Gewoonweerleven

Wie ben je?

Ik ben Anita Bouma, getrouwd met Richard en samen hebben we 2 uit huis wonende kids. Onze zoon werkt als vrachtwagenchauffeur en onze dochter die studeert in Utrecht, social work.  Ik woon in Zeeland en op het strand ben ik vaak te vinden om lekker uit te waaien. (5 km) Als je bij mij bent en je houd van thee dan ben je hier op het juiste adres! Er zit een geweldige theewinkel in Brugge en de keuze is daar en bij mij thuis is dan ook reuze! Je kan mij altijd verrassen met chocolade, melk met nootjes, bloemen, boek en post (via de brievenbus niet in mijn postvak) . Ik ben 5 jaar geleden begonnen met paardrijden wat ik echt geweldig leuk vind! Lezen doe ik heel graag. Met name boeken met een historie,  levensverhalen en humor. Een hond en een rode kat lopen er thuis rond.
Reizen vind ik geweldig. Ik genieten van anderen culturen, gewoontes en de mensen zelf. Ik vind het heel belangrijk andere mensen Echt te zien.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Voor dat ik begon met mijn eigen praktijk heb ik jaren in de zorg gewerkt. Als klein meisje wist ik het al!  “Ik wil zuster worden”. En dat ben ik ook geworden.
Ik ben begonnen als ziekenverzorgster in een verpleeghuis, daar na de opleiding gevolgd voor verpleegkundige en een aantal specialisaties gedaan zoals intensive care en brandwonden aantekening. Als ad-interim manager gewerkt, in de thuis zorg en als praktijk verpleegkundige bij een huisarts. Daarnaast heb ik altijd meegewerkt in het horeca bedrijf van mijn man. Eerst hadden we een restaurant op de Veluwe en nu hebben we een hotel/restaurant “De Zwaan “in Schoondijke (Zeeuws West Vlaanderen) Al met al heb ik ruim 20 jaar ervaring als onderneemster.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

In 2015 kreeg ik kanker. Dat was een hele heftige tijd voor mij maar ook voor mijn familie. Toen de behandelingen tegen kanker achter de rug waren, waren er veel dingen veranderd. Ik was ontzettend moe, mijn emoties gingen alle kanten op, pijn, mijn geheugen werkte niet meer. Ik moest alles opschrijven. Ik had een grote agenda op de tafel liggen waarin ik alles in op moest schrijven. Helaas kon ik het werk van verpleegkundige niet meer uitvoeren.
Dat was wel een hele klap voor mij en ik raakt in een flinke dip. In die tijd heb ik gezocht naar wat ik nu nog meer leuk vond naast het zorgen. Een rondje met vragen ging naar mijn familie, vrienden en kennissen. En daar kwam nog steeds zorgen uit, maar nu zorgen op een coachings manier. Ik kreeg hele leuke reacties terug. Zo van; weet je nog… toen heb je mij geholpen met dat en dat…  En dat waren dingen die ik mij helemaal niet meer kon herinneren. En dat is waarom ik nu een coachingspraktijk heb.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Voor het combineren van werk en vrije tijd gebruik ik nog steeds meer grote agenda voor! Voor mij is het heel belangrijk dat ik balans houd in mijn energie.
Smorgens werk ik, tussen de middag heb ik zeker 1.5 pauze om te lunchen en tijd te nemen voor mijzelf. Dit is een moment om mijn batterij weer op te laden.

Smiddags werk ik afhankelijk van de afspraken die ik heb en dat is ook de tijd voor de dingen die bij het ondernemen horen.
Als ik savonds een afspraak heb, gaat dit van mijn werk tijd overdag er af.
Elke dag loop ik met mijn hond Max en als mijn dochter (student) niet thuis is verzorg ik haar paard.
Het is voor mij heel goed plannen en balans houden om te zorgen dat mijn batterij vol blijft.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Dat is een mooie vraag! Wat maakt mijn onderneming uniek? Wat het eerste in mij op komst is; “Dat ben ik zelf!”
Ik ben degene die mijn onderneming kan maken. En daar bedoel ik mee, alles wat in mij zit gebruik ik in de coachingssessies’s.
Al mijn ervaring, kennis, hindernissen, opvoeding etc gebruik ik.
En in mijn doelgroep vrouwen die de diagnose kanker hebben gehad is het een (al klinkt dit misschien vreemd) groot voordeel dat ik zelf kanker heb gehad.
Ik weet uit ervaring en vanuit mijn medische achtergrond wat het betekend voor de vrouwen om de diagnose kanker te horen.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

In mijn coaching praktijk heb ik veel gebruik gemaakt van de kennis van ondernemen die ik had en nog heb van het hotel/restaurant.
Onderschat niet echt, maar als je vraagt waar mijn hart niet ligt, dan is dat social media. Jezelf “laten zien” op social media is iets wat er bij hoort, maar ik steek liever die tijd in mijn coachees en het uitdenken van nieuwe dingen.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Als ik één ding over zou doen, dan zou ik eerder mijn droom locatie hebben gezocht. Verder weet ik het eigenlijk niet.
Alles wat ik heb meegemaakt hebben mij gevormd tot wie ik nu ben.

Wat is je toekomstvisie?

Het is eigenlijk een toekomst droom!
Een klein landgoedje. Een landgoed met de naam Antjes-hoeve. In Antjes-hoeve komen vrouwen die de diagnose kanker hebben gehad.
Het heeft een boomgaard, een strandje rondom een grote vijver. Er lopen een drietal paarden in de wei, mijn hond Max en natuurlijk een paar stal katten. Een stal waar ook ruimte is voor vrouwen die hun paard mee willen nemen. En natuurlijk is er een uit-rij-gebied waar je kan paardrijden direct gelegen aan Antjes-hoeve. De vrouwen worden ontzorgd, even helemaal van huis weg. Coaching vind plaats in een sfeervolle ruimte, uitkijkend over de natuur, of lopend door de bossen. Of coaching met behulp van paarden. Als vrouwen hier komen kunnen ze genieten van een high-tea, heerlijk eten wat klaargemaakt is door mijn man Richard. En dan de kamers, ruimte, heerlijk boxspring bed, een grote tv, koelkastje, koffie en thee faciliteiten. En dan de badkamer…. Een droom!! Heerlijk bij het haardvuur zitten, of buiten bij het kampvuur. Genieten in de jacuzzi, sauna mmm
Eruit, ontzorgen, genieten, ontspannen, verwennen zijn de key-woorden!
Je bent van harte welkom!

Hartelijke groet,

Anita Bouma

Contactpersoon: Anita Bouma
Onderneming: Gewoonweerleven
Website: www.gewoonweerleven.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!