Juwelier van den Mosselaar

Wie ben je?

Mijn naam is Daniëlle van den Mosselaar en sinds 2016 ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Juwelier van den Mosselaar in het Westfriese Bovenkarspel.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Voordat ik mede eigenaar werd werkte ik in het  speciaal basisonderwijs. Een hele andere tak van sport, maar tegelijkertijd zijn er ook veel overeenkomsten. De hele dag ben ik met klanten bezig die een mooi sieraad of horloge komen uitzoeken, of repareren. Aan die sieraden en horloges zitten altijd verhalen en ik ben dol op verhalen en de omgang met mensen.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Mijn man was al samen met zijn ouders eigenaar van deze zaak. Toen zij aangaven met pensioen te willen, was het een logische stap dat ik erbij zou komen als mede eigenaar. De zaak is namelijk te groot om alleen te draaien. Daarnaast was ik al vaak in de winkel te vinden voor hand en spandiensten.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

De winkel draait zo goed dat andere activiteiten er vaak bij inschieten. Het streven is dat ik iedere door de weekse dag om 14:00 uur naar huis ga, maar in de praktijk lukt dat lang niet altijd. Of ik ga naar huis met een tas vol werk om thuis verder te werken. Toch probeer ik wel momenten bewust vrij te maken voor onze dochters van 16 en 18 jaar, want hoewel ze al wat ouder zijn, hebben ze toch ook hun aandacht nodig. Dus bij belangrijke momenten als examen uitslag, ziek en zeer, afspraken op school en verjaardagen ben ik er bij.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Onze winkel bestaat al bijna 40 jaar en is ondertussen echt een begrip hier in de regio. Veel klanten kwamen al bij de ouders van mijn man en nu bij ons. Hele generaties komen bij ons in de winkel en we zijn al heel vaak getuige geweest van belangrijke gebeurtenissen als: trouwen, zwangerschap, geboorte, maar ook bij rouw en ander verdriet. Door de tijd te nemen voor onze klanten en hun verhaal komen mensen graag bij ons terug. Zelfs het afgelopen jaar toen we vanwege Corona dicht moesten vlak voor kerst, onze drukste en beste tijd normaal gesproken, bleven de klanten ons bellen, mailen en appen voor cadeautjes. 

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Het ondernemen vind ik geweldig, maar ik had niet gedacht dat het zo in mijn hele leven verweven zou raken. Toen ik nog in loondienst werkte waren mijn vrije dagen ook echt vrije dagen. Sinds 2016 heb ik vrije dagen, maar draait de winkel en alles wat daarbij komt kijken in mijn hoofd door. Borrelen er op het terras ineens ideeën op voor op social media, of bedenk ik midden in de nacht een betere inrichting voor de winkel. Ook met mijn man gaat het bijna altijd over de winkel. Daarom hebben we nu de afspraak dat we na 19:00 uur niet meer over de winkel mogen praten.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Terugkijkend op de afgelopen jaren zijn er weinig dingen die ik anders zou doen. 

Wat is je toekomstvisie?

In de toekomst wordt onze klantenkring nog groter en helpen we onze klanten aan een tastbare liefdevolle herinnering aan bijzondere momenten in hun leven. Door het aanpassen van bestaande sieraden, maar ook door uitbreiding van onze eigen sieradenlijn, Magma. 

Om dit alles te realiseren zijn we met hele gave plannen bezig die volgend jaar uitgevoerd gaan worden.

Contactpersoon: Daniëlle van den Mosselaar
Onderneming: Juwelier van den Mosselaar
Website: www.mosselaarjuwelier.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Wist je dat je als gratis INSPIRE member een gastblog op ons platform mag schrijven?

Mega goed voor je zichtbaarheid! Schrijf je onderaan deze pagina gratis in.

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!