Interview met Roos Althuis van Social Digitals

Wie ben je?

 Mijn naam is Roos Althuis, Online Marketeer- en Social Media Specialist. Het is mijn missie om ambitieuze ondernemers en bedrijven te helpen met hun social media zodat ze meer klanten aan kunnen trekken.

Ik ben 21 jaar en kom uit Baarn. Hoewel sommigen me nog jong vinden, geloof ik dat als je een droom hebt, je er direct voor moet gaan. Mensen zeggen vaak dat ik positief en vrolijk in het leven sta en dat is precies wat ik wil uitstralen.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Als tiener droomde ik al van het starten van mijn eigen bedrijf, maar het duurde een tijdje voordat ik de juiste richting had gevonden. Na verschillende loondienst banen te hebben gehad in de online marketing, ontdekte ik dat het traditionele werk niet de voldoening gaf die ik zocht.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ik was zoekende naar mijn passie en zag in social media marketing een kans om mijn creativiteit te uiten en tegelijkertijd ondernemers te helpen hun online aanwezigheid te verbeteren.

In het begin was het eng om uit mijn comfortzone te stappen en mezelf te presenteren als ondernemer, maar ik wist dat ik mijn droom moest najagen. Ik begon me te verdiepen in social media en de manier waarop bedrijven hiermee hun bereik en zichtbaarheid konden vergroten.

Het was een uitdaging om mezelf als startende ondernemer te profileren, maar met veel doorzettingsvermogen en hard werken begon ik klanten aan te trekken. Ik ontdekte dat er niets zo bevredigend is als het helpen van anderen hun doelen te bereiken.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Door middel van de juiste planning en structuur. In het begin vond ik het best lastig om de juiste balans te vinden tussen werk en privé, maar uiteindelijk besefte ik dat het juist belangrijk is om ook de tijd voor andere activiteiten te nemen.

Ik merkte dat ik na een pauze veel productiever en creatiever was in mijn werk. Nu probeer ik bewust mijn werkuren in te plannen en me eraan te houden. Het helpt om bijvoorbeeld terugkerende werkzaamheden op vaste momenten in te plannen, zoals het maken en inplannen van content. Ik plan ook mijn persoonlijke activiteiten in en beschouw ze als even belangrijk als mijn werk.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Mijn kracht zit echt in de persoonlijke aanpak. Door goed te luisteren en te begrijpen wat de specifieke behoeften zijn en dit vervolgens aan te passen en te werken vanuit dat begrip. Daarom werk ik vrijwel altijd met een plan op maat. Die dus perfect aansluit bij de behoefte en resultaten die de klant wilt behalen.

Ik heb vele bedrijven geholpen hun online aanwezigheid (op social media) te verbeteren en hun doelen te bereiken en voor mij is er niets mooiers dan het zien van de groei en successen van mijn klanten.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ondernemen is soms echt een confrontatie met jezelf. Je zult in het begin heel veel tijd moeten investeren om je onderneming te laten werken en dit is misschien iets wat ik onderschat had. Maar aan de andere kant heeft het mij zoveel geleerd over doorzettingsvermogen, risico’s nemen en het belang van flexibiliteit en aanpassingsvermogen, dat dit een van de beste beslissingen is die ik ooit heb genomen.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Ik denk niet dat ik iets over zou willen doen, omdat ik erin geloof dat alles met een reden gebeurt. Ook heb ik zoveel geleerd van het hele proces en die kennis had ik niet willen missen.

Maar als ik iets zou moeten benoemen, zou ik in het begin meer vertrouwen in mezelf willen hebben. Niet alleen maar naar concurrenten kijken, maar echt vanuit je eigen kracht ondernemen.

Wat is je toekomstvisie?

Ik denk dat er altijd ruimte is om te groeien en daarom zou ik ook graag mijn bedrijf nog verder gaan uitbouwen. Blijven optimaliseren en verbeteren, maar wel altijd bezig kunnen zijn met mijn passie. En natuurlijk nog meer leuke ondernemers helpen met groeien, want dat is precies waar ik energie van krijg.

Contactpersoon

Roos Althuis

Onderneming

Social Digitals

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!