Amy Meola Schreuder van Meola Leather

Wie ben je?

Ik ben Amy Meola Schreuder de trotse eigenaresse van Meola Leather. Dat klinkt gek om m’n 2e naam erbij te zeggen. Maar dan heb je namelijk gelijk antwoord op de vraag waar komt Meola vandaan, dat is dus mijn 2e naam. Ik ben geboren in 1995 in Dordrecht waar nu ook mijn atelier staat. Ik krijg vaak te horen dat ik nog zo jong ben maar ik ben van mening dat als je iets graag wilt je het beter meteen kunt doen. Vaak wordt er ook wel gezegd wat ben jij positief en vrolijk, dat is ook precies wat ik uit wil stralen.

Als je mij zou kennen dan zou je weten dat…

  • Het mij 5 jaar heeft gekost om het eerste Do It Yourself kit te ontwikkelen,
  • Ik een grote liefde heb voor mijn 2 australian labradoodles, Moos en Nola,
  • Creatief mijn middle name is?
  • Ik hou van mooie uitzichten en dan vooral de mooie kleuren tijdens zonsondergang,
  • Ik altijd 4 boeken tegelijkertijd lees, nouja luister meestal want dan kan ik tussendoor nog iets anders doen zoals een leren tas maken,
  • Ik op mijn 17e heel ziek ben geweest en dus doe waar ik heel blij van word,
  • Ik van origine een interieuradviseuse ben en daarna HBO ondernemen heb gestudeerd,
  • Het ondernemen er met de paplepel ingegoten is, mijn ouders hebben beide ook een bedrijf,
  • Mijn hoofd ontploft als ik geen structuur heb,
  • Ik een workaholic ben, dat krijg je als je van je passie je werk hebt gemaakt.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik heb de opleiding interieur adviseur gedaan in Rotterdam aan het HMC. Daarna heb ik HBO Ondernemen in Rotterdam gedaan. Op school deed ik wat er gedaan moest worden maar ik was al met mijn bedrijf gestart op beide opleidingen. Dit hield in dat ik eigenlijk in mijn achterhoofd altijd had ik vind naar school gaan zo zonde van mijn tijd, ik wil graag aan mijn business bouwen daar word ik echt blij van. Ik was dus erg blij toen ik eind 2019 klaar was met school en volle focus op mijn business kon.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Het was een ochtend in mei 2014, de zon sneakte door mijn gordijnen mijn kamer binnen. Ik was gelijk aan en stormde naar beneden om te vertellen dat ik het wist. Ik ging mijn passie verweven in mijn werk. Al een tijdje miste er iets in mijn dagen. En die ochtend wist ik het opeens. Ik denk dat het ermee te maken heeft gehad dat ik op mijn 17e een hersentumor had. Dit heeft er namelijk voor gezorgd dat ik echt alleen maar iets wil doen waar ik heel blij van wordt. En al vanaf dat ik een jaar of 8 was heb ik altijd op de maandagavond knutselclub kussentjes op de naaimachine gemaakt. Toen ik iets ouder was heb ik de naaimachine niet aan de kant gezet, ik maakte namelijk gevulde hartjes en ging deze verkopen aan vrienden en familie. Ik werd er altijd zo rustig van als ik met mijn handen bezig was. En dit is ook precies hetgeen ik nu dus in mijn werk heb verweven.

Ik besloot om er mijn werk van te maken en ook gelijk een beetje uitdaging te zoeken door met het materiaal leer aan de slag te gaan. Ik wilde mijn eerste leren tas maken, alleen ik had geen idee hoe dit moest. Er was niets op internet te vinden, je kon alleen hele opleidingen doen en dure machines aanschaffen. Nu snapte ik gelijk waarom met leer werken niet vaak gebeurde, dus ik besloot om hier mijn missie van te gaan maken.

Wat verkoop je?

Mijn frustratie was hoog en ik was niet trots op mijn eerste zelf geprutste leren tas die ik had gemaakt. Dit gun je helemaal niemand! Mijn missie was en is om de creatieve vrouw trots te laten zijn op haar zelfgemaakte leren product die ze vanuit haar eigen bubbel thuis kan maken.

