Ik ben geluk

Wie ben je?

Ik ben Melina Knetsch en mensen omschrijven mij als: zorgzaam, vrolijk, lief, enthousiast en positief. Ik ben holistisch leefstijl en vitaliteitscoach.  Woon samen met mijn vriend in omgeving Rotterdam. Hou van dansen en doe elke dinsdag aan Zumba op de sportschool. 

In mijn coaching help ik vrouwen meer rust en plezier in hun leven te creëeren. Vrouwen die last hebben van een laag zelfbeeld maar wel ergens voelen meer uit het leven te willen halen zijn bij mij aan het juiste adres! 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Een hart voor de zorg heb ik al vanaf dat ik jong ben. Voor andere mensen van betekenis zijn vind ik erg belangrijk. Daarom heb ik ook 6 jaar lang in de zorg gewerkt. Op veel plekken heb ik gewerkt in de zorg, in verzorgingstehuizen, dagbesteding in de psychiatrie , gehandicapten zorg en daarna in de psychiatrie als wooncoach. 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Daar zat ik dan op 22 jarige leeftijd. Ik had alles waarvan ik dacht gelukkig mee te zijn maar voelde het totaal niet. De verbinding met mezelf, mijn zelfliefde en eigenwaarde was ver te zoeken. Op het moment dat ik dit besefte dacht ik dit moet anders! Ik heb mijn kijk op het leven 180 graden omgedraaid. Toen ben ik steeds meer voor mezelf gaan kiezen en kwamen er verschillende dingen op mijn pad waar mijn vuurtje van aan ging. De opleiding leefstijl en vitaliteitscoach kwam op mijn pad. Toen ik de opleiding leefstijl en vitaliteitscoach had afgerond kon ik niet anders dan ook andere vrouwen te gaan coachen. Het heeft mij wereld zo positief veranderd. Inplaats van dat het me energie kost krijg ik hier energie van! Het op mijn eigen manier mensen kunnen coachen vanuit mijn intuïtie, mijn eigen ervaring en met alles wat ik heb geleerd is zo waardevol. Mijn missie is om zoveel mogelijk vrouwen te helpen weer zelfverzekerd te worden, in hun kracht te gaan staan en zo een gelukkiger leven te leiden. 

De naam van mijn onderneming ‘ik ben geluk’ staat voor het geluk vinden in jezelf. Jij bent geluk! Het zit al in je! Ik zal je helpen in de reis om hier steeds meer bij te kunnen komen.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

De balans tussen werk en ontspanning vind ik erg belangrijk juist om in mijn onderneming ook echt te kunnen zijn en alles te kunnen geven. Soms is de balans hierin vinden lastig maar ik heb nu de tools waardoor dit me altijd wel lukt. Vanuit de flexpool werk ik ook nog af en toe in de zorg. Hierin kan ik zelf mijn eigen diensten inplannen, waardoor ik zelf bepaal hoeveel tijd ik over hou voor mijn onderneming. Op vrije dagen ben ik graag met vrienden en ben ik graag in de natuur.  

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Mijn authentieke zelf, dat ben ik! Ik heb een enorme drive om andere te helpen bij dat wat hun nodig hebben. Ik heb mijn eigen aanpak vanuit mijn eigen ervaringen in de zorg en met het coachen vanuit mijn opleiding weet ik wat werkt en wat niet. One size fits all’ traject? Dat bestaat bij mij niet. Ik kijk graag mee hoe je op een holistische manier meer rust en plezier in je leven kunt ervaren. Een veilig, fijne omgeving creëren staat bij mij op nr 1!

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Het opstarten van een onderneming heb ik echt onderschat. Het is een kwestie van niet opgeven. Geven, geven, geven en niks terug verwachten maar wel erin blijven geloven dat het moment van ontvangen vanzelf wel komt. 

De administratie vind ik ook wel een dingetje maar gelukkig heb je daar tegenwoordig mooie programma’s  voor en ondernemers die dit graag van je overnemen! 

Wat ik ook erg mooi vind om te zien is dat ondernemen en zelfontwikkeling echt samen gaat! Loopt het niet goed in je onderneming dan heb je nog wat te doen in je zelfontwikkeling en dit blijft natuurlijk doorgaan. Dus wanneer jij groeit, groeit je onderneming met je mee en andersom.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Dan had ik geen Kor aangevraagd. Hierdoor ben ik veel geld misgelopen. Dit is voor iedere situatie anders voor sommige is dit juist een hele fijne regeling. 

Wat is je toekomstvisie?

Voor dit jaar heb ik mooie dingen op de planning staan. Er komt een dag speciaal voor vrouwen uit de zorg aan. Uit eigen ervaring zie ik dat veel vrouwen uit de zorg heel goed zijn in het zorgen voor andere maar ze zichzelf vaak wegcijferen of in alle drukte het er gewoon niet van komt. Daarom staat deze dag helemaal in teken van deze vrouwen uit de zorg even echt ontspannen, uit dat hoofd en weer helemaal in verbinding met jezelf! Verder komen er mooie samenwerkingen aan om zo nog meer vrouwen te bereiken en te helpen. Wat heb ik zin in dit jaar, ik voel dat dit een prachtig jaar word en hoop dit met alle liefde ook voor jou!

Contactpersoon

Melina Knetsch

Onderneming

Ikbengeluk

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!