Unwritten stories

Wie ben je?

Mijn naam is Victorine, ik ben 26 jaar en ik woon in Amsterdam. Ik ben een modeliefhebber, hou ervan om unieke items te verzamelen en krijg de meeste inspiratie van andere vrouwelijke ondernemers. 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik had altijd een passie voor mode, dus na de middelbare school heb ik voor 9 maanden in New York gewoond en Fashion & Design gestudeerd. Vervolgens ben ik Fashion & Management gaan studeren aan het AMFI in Amsterdam. Daarna wist ik dat ik mijn eigen bedrijf wilde starten en zo ontstond Unwritten Stories. Dit ben ik toen gaan runnen naast mijn master Business Administration. Ondertussen heb ik een fulltime baan als Allocator bij een modebedrijf en run ik niet alleen Unwritten Stories maar ook The Pizza Party (netwerkevenementen voor vrouwelijke ondernemers met pizza & prosecco).

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ik heb van jongs af aan al geroepen dat ik later mijn eigen bedrijf wilde. Op m’n 13e ben ik begonnen met geld verdienen door het verkopen van oude kleding op Markplaats. Door de jaren heen ben ik al wel 5x bijna een bedrijf gestart, maar nooit echt doorgezet. Totdat ik samen met een vriendin t-shirts aan het bedrukken was voor andere vriendinnen en opeens het idee kwam om hier een business van te maken, want een leuk t-shirt vinden zonder merknaam of cheesy teksten is niet makkelijk te vinden. Zo ontstond Unwritten Stories in 2018. Wat begon als een merk met unieke t-shirts is ondertussen uitgegroeid tot een webshop met kleding & accessoires die een extra touch geven aan je look.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

De combinatie van fulltime werken en het runnen van twee bedrijven is soms passen en meten. Om deze reden ben ik sinds een paar maanden begonnen met een ochtendroutine en sta ik tegenwoordig om 6u op. Zo kan ik nog een uur aan mijn bedrijven werken voordat ik begin aan mijn fulltime baan. Dit is de beste tip die ik iedereen kan geven. Het geeft zoveel energie om de eerste taken al gedaan te hebben terwijl iedereen nog slaapt.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Met Unwritten Stories creëren we elk seizoen een nieuw verhaal. Ik haal overal inspiratie en nieuwe verhalen vandaan en hou ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken. Deze inspiratie gebruik ik voor het samenstellen van de nieuwe collectie. Op het moment nemen we je mee in de Stories of Copenhagen.  

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

In een podcast hoorde ik ooit dat het runnen van een webshop de olympische spelen van het ondernemerschap zijn en soms voelt dat ook zo. Aan de ene kant vind ik het heel leuk dat het zoveel verschillende aspecten van het ondernemen heeft. Ik ben inkoper, fotograaf, websitebouwer, marketingdirecteur en al het andere dat bij een webshop komt kijken. Elke dag leer ik weer iets nieuws. Aan de andere kant kost dit ontzettend veel tijd en dat had ik aan het begin wel onderschat. Maar ik probeer tegenwoordig ook meer dingen uit handen te geven. In het begin vond ik dit moeilijk, maar ik merk dat het goed is om taken uit handen te geven waar je zelf minder goed in bent en dus vervolgens ook langer over doet. Je kan dan beter je tijd besteden aan iets anders waar je wel goed in bent.  

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

In het begin kon ik veel twijfelen over dingen en dat kost veel tijd. Nu probeer ik sneller en makkelijker keuzes te maken. Meestal pakt dit goed uit, maar soms ook niet en dan probeer ik het als een les te zien. Op deze manier groeit niet alleen mijn bedrijf sneller, maar ikzelf ook. 

Wat is je toekomstvisie?

Op het moment ontwerp ik alleen de t-shirts zelf en de rest van de items koop ik in. In de toekomst lijkt het me fantastisch om alles zelf te produceren, zodat alle items uniek zijn en een eigen verhaal hebben.

Contactpersoon: Victorine van der Ven
Onderneming: Unwritten Stories
Website: www.unwrittenstories.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!