ViaVanI Gezondheidscoaching

Wie ben je?

Mijn naam is Karin van Iersel-Pikaar, getrouwd, 2 volwassenen zonen (22 en 24 jr)  waarvan nog 1 thuiswonend en woonachtig in het prachtige dorp Ovezande in de Zak van Zuid-Beveland in Zeeland.

Ik ben een enthousiaste, leergierige, creatieve, open en toegankelijke vrouw die graag verbindend werkt. Dol is op reizen en het ontdekken van nieuwe plekjes (dichtbij en veraf); reizen maakt je als mens tenslotte rijker. Dol op sport en beweging, graag op zichzelf is maar toch ook graag feest, buiten is te vinden om op te laden of te ontladen. Daarnaast deelneemt met een vrouwenteam aan Highland Games en een biertje niet schuwt. Rode lippen geweldig vindt maar een “huispak” zich ook comfortabel vindt. Kortom, ik ben een sensitieve vrouw die veel aanpakt en overal voor open staat!

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Als 18 jarige ben ik als administratief medewerkster bij een mossel- en oesterbedrijf in Yerseke mijn werkzame leven begonnen nadat ik mijn secretaresse diploma behaald had. Na nog functies als directie-secretaresse en marketing-assistentie kwam ik, na 18 jaren in de commerciële wereld,  terecht in de zorg- en welzijnssector. Deze paste me als een jas als gevoelige vrouw. Mijn empatische en ondersteunende vermogen ontwikkelde zich meer en meer en de laatste (bijna) 10 jaren heb ik binnen de gemeente Borsele functies bekleed van allroudmedewerkster voor de afdeling Samenleving en de laatste 3 jaren mocht ik de nieuwe functie van leefstijlcoach vormgeven vanuit het team Borsele Beweegt.

De laatste jaren heb ik naast mijn levenservaring mezelf ook geschoold zodat ik de radars die ik in mijn gezondheidscoaching hanteer; voeding, beweging, mindset en ontspanning, met kennis hebt aangevuld.

Enorm trots op het feit dat ik sinds juli 2020 een van de eerste OERsterk Master Coaches ben. En een van de eerste in Zeeland. Tijdens deze opleiding kwamen vele puzzelstukjes samen uit de opleidingen die ik de afgelopen 5 jaren heb doorlopen: Beweegcoach, Mental Coach, Stresscounselor, Vitaliteitscoach (Sonnevelt Opleidingen) en Medische Basis kennis, Orthomoleculaire voedingsleer, Orthomoleculair voedings- en suppletieadvieseur (St. Ortho Health Foundation).

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

In mei 2019 ben ik uit loondienst bij de gemeente Borsele gestapt. Ik had in november 2018 mijn eigen bedrijf opgericht. Ik wilde naast het fantastische groepswerk voor de inwoners van de gemeente waar ik werkte en woon, ook de diepte met iemand in om diegene verder te doen stappen naar meer gezondheid, meer energie, rust en balans om op die manier met een sterk en krachtig lichaam fijn oud te worden en die individuele aanpak gaat niet bij de gemeente. Daar waar ik dacht beide jobs te kunnen uitvoeren om zo ook mijn vitaliteit op peil te houden, bleek dat de gemeente het niet fijn vond dat ik een bedrijf had opgepakt wat mijn loondienstbaan ‘raakte’. Zij durfden de gok niet te nemen met mij en ik voelde me bij de voordeur gezet omdat ik in mijn bedrijf dan geen mensen uit mijn gemeente mocht ondersteunen. Als de mens Karin kon ik dit niet accepteren, ik wil iedereen helpen, ik gun iedereen een gezonde toekomst en ga geen onderscheid maken in welke woonplaats je woont. Dus ……. op mijn 49ste een stoere stap genomen om de focus op mijn bedrijf ViaVanI Gezondheidscoaching te leggen. Met knikkende knietjes, maar met een enorm goed gevoel sprong ik in het diepe!

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Pionieren vind ik heerlijk.
De vrijheid van het zelfstandig de agenda beheren is fantastisch.

Geen beleid en kaders waar je je aan moet conformeren.
Mijn woonsituatie met nog 1 volwassen thuiswonende zoon biedt mij de kans om dus ook de vrijheden te pakken die ik wil.

