Miranda Maris Training & Coaching

Wie ben je?

Ik ben een nuchtere noorderling, betrokken, open-minded en in balans. Nu wel gelukkig. Toen ik zelf na jaren van disbalans was hersteld van mijn burn-out, besefte ik dat mijn burn-out voorkomen had kunnen worden. Ik besloot mijn ervaringen om te zetten in iets positiefs en heb het roer omgegooid. Ik heb alle zekerheden van een vaste baan (incl goed salaris en lease auto) achter mij gelaten en ben ik voor mezelf begonnen als stress preventie en burn-out coach.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik heb 20 jaar werkervaring binnen commerciële omgevingen waarvan 15 jaar leidinggevende ervaring als Manager klantenservice en Customer Experience Manager. Twee jaar geleden was ik nog trotse finalist van The Customer Contact Manager of the Year verkiezing.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Toen ik zelf na jaren van disbalans was hersteld van mijn burn-out, besefte ik dat mijn burn-out voorkomen had kunnen worden. Ik besloot mijn ervaringen om te zetten in iets positiefs.

Ik ben een HBO opleiding tot stress- en burn out coach gaan volgen en combineer nu mijn kennis als ervaringsdeskundige met mijn theoretische kennis én met de kennis die ik heb opgedaan in het bedrijfsleven. Nu begeleid ik één op één mensen die kampen met stress klachten.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Naast ondernemer ben ik ook moeder van een een puber zoon en een tienermeisje. Het zelfstandig ondernemerschap maakt mij baas over mijn eigen agenda en het gemakkelijker om werk en privé te combineren. Ik probeer strak te plannen en heb daarnaast gelukkig een groot vangnet.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ik heb heel bewust gekozen voor een specifieke tak van sport, coaching rondom stress en burn out. Ik ben een specialistische coach. De kennis die ik heb opgedaan in opleidingen combineer ik met mijn ervaring als leidinggevende en met mijn ervaring vanuit de praktijk, dat maakt mij uniek. Welke stress- en burn out coach is geschoold, heeft het zelf ervaren én weet hoe het is om manager te zijn in het bedrijfsleven? Vanuit deze ervaring zijn de trainingen die ik geef geschreven. Wat had ik destijds zelf, als manager,  graag willen weten over stress om mijn team goed te kunnen ondersteunen?, van daaruit zijn de trainingen opgezet.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Als ondernemer moet je een manusje van alles zijn maar je kunt niet overal verstand van hebben en dat moet je ook niet willen. Hulp vragen is iets wat ik moet leren.

Ik ben gestart midden in het ‘Corona tijdperk’, mijn netwerk vraagt weleens of ik dat onderschat heb. Volgens mij is het nooit een goed moment om te starten én is het altijd een goed moment. Een mooie leerschool uit deze Corona tijd is dat online coachen prima resultaten geeft en daarmee is mijn werkgebied enorm vergroot.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Ik zou dan eerder voor een eigen werkplek hebben gekozen. Overal een beetje werken zorgde voor mij voor onrust. Ik ben iemand die graag een persoonlijke werkomgeving creëert.

Wat is je toekomstvisie?

Mijn toekomstdroom is dat ik volop trainingen geef aan teammanagers, HR professionals en andere leidinggevenden op het gebied van stress bewustwording. Ik ben er van overtuigd dat veel langdurig verzuim veroorzaakt door stress te voorkomen is. Daarvoor is kennis nodig over de werking van ons brein en kennis over onze persoonlijke stressoren. Die kennis overdragen en mensen begeleiden hun eigen stressor de baas te worden zodat stress niet tegen je werkt maar voor je werkt…dat is mijn doel.

Contactpersoon: Miranda Maris
Onderneming: Miranda Maris Training & Coaching
Website: www.mirandamaris.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!