Vayara

Wie ben je?

Ik ben Yara Gilissen, geboren en getogen in Zuid-Limburg en 30 jaar. Sinds 2019 werk ik als Virtual Assistant en ben ik Vayara gestart. Dol op lezen, bordspelletjes en nieuwe restaurants ontdekken. Ook ben ik ontzettend leergierig en altijd wel bezig met een cursus. Zo ben ik onder andere Scrum Master, MyDrives Consultant en Moneybird adviseur door mijn ‘studiehonger’, deze komen goed van pas tijdens mijn werkzaamheden!

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik heb met heel veel plezier aan de Hoge Hotelschool in Maastricht gestudeerd en daarna nog Master diploma’s behaald in het buitenland op het gebied van Tourism & Leisure Management en Human Resources. Nadat ik klaar was met studeren heb ik eerst een jaar vrijwilligerswerk gedaan in Slovenië door in het nationale bestuur van een jongerenorganisatie plaats te nemen waar ik verantwoordelijk was voor marketing, financiën en uitgaande uitwisselingen. Daarna ben ik gaan lesgeven op een HBO in de richting van Toerisme en Vitaliteit. Daarna heb ik nog op een MBO gewerkt als docent bij de afdeling Retail en als Contract Coördinator bij de Onderwijsadministratie.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Het grappige is dat ik heel lang heb geroepen dat ik nooooit ondernemer wilde worden. Uiteindelijk ben ik bij een loopbaancoach beland om te kijken wat ik nou écht wilde en daaruit bleek dat ik juist wel ondernemer zou moeten worden omdat de afwisseling en autonomie heel goed bij mij passen. Uit dat traject bleek ook dat ik sterk was in administratieve taken en dat ik een generalist ben, ik weet van heel veel dingen iets af maar ben geen rasechte specialist op een bepaald gebied. Ook heb ik altijd een passie gehad voor dienstverlening. Het beroep van Virtual Assistant kwam hierbij naar boven en uiteindelijk ben ik maar gewoon in het diepe gesprongen toen ik tijdelijk tussen twee banen in zat. Eerst zat ik tegelijkertijd nog in loondienst maar ondertussen loopt het zo goed dat ik mijn baan heb opgezegd en vanaf september dit jaar volledig zelfstandig ben! 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Het werk voor mijn klanten vind ik zó leuk dat het bijna niet als werken voelt. Omdat ik op dit moment ook nog in loondienst ben is het af en toe wel passen en meten, vooral omdat ik er ook nog allerlei andere dingen naast doe. Ik heb uiteindelijk maar zelf een dagelijkse planner ontworpen en door die in te vullen creëer ik overzicht voor mezelf en krijg ik meer gedaan. Daarnaast heb ik geleerd dat heel vroeg opstaan (rond een uur of 5/6) ervoor zorgt dat ik al heel veel gedaan heb voor de werkdag ‘echt’ begint. 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ik ben heel breed opgeleid en heb in binnen- en buitenland in verschillende functies en bedrijven gewerkt. Dat, in combinatie met mijn docentenachtergrond en brede interesse, zorgt ervoor dat ik een unieke kijk op zaken en skillset heb en over een breed netwerk beschik om andere professionals in te schakelen voor de zaken waar mijn passie en sterktes niet liggen. 

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ik wil heel graag zichtbaarder worden op social media maar dit vergt veel kennis en tijd. Tijdens mijn stages zat ik helemaal in de materie maar ik had danig onderschat hoeveel er veranderd is sindsdien en hoeveel tijd erin gaat zitten. 

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

In het begin nam ik iedere klant en iedere taak aan die op mijn pad kwam, ook als deze niet goed bij mij pasten. Dit kostte mij een hoop energie wat achteraf bezien heel zonde is geweest. Een wijze les maar ik denk dat je van iedere ervaring, ook de minder goede, leert voor de toekomst.

Wat is je toekomstvisie?

Ik zit vol toekomstplannen. Zo wil ik online cursussen in de markt zetten om mijn kennis met anderen te delen, wil ik mijn webshop met eigen producten verder uitbreiden en zou ik uiteindelijk willen doorgroeien naar Online Business Manager om op een meer strategisch niveau met andere ondernemers samen te werken, en niet alleen maar operationeel zoals nu. Ik wil van Vayara een sterk merk maken dat een brede groep ondernemers aanspreekt, waarbij er mogelijkheden zijn voor zowel grote als kleine ondernemers. 

Contactpersoon: Yara Gilissen
Onderneming: Vayara
Website: www.vayara.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!