Academie Aan de Angstel

Wie ben je?

Ik ben Anne Kewitsch, Duitse van origine en sinds ruim 8 jaar met een dubbele nationaliteit. Ik woon met mijn (Nederlandse) man en onze twee zonen in Abcoude, onder de rook van Amsterdam.

Geboren ben ik in Aken, opgegroeid in Meschede in het Sauerland. Na mijn eindexamen ben ik via Würzburg en Keulen in 1985 in Rotterdam beland om aan het conservatorium blokfluit te studeren. Voor de liefde ben ik in Nederland gebleven.

In 2008 zocht ik beroepsmatig naar een nieuwe uitdaging en vond deze als trainer Duits bij taalinstituten, die native speakers zochten. Het duurde niet lang of ik liet mijn eerste website bouwen. Inmiddels is Academie Aan de Angstel een bloeiend bedrijf met meerdere trainers. We geven maatwerktrainingen Duits aan professionals, die voor hun werk de Duitse taal en zakelijke omgangsvormen naar een hoger niveau willen tillen en bereiden vooral artsen voor op het Goethe-Zertifikat Duits B2 en medisch Duits.

In mijn vrije tijd houd ik van sporten, lezen, cultuur en afspreken met vrienden.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Voor ik met Academie Aan de Angstel begon, solliciteerde ik vlak bij de grens bij muziekscholen en kwam ik op de muziekschool in Ahaus terecht. Later kreeg ik een baan bij de Westfälische Schule für Musik in Münster. In 1992 kon ik als zelfstandige een blokfluitpraktijk in Abcoude overnemen en combineerde ik de twee banen.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Zoals ik vertelde, begon ik als zelfstandig trainer voor taalinstituten. Ik vond de betaling ondermaats en dacht, ik begin voor mezelf. Zodoende heb ik mijn taalinstituut opgericht.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Werken heeft voor mij prioriteit boven het huishouden. Naast het stellen van prioriteiten is een goede planning belangrijk. Verder laat ik zowel zakelijk als privé taken aan anderen over in plaats van alles zelf te doen.  

Wat maakt jouw onderneming uniek?

We benaderen en begeleiden onze klanten heel persoonlijk. Zowel inhoudelijk als wat betreft de planning van een cursus biedt Academie Aan de Angstel maatwerk. We geven lessen op afspraak.

Daarnaast leer je geen rijtjes of woordenlijsten uit je hoofd, maar leer je door te doen. In de lessen spreken we zoveel mogelijk Duits. Ook de lesboeken zijn in het Duits.

Al vroeg, in 2012, heb ik mijn eerste cursus via Skype gegeven. Sindsdien heb ik online lesgeven steeds verder ontwikkeld. Daarom waren we vorig jaar met het begin van de lockdown andere instituten ver vooruit die dat nog moesten ontdekken en ontwikkelen.

Ook zijn we constant met ontwikkeling bezig, zowel organisatorisch als op inhoud.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Wat ik niet had voorzien, is de hoeveelheid taken die op me afkomen als zelfstandige. Ik moet vaak schakelen. Klantcontact, factureren, administreren, bloggen, de website met nieuwe content vullen, plannen, een CRM bijhouden, enz. enz.  Gelukkig heb ik inmiddels heel goede medewerkers die me ondersteunen.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Ik zou direct proberen het samen te doen in plaats van alleen.

Wat is je toekomstvisie?

Vorig jaar is Academie Aan de Angstel in een nieuwe fase beland door met meerdere trainers te gaan werken. Dit wil ik verder uitbouwen en consolideren.

Contactpersoon: Anne Kewitsch          
Onderneming: Academie Aan de Angstel
Website: https://www.academie-aan-de-angstel.nl/

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!