The Business Adventure

Wie ben je?

Ik ben Merel, online business coach voor vrouwelijke ondernemers die hun kennis willen delen met hun eigen online programma.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik werkte in de reclamebranche als accountmanager voor leuke merken zoals Douwe Egberts, Disney & Heineken. De laatste 5 jaar voor het ondernemerschap heb ik in Amerika en Frankrijk bij een grote internationale non-profit organisatie marketing & communicatiesystemen opgezet.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ik heb mijn man in Amerika (hij was al videograaf) ontmoet en toen we terugverhuisden naar Nederland zijn we trouwfilms gaan maken. Dit is nu ruim 6 jaar geleden. Ik startte daarnaast ook een bedrijf voor bedrijfsevents en verkocht dit 2 jaar later, toen ik erachter kwam dat ik meer vrijheid wilde als ondernemer. Ik heb altijd het coachen leuker gevonden en zo ben ik in 2019 begonnen met het coachen. Mijn man en ik filmen en fotograferen nog steeds bruiloften tijdens het trouwseizoen.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik ben moeder van 2 kinderen en werk voornamelijk als de kids op school zijn, vooral nu de BSO nog gesloten is. Mijn man werkt ook heel flexibel (extern) dus we kunnen altijd iets schuiven met de kinderen. Ik houd ervan om de rest van mijn leven zonder strakke agenda te leven. Op deze manier blijft er ruimte voor spontane acties.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ik ben zeker geen mindset-coach. Want ik zie dat de ondernemers die vaak niet goed weten welke stappen ze moeten zetten, het dan op een ‘gebrek aan mindset’ wordt gegooit. Mijn coaching is heel strategisch en praktisch, zodat je niet overweldigend raakt en in de actiemodus blijft. De juiste actie zorgt namelijk voor resultaat. Het zien van resultaat helpt bij het creëren van een betere mindset.

Zelf focus ik me op één programma binnen mijn bedrijf, waarbij ik ook 100% aanwezig kan zijn bij het coachen van mijn coachees en het steeds verbeteren van mijn programma.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Mijn focus, ik dacht dat ik de uitzondering was op de regel en dat ik me wel op meerdere projecten en bedrijven kon richten tegelijkertijd (ook gezien mijn achtergrond als accountmanager waar ik makkelijk met 15-20 projecten per dag bezig was).

Maar ik heb moeten leren dat je jouw energie maar één keer kunt gebruiken. Daarbij ga je als ondernemer veel sneller als je al jouw energie op één bedrijf of activiteit legt.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Eerst nadenken over wat ik nu écht wilde. Een goed bedrijfsconcept of het feit dat je iets GOED kan, betekent niet dat je dit ook MOET gaan doen. Ik ben 3x iets gestart waar ik later van dacht… ik kan dit wel, maar dit geeft me geen 100% voldoening. Ga dus op zoek naar jouw purpose, jouw why, jouw missie en bouw dan een bedrijf met precies die visie. Voor mij is dit nu helemaal duidelijk, waardoor dit veel rust en focus geeft.

Wat is je toekomstvisie?

Mijn missie is om met dit programma 100 vrouwelijke ondernemers te helpen per jaar. Ik geloof in het opschalen van je programma zodat je meer vrijheid, focus en impact hebt. Dit leer ik mijn coachees en leef ik zelf ook. Vandaag sluiten de deuren van mijn coachingsprogramma en die open ik slechts 2x per jaar. Daarnaast ben ik bezig met het inhuren van een klein (but mighty) team, maar dit doe ik heel langzaam. In het verleden heb ik te snel een team gebouwd, terwijl we nog niet voldoende hadden geautomatiseerd.

Contactpersoon: Merel Pyhala-Dekker
Onderneming: The Business Adventure
Website: www.thebusinessadventure.com

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!