos evenementen georganiseerd in de hotellerie en bruiloften sprak mij altijd erg aan. Dit was een mooie manier om daar toch wat mee te doen, zonder daar veel uur voor te hoeven werken.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Doordat ik veel automatiseer of uitbesteed, houd ik ook veel tijd over voor privé dingen. Voor mij is sporten erg belangrijk en wijnen met vrienden. Daarnaast werk ik altijd vanuit focus en heb ik goed overzicht. Daardoor verlies ik mij niet in taken.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Vaak is de associatie met passief inkomen dat het gaat om een laag bedrag en dat je gebruikmaakt van funnels en ads. Ik coach juist de mensen die een high-end passief inkomen willen neerzetten, waarbij je dus ook meer geld durft te vragen, je durft buiten de lijntjes te kleuren. Daarnaast houden we de marketing zo eenvoudig mogelijk en vooral vanuit verbinding. Geen ads en funnels dus.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Alle keuzes die op je afkomen. Je bent alles in één en je hebt niet direct overal kennis van. In het begin ben je dus veel aan het uitzoeken, en moet je tijdig aan de bel trekken. Je merkt gedurende je onderneemt dat bepaalde keuzes toch niet zo handig waren en dat je dan weer moet bijsturen. Dat kost veel tijd. Het duurt even voordat je helemaal helder hebt welk pad je moet gaan bewandelen.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Ik heb me in het begin op de startende ondernemers gericht en ik merk zelf dat ik meer voldoening haal uit de gevorderde ondernemers. In het begin vond ik dat erg spannend, omdat je dan overtuigende gedachte als ‘heb ik die wel wat te vertellen’ krijg, en daar had ik me wat minder lang door willen laten leiden.

Wat is je toekomstvisie?

Goede en direct een lastige vraag. Momenteel ben ik nog niet heel erg bezig met waar ik over 5 jaar wil staan. Het enige wat ik weet, is dat ik dan een platform wil hebben binnen de weddingbranche. Daar ben ik nu ook al mee bezig. Kijkend naar mijn huidige bedrijf wil ik deze nog fundamenteler hebben neergezet waarbij ik minimaal 50K passief inkomen genereer.

Contactpersoon

Daphne Bargeman

Onderneming

High-end passief inkomen coach

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!