Vuurkind

Wie ben je?

Laura Frauenfelder, 38 jaar oud, holistisch therapeut & (kinder)coach

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik had een goede en leuke baan in het commercieel vastgoed als verkoopleider.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Mijn baan was druk, erg druk , ik werd alleenstaande moeder voordat onze zoon 1 werd, het ging een tijd niet goed met me en ik belandde in de welbekende burn out. Dat mijn zoon gevoelig was, dat wist ik al wel, maar dat gevoelige kinderen ook enorm explosief kunnen zijn, daar had ik geen idee van.

Ik zocht naar hulp, bij een psycholoog, een speltherapeut en meer. Het hielp allemaal een beetje, maar lang niet genoeg.

Ik besloot het roer in eigen hand te nemen en ben een opleiding tot holistisch kindercoach gaan volgen. Hier kwam ik achter zoveel kennis en kon ik direct alles toepassen op mezelf en mijn zoon, met enorm goede resultaten.

Ik wist dat ik andere ouders en kinderen kon helpen en ben mijn praktijk gestart. Al snel specialiseerde ik me in hoogstimulatieve kinderen (gevoelige kinderen met een sterke wil, ook wel strong-willed genoemd en dus door mij Vuurkinderen). En nu breng ik deze kennis niet alleen offline, maar ook online. Het is zo belangrijk dat ouders inzien dat er 2 vormen hooggevoeligheid zijn, hoogsensitief en hoogstimulatief, zodat zij hun kind en uiteindelijk zichzelf veel beter helpen.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Dit blijft lastig, het is altijd zoeken naar de juiste balans. In de huidige tijd kan je als ondernemer ontzettend veel, de mogelijkheden zijn eindeloos en je krijgt continu nieuwe ideeën, die ook nog eens worden gevoed door de beste bedoelingen van buitenaf.

Het blijft een kwestie van de juiste prioriteiten stellen, je eigen koers varen en bij elk nieuw idee af te vragen: Is dit iets voor nu? Of is dit iets voor later. Ik schrijf mijn ideeën daarom altijd in een ideeënboekje en kan ze tegenwoordig parkeren.

In het begin van mijn ondernemerschap voerde ik altijd alles direct uit, het gevolg was dat eigenlijk niks af kwam en ik steeds van koers veranderde, erg frustrerend, dat is nu gelukkig anders.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ik richt me heel specifiek op gezinnen met Vuurkinderen, in principe is het zo dat als ouders met mij willen werken ze eerst een test doen om erachter te komen of hun kind hoogsensitief of hoogstimulatief is. Blijkt het kind hoogsensitief te zijn, dan ben ik niet de juiste persoon om het gezin te begeleiden en geef ik dit ook eerlijk aan. Ik wil me puur inzetten voor de bijzondere Vuurkinderen en hier ben ik ook het beste in, ik ben daarbij niet bang om andere klanten te verliezen.

Vroeger nam ik alles aan, iedereen die maar contact met me zocht, maar dat is niet de juiste manier. Ik weet dat ik ouders met Vuurkinderen enorm goed help, naar rust, verbinding en begrip in het gezin en natuurlijk ik kan ook goed andere personen helpen, maar juist de verandering die ik help te realiseren in de gezinnen, daar word ik gelukkig van. En dus besloot ik me alleen nog maar te richten op een kleine niche, de ouders met Vuurkinderen die iets anders dan de reguliere geneeskunde zoeken of een aanvulling hierop.

Spannend natuurlijk, maar het past.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Alles wat erbij komt kijken. Ondernemen is veel meer dan je idee uitvoeren of in mijn geval gezinnen begeleiden. Er komt zoveel bij, boekhouding, socials, webdesign, offline en online marketing, er is zoveel en alles heeft de potentie om jezelf erin te verliezen. Het stuk keuzes maken is iets waar ik nu veel bewuster mee omga. Vroeger wilde ik altijd alles zelf doen, want zo zelfstandig ben ik grootgebracht, maar nu begrijp ik steeds meer dat je samen verder komt en dus wil ik ook gaandeweg steeds meer uitbesteden, zodat ik zelf meer tijd overhoudt om te doen wat ik echt leuk vind.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Ik was bang dat ik klanten zou verliezen als ik alleen maar bekend stond om het helpen van 1 doelgroep, maar niets is minder waar. Als ik het over mocht doen had ik me direct alleen gefocust op het helpen van gezinnen met Vuurkinderen, dat had een hoop ups & downs en frustratie gescheeld, haha!

Wat is je toekomstvisie?

Dat ouders zodra ze erachter komen dat hun kind gevoelig is, de vraag stellen; is mijn kind hoogsensitief of hoogstimulatief? Dat dit een logische vraag wordt, in zowel de alternatieve hulp als de reguliere. Een hoogstimulatief kind heeft echt totaal iets anders nodig dan een hoogsenstief kind en alleen al deze wetenschap helpt zoveel ouders en de kinderen.

Ik zie mezelf hierin als specialist en hoop dat in de toekomst ook te blijven.

Door de juiste hulp te bieden aan de gezinnen hoop ik hen zowel online als offline te blijven helpen, een steeds grotere groep en natuurlijk is het fijn als je daarbij financieel vrij kan leven. Ik weet zeker dat als je doet wat je hoort te doen, de rest als vanzelf mee komt.

Contactpersoon

Laura Frauenfelder

Onderneming

Vuurkind

 

Website

vuurkind.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!