Weg Van De Minste Weerstand

Wie ben je?

Ik ben Raghenie Radjkoemar, geboren en getogen in Paramaribo en woon sinds mijn 18e in Den Haag. Ben getrouwd en heb 2 heerlijke jongens van 11 en 15.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik heb bedrijfseconomie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Daarna heb ik gewerkt als business consultant en beheerde ik voor een bank het portfolio van klanten in Azië.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ondernemen geeft de vrijheid om mijn tijd naar eigen inzicht te besteden. Hierdoor kan ik de balans werk en privé heel goed zelf beïnvloeden.

Ik heb, vanaf de dag dat ik begon te werken, gekozen voor maximaal 4 dagen. Ik geloof namelijk dat tijd een schaars goed is en dat wil ik zonder al te veel gedoe (van een baas) kunnen besteden aan alle lieve mensen in mijn privé omgeving. Tegelijk heb ik ook de ambitie om financieel vrij te zijn. In loondienst ging dit een beetje schuren: goed blijven verdienen in dezelfde hoeveelheid tijd ging het ‘m niet worden. Ik heb daarom bewust gekozen voor ondernemerschap en zie mijn vader als groot voorbeeld daarin!

Omdat tijd schaars is, is het enorm waardevol als je jezelf ZO SNEL ALS MOGELIJK door en door kent (en niet pas als je 80 bent). Zo weet je sneller welke keuzes je mag maken om het maximale uit jezelf te halen, ONGEACHT de omstandigheden waar je in zit. Hierdoor ervaar je meer balans tussen werk en privé. Als ondernemer ben je dan pas echt succesvol en heb je als ouder nog meer positieve impact op je gezin.

Ik zie al jaren om me heen dat mensen hier enorm mee worstelen. Hun intenties zijn 100% zuiver en vaak zijn de doelen helder maar door gebrek aan kennis over zichzelf (en over hun gezinsleden), behalen ze niet de gewenste resultaten. Met als gevolg steeds groter wordende frustratie, onrust of onzekerheid. Genieten van de mooie kleine maar ook grote dingen in het leven wordt bijna onmogelijk.

Het is mijn missie om deze ondernemende ouders in hun kracht te zetten zodat ze ongeremd hun passie als ondernemer kunnen leven en hun kinderen kunnen opvoeden tot sterke zelfstandige burgers, ZONDER dat het ten koste gaat van hun onderneming. Dat ze elke avond afsluiten met een voldaan en trots gevoel.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Een goede planning EN er ‘moeiteloos’ van afwijken door voor ogen te blijven houden wat ECHT belangrijk is het leven: voldoende quality time met mijn gezin en familie. Hierdoor kan ik gevoelsmatig ongeremd en 24/7 blijven ondernemen ☺

Wat maakt jouw onderneming uniek?

De SNELHEID waarmee ik mijn klanten inzichten en antwoorden geef op vragen waar ze al jaren mee worstelen. Dit geldt ook voor de tools om de opgedane inzichten te integreren in hun dagelijks leven.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ja zeker: de marketing in dit digitaal tijdperk en de tijd, de consistentie en het geld die nodig zijn om hier maximaal profijt uit te halen.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Mij minder laten beïnvloeden door wat anderen van mijn visie vinden. Had ik minder twijfel gehad, dan had ik eerder geweten wie de juiste experts waren om mij verder te helpen.

Aan de andere kant ben ik wel zo nuchter (of spiritueel…?…) om te denken dat ik eerst van alles moest ervaren voordat ik ging voelen, ECHT ging voelen, dat mijn visie helemaal oké is zoals het is. Dus met wat ik nu weet, ja, dan zou ik het wel anders doen; ik zou op zoek gaan naar de juiste experts.

Wat is je toekomstvisie?

Dat veel meer vrouwelijke ondernemende ouders in hun kracht staan.  Dat ze vlijmscherp in beeld hebben wat hun kwaliteiten en vooral blinde vlekken zijn. Dat ze snel doorkrijgen wie of wat niet goed is en dat ze vervolgens ONGEREMD kiezen voor wat goed is voor zichzelf, voor hun bedrijf EN voor hun kinderen. Samengevat: meer gelukkige mensen op deze mooie aarde, ja, dat is mijn visie.

Contactpersoon

Raghenie Radjkoemar

Onderneming

Weg Van De Minste Weerstand

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!