Atelier Marloes Eerden

Wie ben je?

Marloes Eerden, getrouwd en moeder van drie kinderen, woont en heeft atelier in Blaricum. Volgde de Academie voor Beeldende Kunsten in Amersfoort met als specialisatie beeldhouwen. Na haar opleiding maakte zij reizen naar ondermeer Egypte, Israël en Mexico en Ecuador. Deze reizen vormen nog steeds een belangrijke inspiratiebron voor haar, omdat de symbolentaal van de oorspronkelijke beschavingen haar fascineert. Vooral de relatie van mens en dier ten opzichte van de zon, maan en de natuur speelt een belangrijke rol. Het thema behoud van de natuur komt tot uiting in de herten en geweien, en leven en dood is verbeeld in rituele boten. Andere werken hebben titels als   “empty nest” en Zen

Ook duurzaamheid is voor haar een belangrijk item.

Werk in de openbare ruimte en autonoom:
Naast vrij werk vervaardigt Marloes beelden in opdracht: Voor privé of bedrijf, Jubileum, afscheid of relatiegeschenken, als ook tuinbeelden. Haar beelden zijn zowel bij particulieren, bedrijven en overheid in bezit, in binnen en buitenland. Ze geeft ook beeldhouwles en workshops.

Eerden werkt ook in opdracht en ontwierp ondermeer de jongerencultuurprijs de Zilveren Kei voor de Gemeente Hilversum,  de Woman in science Award voor FEBS/EMBO voor de beste vrouwelijke wetenschapper in Europa( internationale prijs), en Het Rudelsheimmonument te Hilversum.

Als materiaal gebruikt zij vaak een combinatie van brons en steen. Zij exposeerde in meer dan tachtig galeries, kunstuitleencentra en musea door heel Nederland. Vorige zomer exposeerde ze voor de 10e keer in het Singer Museum te Laren, samen met kunstenaars vereniging Laren/Blaricum.
Voor wie zal zij de volgende  bedrijfsbeeld , award of tuinbeeld gaan ontwerpen?

Bekijk hier het online kunstboek van Marloes Eerden: http://www.albelli.nl/onlinefotoboek-bekijken 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik mocht na het Vwo, niet naar de Kunstacademie van mijn ouders en heb toen eerst een HBO leraren opleiding gedaan in Utrecht.

Daarna heb ik alsnog de kunstacademie (HBO) voltooid.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Na afloop van de Kunstacademie ben ik op studiereis gegaan naar Israel en Egypte. Ik maakte mijn eerste serie bronzen beelden en kreeg meteen een solo expositie aangeboden bij een galerie in Utrecht. Dat was de start van mijn onderneming.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik heb altijd met het lesgeven mijn bronzen beelden bekostigd. Ik heb een eerste graads bevoegdheid en heb altijd plezier gehad om mijn vak over te brengen, aan zowel jong als oud.( Voortgezet onderwijs en cursussen /workshops). BEELDHOUWEN is mijn passie en ik doe niets liever, vrij werk en in opdracht, gelukkig verkoop ik regelmatig en kan zo weer investeren in nieuw werk. En geef nu beperkt en exclusief les.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Dat je in mijn atelier of bij exposities in een galerie/beurs, museum een sculptuur kan kopen die het handschrift heeft van een ‘’ echte MarloesEerden’’. Bovendien maak ik in opdracht een beeld op maat.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Hoe belangrijk een goede administratie is.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Als je een goed aanbod krijgt daar altijd op ingaan en niet uitstellen, van uitstel komt afstel.

Wat is je toekomstvisie?

Ik zou het leuk vinden om samen te werken met bedrijven, door middel van een opdracht of via workshops tot een TEAM- BEELD te komen. Wat uniek is en  symbool staat voor het bedrijf.

Verder is mijn ambitie om nog een nationaal bekende AWARD te realiseren.

Contactpersoon: Marloes Eerden, 06-23233067
Onderneming: Atelier Marloes Eerden, beeldhouwer te Blaricum.
Website: www.docart.nl

Ook actief op social media : linkdin, Instagram en facebook.


Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Wist je dat je als gratis INSPIRE member een gastblog op ons platform mag schrijven?

Mega goed voor je zichtbaarheid! Schrijf je onderaan deze pagina gratis in.

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!