Ik ben Jan Modaal & Webshop voor Bloggers

Wie ben je?

Ik ben Sandra Boon (29) en ik run een blog over geldzaken én een webshop met producten voor bloggers, online ondernemers en social influencers. Mijn dagen zijn hierdoor erg gevarieerd, hoewel beide bedrijven onderling ook weer veel met elkaar te maken hebben.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik ben vanaf mijn 16e al ondernemer en ik heb daarvoor nooit een baan gehad. Ook geen bijbaan. Ik kan mij ook niet voorstellen hoe het is om fulltime in loondienst te zijn, want ik ken niet anders dan dat ik zelf mijn eigen boontjes moet doppen.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Destijds deed ik veel webdesign en vormgeving als hobby. Steeds meer opdrachten kwamen mijn kant op, waardoor mijn ouders vonden dat ik het dan maar “officieel” moest gaan maken. Een maand na mijn 16e verjaardag stapte ik het kantoor van de Kamer van Koophandel binnen. Met mijn moeder. Zij moest ondertekenen, omdat ik nog minderjarig was.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Voornamelijk door vaste werktijden aan te houden. Ik heb geen gezin waar ik verantwoordelijk voor ben, alleen mijn hond Harley. Hij is al bijna 13 jaar oud en vraagt niet zoveel aandacht meer. De wandelingen zijn een welkome afleiding tussen het werk door.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Mijn blog is uniek, omdat het zich richt op een specifieke doelgroep waar nog niet veel voor wordt geschreven: mensen met een modaal inkomen. Een goed inkomen is namelijk geen garantie voor financieel succes. Ik heb daarnaast ook een eigen methode ontwikkelt, waarmee je persoonlijke financiën kunt regelen in slechts 5 minuten per maand. Vooral handig voor mensen die niks met cijfertjes hebben.

Mijn webshop richt zich ook op een zeer specifieke doelgroep (bloggers). Wat uniek is aan mijn werkwijze is dat ik niet 100-en producten aanbied, maar van elk product slechts 3 variaties heb in 3 verschillende prijscategorieën. Hierdoor wordt het een stuk makkelijker om een product te kiezen. Daarnaast bied ik ook “BloggerBoxen”, waarin enkele producten zijn samengesteld. Zo hoeven mijn klanten niet zelf allerlei producten bij elkaar te sprokkelen. Heel handig, want de meeste bloggers, vloggers, influencers en online ondernemers zijn geen camera- en audio experts.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

De vrijheid die je hebt. Dat klinkt wellicht een beetje vreemd, maar jarenlang hield ik mij binnen kaders die ik zelf had bedacht en waar destijds ook mijn klanten mij aan hielden. Vorig jaar heb ik het webdesign bedrijf gestaakt en nu richt ik mij alleen nog op de blog en de webshop. Ik realiseer mij nu pas hoeveel vrijheid ik heb als ondernemer. Ik kan doen wat ik wil, zijn wie ik wil en worden wie ik wil. In theorie is dat logisch, maar in de praktijk “voelt” dat vaak niet zo. Je agenda wordt al snel bepaald door je klanten, de dagelijkse taken, etc.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Investeren in mijzelf, in kennis en in producten en dit vooral ook opschalen. Als ondernemer was ik altijd best wel een cheapo en ik realiseerde mij niet dat investeringen (mits goed uitgevoerd) zorgen voor meer omzet en meer winst. Op dit moment haal ik weinig winst uit mijn bedrijven, omdat ik de winst gebruik om meer producten te komen. Dit zorgt weer voor meer winst, welke ik ook investeer. Zo hoop ik steeds een “trapje” hoger te gaan. Vroeger zou ik dit nooit doen: de winst zou ik opnemen om van te leven. Daar had ik immers hard voor gewerkt (zei ik dan tegen mijzelf).

Wat is je toekomstvisie?

Ik wil de webshop flink uitbouwen en ik ben op dit moment ook bezig met het produceren van een eigen product. Het is een product waar veel bloggers en fotograferen baat bij hebben, maar welke nog niet te koop is in Nederland. Het product zit nog in de ontwikkelfase, dus ik kan er helaas nog niet te veel over vertellen. Het is voor mij een geheel nieuw avontuur om dit allemaal te doen en ik ben er heel erg enthousiast over. Ja, het is erg spannend, maar daar ben ik ondernemer voor… 🙂

© Foto door Jos Schuurman (FPS)

Contactpersoon: Sandra Boon
Ondernemingen: Ik ben Jan Modaal & Webshop voor Bloggers
Website: https://ikbenjanmodaal.nl & https://webshopvoorbloggers.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!