Happy Fitness

Wie ben je?

Wij zijn Babbe en Andrea, twee sportieve  Zeeuwse vrouwen met (je raadt het al) een passie voor sport, beweging, voeding en leefstijl.
Wij zijn de trotse eigenaresses  van  sportschool Happy Fitness.  Waar wij door middel van groepslessen en personal training onze leden begeleiden naar een fit leven vol energie.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Andrea is direct na de middelbare school gestart met het ondernemen.
Babbe daarintegen heeft eerste overal eens rondgesnuffeld voordat ze de stap tot ondernemer maakte.
Een opleiding Redactie en Mediaproductie in Amsterdam afgerond, een half jaar gewerkt bij CTV, meerder horeca baantjes gehad aan de kust en ook nog even klantenservice geprobeerd.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Voor Andrea sprak vooral de vrijheid aan. En dan niet zozeer de vrijheid in de zin van veel vrije tijd, want daar zou er wel meer van mogen zijn, maar vooral de vrijheid in zelf bepalen wat je gaat doen en vooral hoe je dat gaat doen. Continu doorontwikkelen en zoeken naar mogelijkheden om de leden nog beter te helpen is  haar drijfveer. Mensen komen vaak met een probleem (overgewicht, slechte conditie, niet lekker in je vel zitten, een stijf lichaam, vermoeidheidsklachten, en meer) en de kunst is niet enkel te bieden waar de klant om vraagt, maar om te bieden wat de klant nodig heeft.
Als voorbeeld: Als je wilt afvallen denken mensen vaak dat ze minder moeten eten en meer moeten bewegen. Dat is deels waar, maar als bijvoorbeeld jouw slaapritme niet op orde is , dan heb je geen effect. Wij kijken daarom naar het totaalbeeld, hierdoor zijn de resultaten vele malen hoger.

Babbe kwam in 2013 bij Happy Fitness sporten en kwam daar Andrea tegen.
We bleken een klik te hebben en ook wel iets meer dan dat.
Want een half jaar later woonden we samen en sinds 2018 zijn we getrouwd.

Voor Babbe is het ondernemen iets wat op de tweede plaats komt. Lesgeven is haar passie.
Mensen motiveren, entertainen en samen iedere training weer een stukje sterker en fitter worden. En aangezien Andrea al eigenaresse was van Happy Fitness was het niet meer dan logisch dat ook Babbe zich uiteindelijk meldde bij de Kamer van Koophandel.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Balans.
En dat is een flinke uitdaging. We hebben hier afspraken in gemaakt. Want als je samen werkt en leeft ben je al snel geneigd om door te blijven werken en je privéleven aan de kant te zetten.
’s Ochtends hebben we een koffiemomentje, tussen 12 en 14 uur wordt er hier niet gewerkt en na 21 uur gaan de telefoons uit en de laptops dicht. Zaterdagavond is datenight en wordt er niet gewerkt.
Als ondernemers zijn wij erg goed in werk creëren en moeten we elkaar hierin met regelmaat afremmen.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ons contact met onze leden. Het persoonlijke contact onderscheid ons van andere sportaanbieders. Wij vinden het belangrijk dat leden zichzelf kunnen zijn en zich hierin vrij voelen. Onze leden omschrijven de sfeer als huiskamergevoel.
Door deze fijne relatie met onze leden komen we tot de kern van het probleem en kunnen we hun gericht helpen.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ja, vooraf hadden wij nooit gedacht dat er zoveel bij zou komen kijken. Vooral hoeveel tijd daarin gaat zitten hebben we onderschat. Een website, social media, emailcontact, administratie, wijzigingen van regelgeving, boekhouding, etc. Er komt zoveel meer bij kijken dan enkel leuk lesgeven.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

We zijn nu gestart met wat we leuk vonden om te doen en van daaruit verder bouwen. Als we opnieuw zou beginnen zouden we meer tijd nemen en advies inschakelen voor het maken van een goed plan.

Wat is je toekomstvisie?

Momenteel hebben we behoorlijk last van de Corona maatregelen. Zodra deze wegvallen of verbeteren verwachten we weer te kunnen bouwen. We zijn massaal met onze neus op de feiten geduwd dat een goede gezondheid zeer belangrijk is en hier ben je voor een groot deel zelf verantwoordelijk  voor. Het hebben van overgewicht, een slechte conditie of weinig energie zijn  zaken waar je zelf wat aan kan verbeteren. Alleen weten mensen vaak niet hoe. Wij helpen ze daarbij.
We verwachten dat zodra we weer meer mogen we flink door kunnen groeien en meer mensen mogen begeleiden om zich lekker in hun vel te voelen.

Contactpersoon: Andrea Verberkmoes & Babbe Noya
Onderneming: Happy Fitness
Website: www.happyfitness.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!