Ik werk bijna elke dag. De afspraak is nu met mijn man, die een 4-daagse werkweek heeft, dat ik de vrijdag zoveel als mogelijk vrij houdt. Samen runnen we het huishouden. Ik ben dankbaar dat mijn woonsituatie het ondernemerschap me ‘eenvoudig’ mogelijk maakt.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Mijn onderneming is uniek vanwege mijn uniekheid!
Ik ben uniek en mijn aanpak is uniek.

Gezondheid en persoonlijke ontwikkeling/groei zijn twee zaken die hand in hand gaan.
Ik heb dit zelf ervaren als vollere vrouw. Altijd werkend aan haar lijf. Eerst (in jongere jaren) vanuit esthetisch oogpunt en de laatste jaren meer vanuit een sterk en gezond lichaam. Het pad wat ik hiermee belopen hebt vanuit het oogpunt gezondheid/vitaliteit én vanuit persoonlijke groei is datgene wat ik mee neem in mijn gezondheidscoaching. Practise what you preach and walk your talk!

Voeding, beweging, mindset en ontspanning zijn de vier hoofdradars waarmee vrouwen leer spelen. Door aan deze radars te draaien, op jouw wijze, stap voor stap, bewust, vanuit enthousiasme en kennis kom jij bij datgene wat jij verlangt. En deze verlangens waar vrouwen voor bij mij komen vallen allemaal onder mijn onliner “…. Van SUIKERSHIT naar OERSTERKFIT!”

Gezondheidsklachten als insulineresistentie, vermoeidheid, doodop zijn, (hoofd)pijnen, darmproblematiek, onrust, angsten en paniekaanvallen, burn- of bore-out klachten, klachtjes en kwaaltje die deur van de huisarts niet openen maar wel vervelend zijn (denk eczeem, hormonale klachten, energieklachten). En als een vrouw in een gezondheidstraject stapt pakt ze zichzelf fysiek aan, verbetert haar gezondheid, ontstaat er meer energie én dus ruimte voor andere dingen en groeit ze als een compleet mens meer en meer. Ik gun elke vrouw (weer) een energieke sprankelende blik in haar ogen die haar leven leidt op haar voorwaarden met respect naar de omgeving.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Mijn passie is mijn missie. Mijn drive is dus dat ik die vrouw gun wat ik op mijn manier heb doorgemaakt; een ontwikkelingsproces door maken waarbij je vrijheid, enthousiasme, energie en gezondheid omarmt in je leven. Leiderschap over je eigen dag en leven! Maar, naast het gezondheidscoachende werk, krijg je er gratis van alles bij als ondernemer.

….. ondernemen is hetzelfde als persoonlijke ontwikkeling. Je komt jezelf weer tegen, alleen op andere vlakken. Je mag zichtbaar worden, je mag je uitspreken, zaken die mij ‘vreemd’ waren omdat ik geconditioneerd was naar de ander te luisteren en me te conformeren aan regelen. Nu mocht ik zelf de regels bepalen. Dat vond ik best vreemd en lastig in het begin.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Eigenlijk niks.
Mijn ondernemerspad is een pad van geleidelijkheid.
Gestage groei, dalen, obstakels overwinnen en genieten van elke detail wat zich voordoet.

Wat is je toekomstvisie?

Vanaf het moment dat ik mijn bedrijf startte is mijn horizon dat ik een financieel zorgeloze praktijk wil neerzetten vanuit waar ik mensen mag inspireren en motiveren goed voor zichzelf te zorgen. Vanuit waar ik vrouwen mag ondersteunen en liefdevol duw in hun zoektocht naar een goed, gezond en fijn leven. En van waaruit ik groei, bloei en mezelf nog meer mag ontwikkelen, mijn pensioen financieel met vertrouwen tegemoet zie en, als C het weer toelaat, ik uiteindelijk ook nog mooie reizen met mooie ontmoetingen mag maken. Kortom leven in vrijheid!

Contactpersoon: Karin van Iersel-Pikaar
Onderneming: ViaVanI Gezondheidscoaching
Website: www.viavani.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!