2Be-Have

Wie ben je?

Ik ben Angela, 39 jaar, getrouwd met Roald en moeder van zoon Vonk (15 maanden)

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik ben fulltime ondernemer sinds 2017. Daarvoor heb ik sinds 2010 freelance gewerkt, naast dat ik voor de klas stond in het primair onderwijs.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Nadat ik mijn Master SEN Gedragsspecialist had afgerond, heb ik plaats genomen in een aantal landelijke besturen met betrekking tot het onderwijs. Van hieruit kwamen ideeën voor workshops, trainingen en coaching. Sinds 2014 deed ik dit op freelance basis en begon ik met parttime voor de klas staan.

In begin 2017 had ik een opleiding afgerond tot bokscoach en dat was het moment om te stoppen met het combineren van een baan en alle freelance opdrachten. Ik was er klaar voor om een onderneming op te bouwen.

Inmiddels heb ik mijn eigen lifestyle programma ontwikkeld waarbij ik verschillende technieken combineer die ik door de jaren heen heb geleerd.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ook ik heb met mijn onderneming last van hollen en stilstaan. Er zijn enorme pieken in het werk en in de vakantie ook rustigere momenten.

In verband met de opvang van ons kind en een man die in het OV werkt (met wisselende diensten) en zijn eigen praktijk heeft, is het creëren van overzicht ontzettend belangrijk.

Onze zoon heeft een eigen maandkalender. Juist het uitwerken van deze kalender geeft inzicht in wanneer wij met zijn drieën vrij zijn. Door samen te beslissen welke van deze dagen “heilig” zijn, kunnen we er ook samen naartoe leven.

Verder bereid ik zelf de doelen voor mijn bedrijf elk kwartaal voor, heb ik een maandplan en een accountability partner waar ik om de week een uurtje mee online bekijk wat ik heb bereikt en wat niet. Ook voor haar businessdoelen natuurlijk, het is een partnerschap.

Op de donderdag bereid ik de komende week voor. Zodat ik vrijdag t/m zaterdag zoveel mogelijk kan “zijn”. Het organiseren geeft mij rust, zodat ik buiten mijn business alleen nog maar een to be-lijst heb. Dit is voor mij mijn kracht, om te streven naar het hebben van emoties en om persoonlijke rollen te vervullen… to be an amazing mom…, to be relaxed…. Enz. Echt een manier om dicht bij jezelf te blijven.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Mijn onderneming is uniek in de passende gecombineerde coaching. Ik bedoel hiermee dat ik mentaal, emotioneel en fysiek met je aan de slag ga. Maar wel in de context die jij nodig hebt, die jij bepaalt. Ik werk het liefst met mijn 5 elementen programma: balans, rust, invloed, energie en focus. Ik werk nu al geruime tijd met dit programma en het is zo mooi om te zien dat binnen deze elementen de context verandert naarmate de coachee zich ontwikkelt en de tijd verstrijkt. In januari

kan het doel zijn ‘rust in mijn hoofd’ terwijl in mei het doel wordt ‘rust in mijn agenda’.

Mijn bagage is inmiddels zo groot – en nog steeds groeiende en in ontwikkeling – dat de coaching met jou mee beweegt in deze verandering.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Absoluut het deel marketing en acquisitie. Ik had er geen kaas van gegeten en had het voorrecht dat de freelance opdrachten vanzelf kwamen, maar er zat in die periode ook geen druk op om een bepaalde omzet te behalen. 

Die omschakeling naar een omzetdoel heeft echt wel even geduurd.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Waar ik nu mee bezig ben, echt mijn onderneming neerzetten als merk, had ik veel eerder moeten doen! Op dit moment heb ik echt een team van grafische vormgevers gevonden die echt bij mij passen, maar heb ik ook ervaring met alle programma’s die ik verzorg en de klanten waar ik mee werk. Hierdoor merk ik dat ik een aantal diensten al echt veel eerder, duidelijker in de markt had kunnen zetten. Aan de andere kant had ik ook deze ervaring nodig om dit inzicht te krijgen.

Wat ik daarnaast eerder had mogen durven, is om bewust te vragen om reviews. Wanneer ik door een organisatie werd ingehuurd, droeg de organisatie al zorg hiervoor. Maar inmiddels heb ik gemerkt dat daarnaast ook een eerste reactie vragen, direct aan een deelnemer of een coachee, mij veel concrete handvatten geeft en natuurlijk leuke reacties om te delen via social media.

Wat is je toekomstvisie?

Ik kijk er erg naar uit om mijn grotere programma’s weer te draaien. De interactie binnen een groep, de band die je creëert tussen deelnemers, de ontwikkeling die deelnemers doormaken en de daadkracht die deelnemers ervaren.

Aan het begin van een traject of een programma ervaart mijn klant een enorme drive om dingen ECHT te veranderen, maar leidt de waan van de dag zo sterk af! Ze zien zichzelf niet als slachtoffer, want dan ben je bij mij aan het verkeerde adres. Maar ze willen wel weerstand bieden tegen die waan van de dag, zodat ze dichter bij zichzelf kunnen blijven.

Daar gaan we samen mee aan de slag! Stevig in je schoenen staan, krachtig reikend naar jouw doelen, met gespreide armen open en flexibel om alle successen op te vangen, maar ook tegenslagen te incasseren. Net zoals een stevig gewortelde boom die alle zonnestralen opvangt en de stormen trotseert.

Contactpersoon: Angela Kouwenhoven-de Waardt
Onderneming: 2Be-Have
Website: https://2be-have.nl/

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!