Mentaal de Baas

Wie ben je?

Een vrolijke dame van 40 jaar, klinisch psycholoog van beroep, moeder van 2 heel gezellige meiden, en sinds 2 jaar eigenaar van Mentaal de Baas. Mentaal de Baas biedt coaching en online trainingen aan voor vrouwen die zich dolgraag weer positief en krachtig willen voelen. Vaak gaat het om vrouwen bij wie het nog niet helemaal lukt om te herstellen van een intense periode in hun leven. Vaak is er niet eens heel veel nodig om dit voor elkaar te krijgen, maar je moet maar net weten wat te doen. En hoe fijn is het om op zo’n moment de juiste stappen aangereikt te krijgen. Dat is precies wat ik met mijn coachprogramma’s probeer te bereiken. Zodat iemand heel snel weer de houvast in zichzelf terug vindt en weer verder kan.

 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Na mijn studie psychologie heb ik jaren in allerlei verschillende GGZ-instellingen gewerkt als psycholoog en mijzelf verder geschoold in de behandeling van allerlei psychische klachten. Dit bracht de nodige vervolgopleidingen met zich mee, o.a. de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog en uiteindelijk tot klinisch psycholoog. Psycholoog is een mooi vak, waarin ik vele mensen heb mogen helpen om zich weer sterk te voelen en weer van het leven te genieten.

 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Het idee voor een eigen bedrijf borrelde al langere tijd, maar het duurde even voordat ik wist wat ik nu precies wilde. Verschillende ideeën zijn de revue gepasseerd. Maar op een dag realiseerde ik me dat ik het heel ‘dicht bij huis’ kon houden. Ik had namelijk net een heel ingrijpende fase in mijn leven achter de rug en had de draad weer weten op te pakken. Dus toen bedacht ik me ineens hoe waardevol het zou zijn als ik mijn lessen hieruit zou delen met andere vrouwen die dit kunnen gebruiken, zodat ook zij weer goed in vel komen te zitten. Dus ik ben mijn eigen ervaringen gaan combineren met  al mijn ervaring en kennis als psycholoog. Hieruit zijn mooie coachprogramma’s ontstaan. En daarmee werd Mentaal de Baas ‘geboren’. 

 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Nou, dat is soms een hele klus. Alleenstaande ouder, met twee jonge kinderen, drukke baan en eigen bedrijf is best wel topsport. Het blijft dan ook voortdurend van belang om goed kijken naar mijn eigen energieniveau en of ik wel voldoende oplaad. Wat daarbij niet altijd helpt is mijn enorme drive om door te gaan. Je kent het misschien wel; iets met hoge lat en alles uit de dag willen halen. Dus om alles op een fijne manier vol te houden betekent het vaak goed multi-tasken, niet te kieskeurig zijn qua huishouden en uitbesteden wat kan (zowel privé als qua ondernemen). Vanwege mijn beperkte tijd richt ik me dus vooral op de dingen die ik goed kan en die me energie geven. De rest probeert als het even kan door een ander te laten doen die daar weer goed in is. Is echt een aanrader.

 

 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Het is een mooie combi tussen mijn persoonlijke ervaringen en mijn grote ervaring op het gebied van psychologie. Hiermee is het heel toegankelijk en tegelijkertijd heeft het aanbod een solide basis. Het omvat de onderwerpen en werkwijzen, waarvan ik uit mijn ervaring met vele mensen weet dat die van groot belang zijn om jezelf weer goed te voelen.

En dit alles is in een stijl, die persoonlijk is, zacht, steunend, aanmoedigend en met een mooie dosis humor en luchtigheid. Een krachtige mix die snel leidt tot groei en ontwikkeling.

 

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Misschien wel de mate waarin ik wordt uitgedaagd te groeien en mijn eigen grenzen te verleggen. Bijvoorbeeld alleen al in mijzelf zichtbaar maken en laten horen wat ik te bieden heb. Dit ben ik niet zo gewend. Ik vind het super spannend en tegelijkertijd onwijs leuk om mezelf hierin toch telkens weer een stap verder te brengen.

 

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Eigenlijk zou ik niets over doen. Alles is leerzaam geweest. Waar ik vooral heel blij mee ben is dat ik al bij start heb geïnvesteerd in trainingen bij verschillende businesscoaches. Die waren heel inspirerend en geven me tot op heden houvast om de stappen te zetten in het ondernemen. Ze hebben me geholpen om met meer richting en focus bezig te zijn. Super fijn!

 

Wat is je toekomstvisie?

Met Mentaal de Baas veel meer de wereld in stappen en laten zien wat ik te bieden heb. Daarmee hoop ik heel veel vrouwen te inspireren. Ik hoop hen het vertrouwen te geven dat ze kunnen kiezen, dat ze mogen kiezen en er dan altijd heel veel mogelijk is!

 

 

Contactpersoon: Mieke de Jong

Onderneming: Mentaal de Baas

Website: www.mentaaldebaas.nl