Basis in Beweging

Wie ben je?

Ik ben Janneke, 40 jaar en samen met mijn man, dochter (6 jr) en zoon (5 jr) woon ik in Tilburg. Daarnaast ben ik natuurbeweegtherapeut met een passie voor natuurlijk bewegen, buiten, barefootstyle en eigen regie. Daarmee help ik je in beweging te komen, zodat je vertrouwen krijgt in je lichaam en grip op lijf en leven.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Voordat ik met Basis in Beweging begon heb ik een hele “reis” gemaakt. Een aantal jaar heb ik een praktijk voor oefentherapie Mensendieck gehad. Daar ben ik destijds mee gestopt omdat de hoeveelheid regels van overheid, zorgverzekeringen en beroepsverenigingen niet te doen waren. Ik had niet het gevoel zelfstandig te zijn. Daarom heb ik jaren als fysiotherapeute en oedeemfysiotherapeute in loondienst gewerkt.

Lange tijd heb ik gezocht naar de specialisatie waar ik echt enthousiast van werd en geen genoeg van kon krijgen. Elke keer kwam ik weer bij bewegen uit. En dat vormde zich steeds meer naar het kijken naar de mismatch in leefstijl. Dus wat we nodig hebben en wat we nu (niet) krijgen in de huidige omgeving. 

Uiteindelijk komt elke cursus, opleiding en specialisatie naar voren in hoe ik nu werk. Alles draagt bij aan het vooruitgaan in lijf en leven.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Mijn ervaring is dat met natuurlijk bewegen veel meer bereikt kan worden op élk vlak van gezondheid. Deze ervaring ontstond mede ook door persoonlijke ervaringen met te veel spanning, stress, vermoeidheid en een “donkergrijze wolk” na de bevalling. 

Voor veel vrouwen met een gezin en werk is het naar een praktijk komen geen prioriteit, een energieslurper en gepuzzel met agenda’s. En vaak was de behandeling in de praktijk geen echte oplossing maar symptoombestrijding. 

2 jaar na de geboorte van mijn zoon was het echt tijd om mijn holistische visie en ideeën te gaan uitvoeren. Zonder contracten, zonder vaste locatie en wel 100% waar ik in geloof.

Nu kom ik op de bakfiets naar een park, natuurgebied, aan huis of naar kantoor toe. Als een behandelbank nodig is dan gaat die gewoon in de bakfiets mee. Buiten Tilburg en omgeving kom ik gewoon online “aan huis”. Dit zorgt voor rust, ontspanning en een traject die echt volledig met de persoon is afgesteld. Zo werken we aan een echte oplossing en bestrijd ik niet alleen maar de symptomen.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Met veel flexibiliteit en door regelmatig even stil te staan bij wat ik nodig heb. Ik werk gemiddeld 3,5-4 dagen per week. Voor afspraken heb ik mijn agenda in blokken verdeeld, waardoor ook automatisch blokken zijn ontstaan om te werken aan mijn bedrijf.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Elk traject van behandelingen is een unieke combinatie van bewegen, buiten in de natuur, coaching en hands-on lymfedrainage. Die combinatie is uniek doordat het helpt om tot rust te komen, te herstellen en vooruit te gaan op een duurzame manier. Waardoor we het echt samen doen en bewegen weer leuk wordt. Daarnaast is minder praten en meer doen de sleutel tot herstel en vooruitgang fysiek én mentaal.

Ik kijk echt naar wat degene voor me nodig heeft, zelf wil, wat er mogelijk is en heel belangrijk wat ze leuk vindt. 

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Vanaf het begin reageert iedereen heel enthousiast over mijn manier van werken. Alleen heb ik onderschat hoe lastig het is om daadwerkelijk afspraken te krijgen en niet alleen enthousiaste reacties. Het is een vorm van ondernemen die eerder in een praktijk niet nodig was. Daar heb ik wel van geleerd en uiteindelijk zijn degene die een afspraak voor een kennismaking maken degene die echt verandering willen.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Alles is een goede leerschool geweest over ondernemen. Mijn eerste reactie was dat ik dan een andere businesscoach ingeschakeld zou hebben. Tegelijkertijd heb ik ook in dat traject veel geleerd. Verder wil ik eigenlijk niets overdoen, ik ben blij met de ontwikkeling die ik heb doorgemaakt.

Wat is je toekomstvisie?

Het is mijn missie om vrouwen te helpen de regie over hun lijf en leven terug te pakken. Elke vrouw verdient het om vitaal door het leven te gaan, te genieten van familie, werk en vrije tijd zonder een vol hoofd, pijn, stress of vermoeidheid. Ik wil ze met beweging laten zien en ervaren dat er zo veel meer te bereiken is op elk vlak van het leven.

Beweging is voor iedereen, voor iedereen is er beweging.

Contactpersoon: Janneke de Jong – de Vries
Onderneming: Basis in Beweging
Website: www.basisinbeweging.nl



Instagram


Facebook


Linkedin

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!