Marije Timmerman Coaching

Wie ben je?

Hi! Leuk om kennis te maken, ik ben Marije Timmerman, 34 en woon samen met mijn vriend Klaas in Rotterdam. Als coach help ik ondernemers die de wereld mooier willen maken vol vertrouwen en naar hun eigen waarden ondernemen.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik heb ruim 10 jaar ervaring opgedaan in het bedrijfsleven als projectmanager en Scrum Master.

Ik begon mijn carrière ooit bij Peugeot en Citroën op de marketingafdeling. Daarna ben ik geswitcht naar de bureauzijde om daar toffe campagnes en platforms te ontwikkelen voor allerlei merken.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Het ondernemerschap trok mij altijd al erg aan. Maar ik zag mezelf lang niet als ondernemer.

Nadat ik van baan was veranderd en daar niet de kansen kreeg die mij vooraf beloofd waren, besloot ik in de zomer van 2018 in het diepe te springen en mijn baan op te zeggen. Ik gunde mezelf een aantal maanden de tijd om erachter te komen wat ik zou willen doen. Uiteindelijk ben in februari 2019 voor mezelf begonnen. Wat mij zo aantrekt in het ondernemen is de vrijheid die ik ervaar. Ik kan zelf mijn dag indelen en ook besluiten om bijvoorbeeld een opleiding te gaan volgen. Als het goed gaat met mijn bedrijf ligt dat helemaal aan mij. Dat geeft me een gevoel van trots. Ik ben iemand die altijd het beste in haarzelf naar boven wil halen en uitdaging nodig heeft.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik ben super flexibel. De ene dag heb ik allemaal coachsessies gepland staan en de andere dag ben ik bezig met het maken van een video of het schrijven van een blog. Daarnaast wil ik mezelf blijven ontwikkelen en reserveer ik één dag per week voor een opleiding of cursus. 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ik ben gespecialiseerd in het coachen van ondernemers die de wereld mooier willen maken. Daarnaast heb ik een praktische werkwijze. Een tijdje geleden kreeg ik dit terug van mijn coachee na afloop van een traject: “De oefeningen waren lekker praktisch en verhelderend. Het bracht mij rust en focus, hierdoor bleek mijn doel een stuk dichterbij te liggen dan ik vooraf dacht”.

Het blijft tijdens de coachsessies dus niet alleen bij praten. Ik zorg ervoor dat je in beweging komt en stappen gaat zetten richting jouw doel.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Nadat ik mijn website had gemaakt en mijn huisstijl en visitekaartjes klaar waren, was ik toch teleurgesteld dat mensen niet en masse in de rij stonden om door mij gecoacht te worden. Ik wist ook wel dat het zo niet werkte maar hoopte er stiekem toch op. Gelukkig bleef het niet helemaal stil en kon ik aan de slag. Daarnaast ben ik gaan werken aan een stevig fundament van mijn bedrijf waardoor steeds meer ondernemers mij nu weten te vinden.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Veel eerder uit mijn comfort zone stappen en het oude loslaten zodat er ruimte ontstaat voor nieuwe dingen. Ik heb bijvoorbeeld heel lang allerlei interim klussen gedaan, die binnen mijn comfort zone lagen, waardoor ik veel minder focus had op het opzetten van mijn eigen coachpraktijk.

Wat is je toekomstvisie?

Mijn grote doel over 10 jaar is dat ik 10.000 ondernemers met een sociale missie heb mogen helpen om met rust en focus te ondernemen. Ik zie een community met ondernemers voor mij waar kennis en ervaring met elkaar wordt gedeeld en waar ik af en toe een masterclass of inspiratiesessie geef. Het is mijn manier om de wereld zelf ook een beetje mooier te maken.

Contactpersoon: Marije Timmerman
Onderneming: Marije Timmerman Coaching
Website: www.marijetimmerman.com

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!