Excel Yourself

Wie ben je?

Ik ben Aimée Floris, 43 jaar oud en woonachtig in Midden-Delfland. Als HR business partner en talent coach help ik organisaties en hun mensen om het beste uit zichzelf te halen, door middel van HR advies, loopbaan- en ontwikkeladvies, training en coaching.

Ik geloof dat mensen gaan excelleren als zij hun talenten inzetten en verder ontwikkelen. Daarom adviseer ik minder te focussen op de zwakke punten, maar alles uit je sterkste punten te halen. Daar zit je toegevoegde waarde. Organisaties zijn het meest succesvol als zij zich onderscheiden op de kernkwaliteiten van de onderneming. Door hun mensen ook in te zetten op die punten waar zij in uitblinken, heb je een succesformule.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Voordat ik begon met ondernemen, heb ik als strategisch HR business partner en HR manager gewerkt in verschillende organisaties in uiteenlopende branches, zoals verzekeringen, ICT en goede doelen organisatie. 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

In mijn werk als HR strateeg, merkte ik dat ik met teveel onderwerpen tegelijk aan de slag was, waarbij de problemen altijd prioriteit hadden en opgelost moesten worden. En dan liefst op de manier waarop de directeur had bedacht. Ik wilde mij liever richten op het ontwikkelen van de organisatie en de kwaliteiten van de mensen – waarmee in mijn beleving ook die problemen eerder kunnen worden voorzien of zelfs voorkomen. Op een gegeven moment heb ik voor mijzelf op een rijtje gezet hoe mijn ideale job eruit zou zien. Toen kwam ik tot de conclusie dat die baan niet bestond en dat er maar één ding op zat, dat ik die baan zelf zou creëren. Met Excel Yourself kan ik datgene doen, waar ik goed in ben en kan meerdere organisaties en mensen helpen om het beste uit zichzelf te halen.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik kan mij gelukkig volledig op mijn leuke werk richten en dat kan ik redelijk flexibel inrichten zodat ik tussendoor tijd kan maken voor sporten en de dagelijkse beslommeringen. Verder heb ik twee kinderen van 9 en 11 jaar oud, zodra zij thuis zijn probeer ik zo min mogelijk te werken. Prima als ze zien dat mama een harde werker is, maar aandacht voor het gezin vind ik ook super belangrijk. En van nature kan ik wel te lang doorgaan, dus door strenge scheiding van werk en gezin voorkom ik dat ik teveel van mezelf vraag.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Excel Yourself is niet uniek in de focus op sterke punten en talentontwikkeling. Wat mijn onderneming uniek maakt, is dat ik de medewerkers zelf ik de regie laat komen. In plaats van de werkgever te vertellen hoe zij de talenten van hun medewerkers kunnen ontwikkelen, is mijn aanpak om de medewerkers te inspireren en motiveren om hun toegevoegde waarde te laten zien en hun talenten verder te ontwikkelen. Zo komen zij in de lead over hun prestaties en professionele ontwikkeling. De werkgever en HR afdeling help ik om het werk en de organisatie zo in te richten dat medewerkers ten volste tot hun recht kunnen komen.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Toen ik begon, wist ik dat ik niet zo sterk ben in Marketing en Sales. Toen ik anderhalf jaar goed op weg was met mijn onderneming, maakte ik de keuze om de Marketing uit te besteden. Vanuit mijn gedachte dat je vooral moet richten op je kwaliteiten, lag het voor de hand om iemand die sterk is in Marketing te vragen het mij uit handen te nemen. Wat ik heb onderschat is dat mijn onderneming zo met mij als persoon verbonden is, dat ik het niet helemaal aan iemand anders kan overlaten. Maar door goede samenwerking en elkaar aanvullen, gaat dat nu heel goed.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Ik ben de markt op gegaan met trainingen, zonder dat ik goed had onderzocht of mensen zich bij mij zouden komen inschrijven. Toen mijn Masterclasses een aantal keer niet door konden gaan wegens te weinig inschrijvingen, zakte de moed mij in de schoenen. Ik wilde er bijna mee stoppen, maar het lag niet aan de trainingen. Als ik dat over kon doen, dan zou ik dat slimmer aanpakken. 

Wat is je toekomstvisie?

Ik wil graag dat de sterke punten benadering overal de norm wordt, in plaats van het jaarlijkse beoordelingsgesprek waarin vooral de verbeterpunten de aandacht krijgen.

Of je nu ambitie hebt of alleen maar werkt om te leven, jij hebt unieke kwaliteiten die jou waardevol maken en waarmee jij met veel plezier iedere dag je werk kunt doen. Ook als je even niet weet waar je goed in bent of wat je leuk vindt om te doen, gaat de focus op je sterke punten je helpen om te ontdekken welke kant je op wilt.

Contactpersoon: Aimée Floris
Onderneming: Excel Yourself
Website: www.excel-yourself.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!