Er ontstonden Do It Yourself kits. Wel moest ik eerst de machines die ik nodig had om bijvoorbeeld een leren tas te maken om gaan zetten in gereedschappen.  Uiteindelijk is dit helemaal doorontwikkeld en versimpeld, zodat er in een kit voorgesneden leer, alle gereedschappen, fournituren en toegang tot de uitleg video in zitten waarmee het dus mogelijk wordt om thuis een leren product te maken. Je eigen leren product maken kan hierdoor dus niet meer misgaan. 100% dat je een mega trots gevoel en een dosis zelfvertrouwen overhoudt als je het af hebt. Tof toch als je kan zeggen: “Deze tas heb ik helemaal zelf gemaakt!”. En ook nog eens eentje die voor altijd meegaat en die niemand anders heeft.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik heb een soort liefde ontwikkeld voor plannen de afgelopen jaren. Nu wil ik niet zeggen dat ik mij ook altijd houd aan hetgeen ik plan, want ik heb er ook een handje van om altijd teveel op 1 dag te plannen. Alsof de dag in mijn hoofd altijd veel langer duurt.

Meestal maak ik op zondag een planning voor de komende week. Ik weet meestal wel een week vooruit wat ik als leuke activiteiten ga doen, dus deze plan ik dan als eerste in. Denk dan aan sporten (dit doe ik meestal gelijk als ik wakker wordt) paardrijden, op stap met vrienden of familie en noem zo maar op. Daarna plan ik in wat op werk gebied die week moet worden gedaan. Dat doe ik door alle to do’s die ik onderaan mijn weekplanning schrijf te gaan verdelen over de hele week.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ik vind dat je bedrijf uniek wordt door de persoon die erachter zit. Dat is in dit geval ik dus. Omdat mensen kopen van een persoon die ze leuk vinden, is het wel erg belangrijk dat je je klant ook laat zien wie jij bent. Dus om bijvoorbeeld veel met je gezicht op social media te komen. Dat kun je bij mij zeker wel terug zien op mijn social media kanalen.

Uiteraard wordt je bedrijf ook uniek door wat je verkoopt. Dat is in mijn geval het zorgen met DIY kits dat het makkelijk wordt om thuis leren producten te maken en dan ook door de manier hoe ik het aanbied. Je krijgt er namelijk een hele duidelijke video bij en ik heb al vaak van vrouwen gehoord dat deze video’s heel compleet en duidelijk zijn.

En buiten dat maken de vrouwen die een DIY kit maken een uniek leren exemplaar. Niemand anders heeft exact hetzelfe product, omdat het zelfgemaakt en dus uniek is. Dus het woord uniek kun je vanaf meerdere invalshoeken zien in mijn bedrijf.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ja zoveel, maar vooral dat je doorzettingsvermogen flink op de proef wordt gesteld. Ik ben iemand geworden die dus echt niet zomaar opgeeft. Als ik iets in mijn hoofd heb dan ga ik er ook met de volle 110% voor.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Niet alles alleen willen doen en zoiezo ook dat alles wat je leert (door cursussen bijvoorbeeld) ook echt toe te gaan passen. Om alle informatie in je hoofd te laten zitten gaat je niet vooruit helpen, er is ook echt actie voor nodig. Toen ik begon was ik 19 jaar en dat is dé cruciale leeftijd waarin je je als mens ontdekt en dat geld natuurlijk ook voor je bedrijf.

Wat is je toekomstvisie?

Nog veel meer vrouwen creatief laten zijn met leer. En dit is ook echt mijn missie omdat je rustig wordt door met je handen bezig te zijn en je bent trots op jezelf als je iets zelf hebt gemaakt. En als je dan ook nog eens een leren product maakt heb je een uniek product dat niemand heeft en dat heel je leven meegaat.

Contactpersoon: Amy Meola Schreuder

Onderneming: Meola Leather

Website: www.meolaleather.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!