WYS Onderzoek & Educatie

Wie ben je?

Ik ben Jolien van der Geugten, schrijver en onderzoeker. Ik woon in Amersfoort met mijn man en onze drie kinderen (3,6,7 jaar).

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Voordat ik met ondernemen begon, werkte ik in het hoger onderwijs als docent. Ik ben gepromoveerd op gezondheidsvoorlichting aan de Universiteit Maastricht. Ik gaf college over hoe je wetenschappelijk onderzoek doet, en ik begeleidde studenten bij hun afstudeeronderzoek.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Toen mijn jongste dochter 2 jaar werd, kreeg ik wat meer ruimte om na te denken wat ik nu echt wilde. Mijn middelste zoon heeft de huidaandoening ichthyosis, en ik wilde mijn expertise en ervaringen daar graag voor inzetten. Ook wilde ik meer vrijheid om mijn tijd aan innovatieve projecten te kunnen besteden. 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Door alle coronamaatregelen vind ik het wel jongleren af en toe tussen mijn werk en mijn gezin. De BSO was een hele tijd niet open, en als een van de kinderen verkouden is kunnen ze niet naar school. Dan moet ik flexibel zijn en mijn agenda omgooien. Als ondernemer is dat makkelijker dan in loondienst, maar ik heb natuurlijk ook opdrachtgevers die op tijd hun resultaten verwachten!

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Als ondernemer heb ik het eerste kinderboek geschreven over de huidaandoening ichthyosis. Toen mijn middelste zoon naar de basisschool ging zocht ik een kinderboek om zijn klasgenoten laagdrempelig uit te leggen dat zijn huid er anders uitziet en dat hij een huidaandoening heeft. Zo’n boek kon ik niet vinden, en als ondernemer dacht ik: dan schrijf ik het zelf! Dat kenmerkt mij en mijn onderneming denk ik wel, dat ik kies voor uitdagende en innovatieve projecten.  

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Het ondernemerschap geeft een hoop vrijheid en daar ben ik erg blij mee. Maar ik merk dat ik ook geneigd ben te veel hooi op mijn vork te nemen, omdat ik een opdracht interessant vind. Het is nu de kunst goed na te denken welke opdrachten ik graag wil doen, en wat er lukt binnen de tijd die ik heb om voldoende kwaliteit te leveren. Maar ik realiseer dat dit in deze periode een luxe probleem is!

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Dan zou ik eerder dingen uitbesteden en hulp inroepen. Urenlang rommelen met cijfers, mijn financiën en mijn website… dat is niks voor mij. Sinds ik daar professionele hulp voor heb, houd ik tijd over voor mijn opdrachten en het scheelt voor mij ook frustratie als iets niet lukt omdat ik er niet genoeg verstand van heb 😉

Wat is je toekomstvisie?

Als ondernemer heb ik nu een aantal bijzondere projecten mogen uitvoeren. Na het verschijnen van mijn boek Joris en de tijger vragen mensen of ik nog een boek zal schrijven. Daar ga ik over nadenken! Het is wel mijn missie om kwetsbare mensen een stem te geven door middel van educatieve projecten zoals een kinderboek.

Contactpersoon: Jolien van der Geugten
Onderneming: WYS Onderzoek & Educatie
Website: www.jorisendetijger.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!