Wow! Creative

Wie ben je?

Mijn naam is Petra Drogt. Ik ben art director/grafisch ontwerper, een mooi maker en levensgenieter. 

Woonachtig in Rotterdam Noord met mijn vriend. Ik ben eigenaar van Wow! Creative, een full service creative studio. Ik werk vanuit mijn kantoor in het Schieblock. Daarbij werk ik veel samen aan projecten met andere ondernemers. Samen is beter! 

Bij mij moet je zijn voor: 

IDEEËN: ik verrijk vanaf de allereerste briefing het strategisch proces met onderscheidende ideeën.

CONCEPT: Ik maak het concept gebaseerd op het creatieve idee dat het uitgangspunt vormt voor je campagne of communicatie-uiting. 

CREATIE: Van bedenken tot uitvoeren! Ik denk tegen de stroom in. Dat levert effectieve concepten op die herkenbaar en toch origineel zijn. 

KENNIS: Ik geef (online) les in grafische programma’s en geef masterclasses op het gebied van creatie, bewustwording &visualisatie.

Om concreet te zijn waar mijn service uit bestaat hierbij voorbeelden: campagnes bedenken, concept / moodboard, social media content, art direction fotoshoot en film, visuele identiteit , persona design, productontwerp, website ontwerp, huisstijl, huisstijlhandboek, infographic, magazine, brochure, coffee table book, posters, flyers, stand design, illustraties, iconen, animated gif, filmpjes.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik ben sinds eind 2018 fulltime ondernemer. Daarvoor werkte ik als Grafisch ontwerper op reclamebureaus voor klanten zoals Unilever, Rabobank Drechtsteden, DCMR Milieudienst Rijnmond, Gemeente Rotterdam, Black & Bianco drinks, Da Vinci College, Erasmus MC Rotterdam, Maasstad Medisch Specialisten, Free Record Shop en als laatste bedrijf bij Wave International (nu Provalliance Nederland), een grote kappers franchise organisatie op de marketing afdeling. 

Wow! Creative bestaat al 14 jaar. Ik deed vaak ontwerp opdrachten naast mijn werk in loondienst.

Op een gegeven moment toen ik mij ongelukkig voelde in loondienst besloot ik om de knoop door te hakken en afscheid te nemen van het vaste inkomen en de sleur. Ik dook in het diepe en het was eng en erg leerzaam. Tot op de dag van vandaag heb ik er geen spijt van.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Vrijheid is het woord dat bij mij past! Ik wil niet gebonden zijn aan vaste werktijden en verplicht in een saai kantoor zitten om je dag uit te zitten. Sleur is killing in mijn beroep en voor mijn creativiteit. Ik heb vrijheid nodig om inspiratie op te doen als dat nodig is. Wat ik merk is dat ik met 6 uur werken op een dag het heel goed red. Als ik met een leuke klus bezig ben kan het zo zijn dat ik 10 uur eraan werk. En de volgende dag bijvoorbeeld maar 4 uur. De werktijden zoals ze bestaan op kantoor van 8 uur per dag zijn achterhaald. Je bent nooit zo lang productief op een dag. Het leven als ondernemer is spannend en avontuurlijk, de afwisseling, het contact met je klanten en collega ondernemers. Je leert nieuwe skills. Ik heb zoveel inspirerende vrouwelijke ondernemers ontmoet! Wow!

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

In de ochtend maak ik tijd voor mezelf. Met meditatie, dankbaarheid boekje bijhouden, Tabata workout en trampoline springen. Een kort stukje lezen doe ik ook elke dag. Ik fiets naar mijn kantoor en dan begint de werkdag. Hardlopen, yoga of een stukje wandelen doe ik afwisselend in de avond. Huishoudelijke taken gaan tussendoor. Maandag heb ik als vrije dag, naast zaterdag en zondag. Mijn motto is dat je goed voor jezelf moet zorgen, dan zorg je automatisch goed voor de ander. Je energie hoog houden is heel belangrijk en je persoonlijke ontwikkeling ruimte geven. 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ik wil iedereen een WOW! gevoel geven. Ik ben een creatieve vakvrouw, met liefde en passie voor mijn vak. In gesprek met met mij ontstaat vertrouwen en synergie. Ik luister, vraag door en vertaal dit op creatieve wijze in beeld. Ik vind het belangrijk om jou als persoon te leren kennen, waar je gepassioneerd over bent en waar je voor staat in je werk. 

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

De administratie vind ik echt niet leuk om te doen. Mijn website updaten en het bedenken, schrijven, maken en plaatsen van content op mijn online kanalen bijhouden kost veel tijd. Verder vind ik sales om nieuwe klanten binnen te halen lastig. 

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Een korte master in ondernemen volgen voordat ik fulltime aan de slag ging. Voor tips & tricks en om de hobbels die je tegenkomt als ondernemer voor te kunnen zijn of weten hoe je ze het beste kunt nemen.

Wat is je toekomstvisie?

“De wereld een stukje mooier maken. Dat is wat ik wil”

Iedereen te helpen die het beste voor heeft met de wereld (natuur, mens en dier). Zijn of haar onderneming een passende uitstraling te geven. Mooie designs de wereld in te helpen. Liefde, harmonie en schoonheid. Dat zijn de 3 woorden die bij mij en Wow! passen.

“There are three responses to a piece of design – yes, no, and WOW! Wow is the one to
aim for.” — Milton Glaser

Contactpersoon: Petra Drogt
Onderneming: Wow! Creative
Website: www.wowcreative.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Wist je dat je als gratis INSPIRE member een gastblog op ons platform mag schrijven?

Mega goed voor je zichtbaarheid! Schrijf je onderaan deze pagina gratis in.

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!