Roelie van Guldener – Mantelzorgexpert

Wie ben je?

Roelie, (bijna) 57 jaar, getrouwd, moeder van 2 (prachtige volwassen) zonen.

Ik heb mantelzorgtaken voor verschillende personen binnen ons gezin en in de directe omgeving.

Dus ervaringsdeskundige. Ik ben opgeleid/heb ervaring als coach, trainer (online heeft nu ook mijn aandacht), spreker, (storyteller), casemanager mantelzorg en mantelzorgmakelaar.

Ik houd van mensen (helpen), de natuur, wandelen, schrijven, lezen, een goed gesprek en tekenen.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

In heb verschillende functies gehad in loondienst (maar ook vrijwillig). Heb meegedacht in verschillende besturen en heb lotgenotengroepen begeleid.

Nu combineer ik werken in loondienst en ondernemen. Er is duidelijk een verschuiving gaande.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ik ben ooit begonnen met een vrijwilligersproject waarin ik leerlingen mocht coachen/ondersteunen die voortijdig van school dreigden te gaan (om uiteenlopende redenen).  Ik kreeg daar enorm veel energie van. Ik ben toen een coachingsopleiding gestart. Toen ik in de loop der jaren, voor meerdere personen mantelzorgtaken kreeg, en tegen dingen aanliep, ben ik me steeds meer hiervoor gaan inzetten. Ook om te (kunnen) helpen. Het loopt als een rode draad door mijn leven. Een eigen praktijk starten was eigenlijk een natuurlijke/logische stap.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik plan en organiseer veel. En prioriteer goed. Zorg voor voldoende afleiding, zelfzorg en leef Mindful. Het is soms wel eens ingewikkeld. Ik ben gezegend met een hoog energielevel dat scheelt. Ik heb een behoorlijke veerkracht. Mijn werkzaamheden (en bouwen aan) de praktijk heeft een tijd op een laag pitje gestaan. Mede om de reden dat ik mijn prioriteiten anders had liggen. Nu onze zonen uit huis zijn en mijn man niet werkt, ligt dit anders. Ik kijk naar wat er nu is. En naar mijn cirkel van invloed. Als ik ergens geen invloed op heb, of geen energie van krijg, laat ik het (waar mogelijk) los. Dit geeft overzicht en ruimte (in mijn hoofd). Ik kan genieten van de kleine dingen. En blijf positief (soms lastig). Verder probeer ik altijd te kijken naar wat we wel kunnen en niet naar wat we missen.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ik bied in mijn praktijk verschillende diensten aan. Bijna alle zijn gericht op kennisdeling en ervaring(en) delen, mensen ondersteunen en bijstaan. Ik ben ervaringsdeskundig en tegelijkertijd ook professional/expert op het (brede) gebied van mantelzorg.

Ik geef trainingen met verschillende onderwerpen (mantelzorg en werk combineren, ontspanning, zelfzorg, samenwerken informele/formele zorg, gespreksvoering, persoonlijke ontwikkeling enz.).

Deze trainingen zijn (vooralsnog) bedoeld voor leidinggevenden en (werkende) mantelzorgers.

Ik spreek op bijeenkomsten, geef voorlichting en vertel mijn verhaal. Verder blog ik en komt tegen de zomer mijn 2eboek uit. De 2e gaat over mantelzorg en het (goed) combineren met werk. Het is bedoeld voor (werkende) mantelzorgers en de bedrijven waar deze mensen werken. Het wordt een boek met inzichten, informatie-/kennisdeling, ervaringen en praktische opdrachten er in.

Verder ben ik als gediplomeerd mantelzorgmakelaar en casemanager mantelzorg, ook nog eens bekend met de wet-/regelgeving en weet aardig de weg in zorgland. Zo heb ik een compleet pakket, en voor elke vorm of vraag m.b.t. mantelzorg wat passends (maatwerk) aan te bieden.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ja, marketing en acquisitie. Het werven en verkrijgen van opdrachten is heel wat anders dan de diensten die ik verricht. Individuele trajecten zijn vaak geen probleem. Ik zou graag ook wat meer binnen bedrijven/organisaties aan de slag gaan. Ook het bijhouden van een website is niet mijn sterkste kant. En is daardoor vaak tijdrovend. Maar ik ben tegenwoordig veel bezig met zichtbaarheid en netwerken. En goede keuzes maken en duidelijke grenzen stellen.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Misschien zou ik wat eerder begonnen zijn. Of wat sneller. Maar aan de andere kant, alles gebeurt op de “juiste” tijd daar geloof ik in. Ik moest waarschijnlijk eerst de (levens)lessen leren die ik nu heb aangereikt gekregen. Om de persoon die ik nu ben, te kunnen worden om dit leven zo te leven. En er voor mensen kan zijn, door mijn kennis, ervaring enz. door te geven.

Wat is je toekomstvisie?

Mijn praktijk/bedrijf zal steeds meer uitbreiden. Ik hoop dat ik in de toekomst veel mensen met mijn verschillende diensten en mijn boek, verder mag helpen, motiveren en ondersteunen. Dat ik ze mag leren bewust te kijken naar alle (on)mogelijkheden van het leven (met mantelzorg). En hun eigen rol in het geheel. Dat ik als mens mag groeien en dit elke dag mag blijven delen.

Ook wil ik graag bedrijven/organisaties (met mantelzorgers in dienst) op weg helpen om een gezonde werkomgeving te creëren voor alle partijen. Om het beste van verschillende werelden te (leren) combineren, door samenwerking te stimuleren en te vergroten. Een vrouw met een visie en een missie!

Contactpersoon: Roelie van Guldener
Onderneming: Roelie van Guldener – Mantelzorgexpert
Website: www.roelievanguldener.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!