Interview met Monique van Melick van Source of Succes

Wie ben je?

Met mijn man Roland, dochter Femke en twee Berner Sennen woon ik in Limburg in de omgeving van Heerlen. Geboren in Rozenburg en later verhuisd naar het Zuiden.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik heb verschillende banen gehad. Ooit gestart bij de Kijkshop als verkoopster, toen naar een industriële bakkerij waar ik van medewerkster aan de lopende band ben opgeklommen naar ploegbaas. Via een avondstudie juridisch directiesecretaresse terecht gekomen bij de DSM waar ik intern van de bedrijfsrecherche als Buitengewoon Opsporingsambtenaar geswitcht ben naar de afdeling Human Resources Services.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Het was een beslissing die voortkwam uit een zware burn-out. Ik wilde de perfecte mama zijn voor mijn pasgeboren dochter, de perfecte echtgenote en huisvrouw met daarbij een super flexibele medewerkster bij de DSM. Dat liep mis.

Alleen maar thuis zitten was voor mij geen optie dus zocht ik iets wat ik kon aanpassen aan mijn gezinsleven. Een eenvoudig tekstblokje met daarin vijf zinnen over alternatieve geneeswijzen gaven de doorslag. Dát was de oplossing. Dat was in 2004. Recentelijk (2020) heb ik progressive mental alignment coaching daaraan toegevoegd omdat ik wilde weten wat de oorzaak van de oorzaak was van de aandoeningen die mijn klanten hadden. Anders gezegd; wat veroorzaakte de terugval in oud gedrag bij mijn klanten.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Helaas loop ik nogal eens tegen mijn eigen organisatietalent aan. Ik ben een onderneemster die heel graag adhoc zakendoet en uitstelt tot op het laatste moment. Onder die druk kan ik goed presteren maar het geeft ook vaak stress die niet nodig is als ik op tijd mijn zaakjes regel. Het gaat al beter maar mag nog georganiseerder. Ik ben dan ook niet voor niets een echte perfectionist.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Dit vind ik een moeilijke vraag. Vanuit mijn ervaring in de alternatieve geneeskunde (2006) herken ik veelal signalen vanuit lichaamstaal. Onuitgesproken emoties en gevoelens pik ik heel makkelijk op. Hierdoor ‘weet’ ik meestal of ik op het goede spoor zit in mijn coaching. Ik werk heel erg gevoelsmatig en laat regels vaker voor wat ze zijn.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Jaren heb ik heel lokaal gewerkt. Voor mijn alternatieve geneeswijze had ik geen community nodig. Omdat ik met coaching veelal digitaal werk is mijn werkgebied enorm uitgebreid en het contact leggen/netwerken met potentiële opdrachtgevers vindt/vond ik erg lastig. Dus kort gezegd denk ik de marketing.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Veel en dan ook heel veel eerder starten met echt gaan netwerken.

Wat is je toekomstvisie?

De jarenlange fysieke inspanning met mijn handen en armen eisen langzaam hun tol. Mijn visie is niet langer een 50 – 50 verhouding alternatieve geneeskunde en coaching. Ik wil zeker naar een 25 – 75 verhouding en misschien wel naar de 20 – 80 verhouding toe en veel meer netwerken.

Contactpersoon

Monique van Melick

Onderneming

Source of Success

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!