Artemis Matchmaking

Wie ben je?

Marie-José en ik ben matchmaker & coach in de liefde, het is dus mijn werk om te vragen hoe iemands date geweest is en of ze elkaar nog eens willen zien ;). Over de liefde vlog en blog ik op mijn Instagram account en ik ben bezig met een boek.
Ik woon in Amsterdam met mijn man en onze drie kinderen. Naast andermans liefdesleven heb ik een grote interesse in geschiedenis en muziek, hou ik van een wijn en moet ik, tot ergernis van mijn omgeving, vaak hard lachen om mijn eigen grappen.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

De rode draad in mijn carrière is verbinden, eerst als recruiter bij een arbeidsbemiddelaar en later jarenlang bij RTL Nederland waar ik kijk voor sponsoren meedacht over communicatiemogelijkheden op de content platforms van RTL. (bv. de zakken chips in GTST en de auto’s in X-factor). Als kers op de taart heb ik dit ook mogen doen bij Radio 100% NL en SLAM!. Echter, nadat ik drie kinderen in drie jaar mocht krijgen was het te lastig om dit werk te combineren met een jong en dynamisch gezin.
Ik heb een pauze genomen van werk en na drie maanden had ik weer heel veel zin om te gaan werken met als voorwaarde dat ik mijn tijd flexibel wil kunnen indelen.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ondernemen geeft mij de vrijheid om (bijna) alles te kunnen doen wat ik wil en wanneer ik dit wil. Liefde is het mooiste wat er is en ik gun iedereen dit. Zelf heb ik ooit een lastige keuze moeten maken in de liefde, ik volgde toch mijn hart en ben hier nog iedere dag dankbaar voor. 

In veel van mijn gesprekken merk ik dat we vastzitten in ons hoofd terwijl het grote weten en voelen ergens anders gebeurt. Het voelt iedere keer als een cadeau met mijn klanten hier over te praten en ze verder op weg te helpen terug naar de liefde. 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Goed plannen en prioriteiten stellen. En, en dat is misschien wel het belangrijkste, ook weten wanneer je pauze moet nemen om op te laden. 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Artemis matchmaking is gespecialiseerd in werken voor mensen die meer dan gemiddeld een grote verantwoordelijkheid dragen in hun professionele leven. Door het werk wat ze doen nemen ze dagelijks lastige beslissingen met soms ingrijpende gevolgen.  De last of juist de vruchten hiervan zijn te merken in hun persoonlijk leven. Het zijn hoge bomen die gewend zijn aan wind en daarom is het soms lastig de juiste partner te vinden.
In de liefde moet je de controle los durfen laten en onbevangen ergens in stappen. Alsof je weer vijftien bent en iemand helemaal fantastisch vindt omdat hij je zo aan het lachen maakt of omdat zij zoveel over jouw hobby weet. Gewoon iemand heel erg leuk vinden en niet denken aan ‘later’.  

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ik vind het lastig om privé en zakelijk niet door elkaar te laten lopen. Op vakanties heb ik toch altijd een laptop mee en wil ik bereikbaar zijn voor klanten. Dit is een lat die ik zelf te hoog leg want mijn klanten vragen dit helemaal niet van mij. Omdat het mijn eigen bedrijf is vind ik het lastig het soms even los te laten.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Nah, de fouten die ik gemaakt heb waren niet cruciaal maar wel heel leerzaam. Het is gewoon vallen en opstaan maar als je iets doet wat je leuk vindt is dat ok.

Wat is je toekomstvisie?

Als liefdes-expert van Nederland wil ik iedere single het geloof en vertrouwen in de liefde teruggeven. Er komt een boek en een webinar aan die singles inzichten en weer zelfvertrouwen geeft in het daten en in de liefde.

Contactpersoon: Marie-José Bosch-Kuiper
Onderneming: Artemis Matchmaking
Website: www.matchmaking.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!