Dol-fijn jezelf zijn

Wie ben je?

Ik ben Nienke Postma, 46, alleenstaande moeder van een lieve dochter Anouk (10). Ik ben Gelukscoach en Spiegelcoach voor gezinnen met een oude ziel. Ik word blij van zon, zee en strand. Daarom coach ik in de zomer ook op het strand.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen? 

Ik heb Communicatie gestudeerd en daarna jaren o.a. gewerkt als communicatieadviseur. Toen ik moeder werd van een dochter ben ik mijn hart en ziel gaan volgen. Opeens kwamen allemaal kinderen uit zichzelf naar mij toe om hun hart te luchten over lastige situaties. Toen wist ik het zeker: Ik word coach voor hoogsensitieve kinderen met een oude ziel.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ik had behoefte aan vrijheid en creativiteit en hier kan ik alles in kwijt. Bij mijn eerste baan bij Randstad had ik vroeger al geleerd om je eigen ‘toko’ te runnen en dat was een voordeel. Toen ik op een dag in de auto reed plopte de naam Dol-fijn jezelf zijn in me op. Ik vind het belangrijk dat kinderen zichzelf kunnen zijn. Dan ben je gelukkig!

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik deel mijn tijd zelf in en werk ook wel in de avonden en weekenden als dat beter uitkomt. Als mijn dochter bij haar vader is kan ik bv weer meer werken. Ik krijg wat ik aan kan op mijn pad en afspraken worden vanzelf verzet als het even teveel is. Zo bijzonder hoe het werkt.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ik heb een gave om gezinnen te coachen en voel mee wat er nodig is om weer sterk te staan. Mijn specialisatie is spiegelen met kinderen met een oude ziel. Ik ken nog niemand die dat ook doet. Door het spiegelen kom je meteen bij de kern en het heeft heel snel een positief effect binnen het hele gezin. Pesten stopt meteen, zware lasten worden lichter en iedereen gaat vol positieve energie blij naar huis. Ik laat de zon weer schijnen voor kinderen die het moeilijk hebben. Samen halen we het beste in hun naar boven. Daar worden we allemaal gelukkig van!

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

De administratie vind ik minder leuk om te doen. Verder is het heel leuk om te doen.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

In het begin maakte ik veel reclame met flyers etc en nu is dat niet meer nodig. De klanten komen vanzelf uit heel Nederland naar mij toe, mede door het toepassen van de wet van aantrekking en te blijven vertrouwen op het universum. Klanten zeggen regelmatig: “Ik vroeg de engelen/het universum om hulp, omdat ik helemaal vastliep en toen kwam jij op mijn pad. Alsof het van bovenaf gestuurd wordt. Nu deel ik alleen nog veel geluksberichten op Instagram en Facebook. Blij leven helpt!

Wat is je toekomstvisie?

Een wereld waarin iedereen fijn zichzelf kan zijn, zonder maskers. Waarin lieve, leuke kinderen die het moeilijk hebben meer begrip en allemaal een lief en blij leven krijgen.

Contactpersoon: Nienke Postma
Onderneming: Dol-fijn jezelf zijn
Website: www.dolfijnjezelfzijn.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!