Write & Seek

Wie ben je?
Ik ben Randy van Ekeren, 26 jaar en ik kom uit Gorinchem. Samen met mijn vriend heb ik daar het allermooiste huisje van de stad. Sinds 1 januari 2021 ben ik trotse (megatrotse!) eigenaresse van Write & Seek. Ik noem mezelf (SEO) tekstschrijfster, tekststrateeg en storyteller. Mocht er één knallende term voor bestaan, hoor ik dat heel graag! Ik schrijf webteksten en maandelijkse blogs én geef 1 op 1 kennissessies voor ondernemers die het toch liever zelf in de hand houden. 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Echt van alles. Een tijd geleden zei iemand nog tegen me: “Aan jouw carrière is ook geen touw vast te kopen, he.” Dat was ook echt zo. Ondanks dat ik altijd al heel blij werd van tekst, taal en schrijven, bleef ik een soort zoeken. Nou ja, een soort, ik bleef zoeken.

Na m’n studie Bedrijfskunde en minor Makelaardij startte ik bij een online marketing bureau. Daar kreeg ik alle vrijheid om uit te zoeken wat m’n ding was. Van Google Ads en SEO tot content en projectmanagement. Ik leerde ontzettend veel, maar bleef het gevoel houden dat er meer was. Vanaf daar ben ik als marketing manager bij een kantoor voor makelaardij, hypotheken en verzekeringen gaan werken. Een ideale combi van marketing en makelaardij, maar ook daar bleef ik zoeken. Dat ik meer wilde en meer kon wist ik zeker, maar in welke hoek dat was, bleef ik lastig vinden. En toen kwam daar het idee voor m’n eigen onderneming… 

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Op een gegeven moment startten we met het bedrijf waar ik werkte een traject om het bedrijfs-DNA boven water te krijgen en een nieuwe huisstijl neer te zetten. De zoektocht naar ‘het unieke verhaal’ en vulling van de nieuwe website vond ik zó tof! Dat kwartje viel trouwens later pas. Ik bleef namelijk een soort innerlijke strijd hebben. “Is dit het dan? Ik kan toch wel meer dan teksten schrijven?”. Stom eigenlijk, dat ik ‘m’n ding’ inmiddels wel gevonden had, maar het voor m’n gevoel niet genoeg was. Gelukkig bracht het me in ieder geval een stap dichter bij Write & Seek, ook al wist ik dat toen nog niet. 

Op een gegeven moment hielp ik in m’n vrije tijd een ondernemer die ik via via kende met haar website en pakkende teksten. Het meedenken, het unieke uit iemands verhaal halen en dat knallend op papier krijgen, dáár kreeg ik energie van! Ja, nu ik kon er echt niet meer onderuit. 

Dat wat ik écht leuk vind op mijn manier doen, in mijn tijd. Daarom heb ik voor het ondernemen gekozen. 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Haha, dat vraag ik me ook wel eens af. Het is trouwens wel de perfecte timing om dit te vragen, want daar zitten op dit moment flink wat veranderingen in. Voor wie het nog kan volgen, toen ik m’n idee voor Write & Seek scherp had, ben ik parttime teruggegaan naar het online marketing bureau waar ik werkte. Het leek me perfect te combineren en inmiddels wist ik wél wat ik wilde. Voor ik het wist kreeg ik het steeds drukker. Ik bouwde m’n werk in loondienst verder af, maar binnen een maand merkte ik stiekem al dat ook dat een uitdaging was. ‘Gelukkig’ was er ’s avonds en ik het weekend heel weinig te doen, dus maakte het voor mij niet heel veel uit of ik nu lag te Netflixen of met de teksten van toffe ondernemers bezig was. Ik stond een uurtje eerder op, ging een uurtje langer door, nam een uurtje minder pauze of ging een uurtje later naar bed. Het was dus nauwelijks meer te combineren. Dus hoe ik het deed? Dat vraag ik me nu achteraf ook af. 

Inmiddels ben ik volledig uit loondienst en ben ik écht fulltime ondernemer. Hoe ik het vanaf nu ga combineren is dus nog een beetje en raadsel, maar ik heb mezelf beloofd om genoeg van die ‘andere activiteiten’ te plannen. 

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ik zelf! Er zijn duizenden tekstschrijfsters, dus je moet het zelf wel uniek maken. Je kunt het wiel of het gesneden brood niet meer uitvinden, dus kun je dat wat je doet maar beter zo persoonlijk mogelijk doen. Zo begin ik iedere samenwerking ook met een uitgebreide strategiesessie en ben ik oprecht benieuwd naar het verhaal van iedere ondernemer. Ook daar zitten ondernemers tussen die het wiel echt niet per se hebben uitgevonden, maar het wel op hún manier doen. En dan kunnen we maar beter die unieke punten uit hun onderneming vissen en dat in persoonlijke, pakkende en unieke teksten vertellen. 

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Het ondernemen. Punt. Ik wil niet zeggen dat ik dacht dat het een kwestie van teksten schrijven en factuurtjes sturen was, maar misschien was dat (lekker naïef) toch wel een beetje het geval. Dus ja, het hele ondernemen heb ik onderschat. Tegelijkertijd is het het vetste wat ik óóit heb gedaan. Om terug te komen op de vraag die ik mezelf een half jaar geleden stelde, “Is dit het dan? Ik kan toch wel meer dan teksten schrijven?” Ja, ik kan inderdaad wel meer. Ik kan een onderneming runnen. 

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Niets. Ja, er hadden dingen anders gekund, maar al die uitdagingen hebben me wel op dit punt gebracht. Ik had soms beter naar mijn lichaam moeten luisteren, ik had iets meer tijd aan vrienden en familie moeten besteden, ik had niet ‘zo lang’ moeten denken dat ik Write & Seek prima kon combineren met een baan in loondienst en ik had misschien eerder de sprong in het diepe moeten wagen. Maar toch hoef ik helemaal niets over te doen. Op dit moment ben ik er meer dan ooit klaar voor om full time mijn nu al succesvolle onderneming te runnen en daar gaat het om. 

Wat is je toekomstvisie?

Fulltime leuke dingen doen. Laten we het daar maar op houden, voor ik er nog 1000 woorden aan vast ratel. 

Contactpersoon: Randy van Ekeren
Onderneming: Write & Seek
Website: www.writeandseek.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!