Ank Kampman

Wie ben je?

Een enthousiaste vrouw, houdt van de herfst met de regen, de kleuren en de kaarsjes aan. Te erg om misschien toe te geven maar pannenkoeken vind ik echt zo lekker!! Als je mijn cliënten en groepen vraagt ben ik direct, confronterend, betrokken en warm. Mijn ouders hebben me de naam Ank Kampman gegeven, kort maar krachtig. 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

De sport was een wereld wat mij altijd aan trok, maar na het CIOS besloot ik toch dat elke dag in mijn trainingspak rondlopen geen optie was. Net zoals vele andere in mijn familie ging ik naar de PABO. Heerlijk vond ik het om juf Ank te zijn. Dit was nog voordat de luizenmoeder er was he! Alleen de tijd voor en na de kinderen vroeg zo ontzettend veel dat ik dat niet in verhouding vond wat ik graag met de kinderen wilde doen. In die tijd kreeg ik ook een miskraam en door mijn collega ging ik mezelf verdiepen in hechtingsproblematiek tussen moeder & kind maar met name ook alles rondom zwangerschap en bevalling. Ik besloot mezelf om te scholen en in mijn praktijk met name kinderen en ouders te helpen. Toch bleef de sport altijd trekken en heb ik ook nog geprobeerd in de (top)sport aan de slag te gaan. Ik had grote ambities en sprak deze ook uit, ik wilde naar de olympische spelen in een begeleidingsteam. Maar helaas, de sportwereld en ik bleken geen match. Dat was niet lastig om te beslissen, maar wel een enorme tegenvaller voor mijn ego.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ondernemen heeft blijkbaar altijd in mij gezeten, ik vond vroeger het organiseren als heel erg tof om te doen. Automatisch nam ik de positie vaak in van de leider. Daar werd ik me pas later bewust van. Ik vind het heerlijk om de beslissingen te nemen, dingen ‘gewoon’ te doen en uit te proberen, je bedrijf ontwikkelen omdat je een bepaalde richting op wilt. Ik vind dat dus echt helemaal fantastisch!

Na mijn sport debacle besloot ik alle dossiers van de afgelopen 11 jaar uit de kast te trekken en ben ik gaan analyseren. Waar ben ik goed in? Wat zijn mijn beste resultaten? Wie kan ik het beste helpen. Daaruit kwam voort dat dit vrouwen zijn die eerder in hun leven een traumatische ervaring hebben opgedaan. Vaak hebben ze al trajecten doorlopen bij de GGZ of een psycholoog maar merken toch; ‘Shit, ik moet hier nog wat mee’.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Sinds enkele maanden sta ik 05.15 op en dat bevalt me heel goed. Ik ben ook wel een ochtendmens en zo vroeg opstaan vind ik geen enkel probleem. De houtkachel gaat aan, de laptop en mijn lijstje wat ik te doen heb leg ik klaar de avond ervoor. Om 06.45 ga ik mee in het ritme van opstaan met mijn kinderen en breng ik ze vaak naar school. Juist je eigen tijd indelen geeft veel vrijheid, wat tegelijk ook een valkuil kan zijn omdat ik dan veel te veel doe. Ik begrens mezelf nu vele malen beter in mijn planning en maak haalbare lijstjes.

Verder heb ik geen moeite met in het weekend werken als ik door de week wat meer vrij ben geweest. Ik kijk altijd wat er gaat gebeuren in die week en maak daarop een planning of regel de oppas daar waar nodig. Sinds kort heb ik eindelijk om hulp gevraagd in het huishouden en daar ben ik zo blij mee.  

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Dat ben ik. Dat is het eerste wat in me opkomt. Ik heb geen ambitie om personeel te willen hebben, maar mijn ambitie om een groot en succesvol bedrijf neer te zetten heb ik wel. Dat kan ik niet alleen, daarin heb ik de hulp gezocht van een business coach Veronique Prins. Net zoals ik zie dat de vrouwen die ik help de hulp vragen omdat ze zo niet verder willen, maar juist weer door. Alleen kom je er dan niet uit, anders was het probleem toch allang weg geweest?!

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Haha ik zie dat ik op de vraag vooruit ben gelopen. Ik vind het heel fijn om zelf de beslissingen te mogen nemen, maar de hulp die je daarbij kunt vragen daarin had ik me nooit verdiept. Pas de laatste jaren leer ik welke kansen er nog meer zijn en dat maakt dat ik echt zo nieuwsgierig ben naar wat er nog meer kan. 

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

De route die je maakt in je leven heeft met heel veel zaken te maken. Door wat ik heb gedaan ben ik juist de therapeut die ik ook wil zijn. Toch knaagt het best nog wel eens dat ik mezelf ‘oud’ vind om nog die succesvolle ondernemer te worden. Daarbij weet ik dat 38 niet oud is, maar wat ik voel is dat ik veel eerder had moet beginnen, maar als ik kijk naar die vrouw van toen dan was dat absoluut niet haalbaar geweest.

Wat is je toekomstvisie?

Ik help de vrouwen die aantrekken op mijn manier van werken en daarmee help ik automatisch ook hun kinderen. Zij wordt namelijk de moeder voor haar kinderen die niet vertelt hoe je je leven leeft, maar ze laat het zien. Ze kiest, spreekt zich uit en pakt de ruimte die ze nodig heeft. Als ik door mijn werk daarmee mijn leven kan leven voor mijn kinderen en daarmee kan laten zien wat er mogelijk is geeft dat de ultieme win-win situatie.

Contactpersoon

Ank Kampman

Onderneming

Ank Kampman

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!