Interview met Lindy Ravestein van Font Services

Wie ben je?

Ik ben Lindy Ravestein, ik ben onderneemster, echtgenote en moeder van een jongetje van 6. Mijn man werkt in de offshore op zee, dus hij is zes weken thuis en zes weken weg. Hierdoor voel ik mij soms een alleenstaande moeder en dat in combinatie met het hard werken voor mijn bedrijf in het vastgoed.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Eerst heb ik de Hotelschool gedaan en voor hotels gewerkt in onder andere London en Amsterdam. Vervolgens ben ik de vastgoedwereld ingerold en heb ik 10 jaar voor één van de grootse vastgoedbedrijven van Nederland gewerkt. Toch bleef het hele buitenland avontuur sinds London wel kriebelen en daarom de stap gezet om Spanje te proberen. Eerst in Spanje voor een makelaar gewerkt en vervolgens gaan ondernemen. Hiervoor maar één keer eerder in Spanje geweest maar omdat het land voldeed aan onze wensen: warmer klimaat, veilig en toch relatief dicht bij Nederland was de keus snel gemaakt.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Corona was het begin. De werkzaamheden bij de makelaar in Spanje begon steeds meer stil te liggen. Daarom begon ik terug te denken aan mijn tijd in de vastgoedwereld in Nederland. Al het werk dat ik toen deed, had ik remote kunnen doen. En dankzij corona werd remote werken steeds normaler, dus ik greep mijn kans.

Eigenlijk was mijn doel in eerste instantie om mijn oude functie als zzp’er vanuit Spanje voort te zetten, tot ik erachter kwam dat de vraag naar technisch en remote personeel veel groter was dan ik dacht. En toen was het idee voor Font services geboren! En nu zitten we na 2 jaar met meer dan 25 man Nederlandstalig personeel.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Mijn man is 6 weken weg en 6 weken thuis. In de weken dat hij er niet is, is het thuis een militaire onderneming om alles te doen. Dat betekent veel structuur! 6 uur ’s ochtends gaat de wekker en heb ik even mijn me-time. Mijn zoontje wakker maken stel ik tot het laatste moment uit om 2 redenen. 1. Een klein jochie ’s ochtends wakker maken is het ergste dat er is 2. Hij staat daarna meteen aan.

In Spanje gaan de kinderen met een schoolbus naar school, daar zet ik hem en vervolgens rijd ik door naar het kantoor van Font. Rond 16:00 haal ik hem weer van de schoolbus. De middag en avond is dan van ons en zodra hij in bed ligt, werk ik nog even.

Buiten werk om spendeer ik het liefste tijd met mijn gezin. Sepp is een energiek en vrolijk ventje, dus we doen veel leuke dingen samen. Naar de dierentuin, samen zwemmen, samen koken. Vooral koken is mijn passie. Daarnaast ga ik graag uiteten.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Font is een bedrijf in het commerciële vastgoed, maar met ons servicegerichte houding zijn wij toch uniek. Het Font DNA noem ik het ook wel: servicegericht, betrokken en bereid om te leren.

Met onze Font Academy leren wij vervolgens de medewerkers om een expertise in vastgoed te krijgen. En zo kunnen we ook medewerkers zonder de juiste achtergrond, een perfect geschikte technical assistant of servicedeskmedewerker maken. Zolang de mensen maar het Font DNA hebben.

Daarnaast is een kantoor met zoveel Nederlandstalig aan de Costa Blanca natuurlijk al heel uniek.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Wat ik het meeste heb onderschat is, dat mensen niet zo erg het hart op de tong hebben als dat ik heb. Klanten, medewerkers, opdrachtgevers die niet zeggen waar het op staat of wat ze écht willen en dan kom je in een gekke situatie. Dan ben je veel tijd kwijt met achterhalen wat het daadwerkelijk is wat diegene wil en ook veel tijd kwijt met focussen op het verkeerde.

Als ondernemer zie je pas de consequenties van als mensen, opdrachtgevers of klanten niet 100% eerlijk zijn over wat ze te bieden hebben of wat ze willen. Want dan eindig je zelf met de gevolgen hiervan en dien je dit ook zelf weer op te lossen.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Er is natuurlijk veel gebeurd waar ik van heb geleerd, maar juist omdat ik ervan geleerd heb en Font nu Font is door alle “foutjes”, zou ik niks willen veranderen. Achteraf zijn er mensen die ik niet had aan moeten nemen, die bijvoorbeeld niet het Font DNA hadden. Maar hier heb ik van geleerd. Spijt ervaar ik dan ook niet, juist omdat ik ervan geleerd heb allemaal.

Mijn belangrijkste les is om niet te veel na te denken over de consequenties van de beslissing. Deze consequenties moeten niet je beslissing te veel beïnvloeden. Maak de beslissing die het beste is en overzie daarna pas de consequenties. Vroeger dacht ik na over wat er allemaal zou kunnen gebeuren en dat heeft het maken van beslissingen toen lastig gemaakt.

Wat is je toekomstvisie?

Font is al heel hard gegroeid in de afgelopen twee jaar, maar ik zou nog zoveel meer willen uitbreiden. Van de zomer verhuizen we naar een groot kantoor in Albir toe. Daarnaast wil ik de flexibiliteit naar personeel vergroten, het liefst met een systeem dat we in-house gaan creëren. Nu werken onze medewerkers vanuit verschillende systemen vanuit de verschillende opdrachtgevers. Als we echt een Font Systeem hebben, versimpelen we het proces en kan Font dé partij worden binnen het vastgoed worden waar jij de servicedesk en technische administratie uitbesteed.

Contactpersoon

Lindy Ravestein

Onderneming

Font Services

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!