Perfectionismecoach voor ambitieuze vrouwen & Host van De 100% Lefwijf Show

Wie ben je?

Hi, ik ben Liza van der Veeken! Ik ben perfectionismecoach voor ambitieuze vrouwen. Ik help vrouwen af te rekenen met het gevoel dat het nooit goed genoeg is. 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik heb jarenlang gewerkt als verpleegkundige in de psychiatrie. Mijn laatste functie was op een afdeling voor mensen met persoonlijkheids- angst- en stemmingsstoornissen. Op deze afdeling hielpen we mensen gedurende twee weken vol intensieve groepstherapie om ze zo optimaal mogelijk aan hun zelf gestelde doelen te laten werken.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ik heb om twee redenen gekozen voor het ondernemen. Allereerst verlangde ik er naar om mensen in een vroeger stadium te kunnen helpen, al voor dat de klachten zo ernstig zouden zijn dat ze in de psychiatrie terecht kwamen. Ik geloof namelijk heel sterk in preventieve zorg. Naar mijn mening zouden we heel veel ellende kunnen besparen als er in Nederland veel meer ingezet zou worden op preventieve gezondheidszorg i.p.v. vooral in te zetten op curatieve zorg. 

Daarnaast verlangde ik persoonlijk echt naar meer vrijheid en merkte ik dat het werk wat ik deed voor mij persoonlijk ook niet meer goed voelde. Ik heb na de geboorte van onze oudste zoon een postnatale depressie gehad en dat heeft heel veel impact op me gehad. Sindsdien ben ik mijn leven echt anders gaan leven en veel liever geworden voor mezelf. Achteraf kan ik zeggen dat mijn depressie grotendeels veroorzaakt is door mijn eigen perfectionisme. Constant had ik het gevoel dat ik tekort schoot, dat ik het niet goed genoeg deed. Als ik terugkijk was dit gevoel al jarenlang aanwezig, maar door het moederschap werd dat des te meer versterkt. Met uiteindelijk dus een enorm dieptepunt als gevolg.

Mijn dieptepunt is echter tegelijkertijd mijn allergrootste motivatie geworden. Ik gun het geen enkele vrouw om zich ooit zo slecht te hoeven voelen. Om zich zo ontzettend slecht over zichzelf te voelen. Vandaar ook de keuze om aan de slag te gaan als perfectionismecoach. 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Haha, leuke vraag. Met eigenlijk een ontzettend simpel antwoord: ik sta heel regelmatig stil. Aan het begin van de week sta ik stil bij wat ik die week wil bereiken. Wat ik belangrijk vind en waar ik mijn tijd en aandacht aan wil besteden. Dit doe ik vervolgens elke dag opnieuw, meerdere keren gedurende de dag. Door constant even stil te staan en in te checken bij mezelf of het voor mij goed voelt wat ik doe, of dat ik ergens bij kan sturen kan ik al mijn activiteiten prima combineren. Daarbij heb ik een hele lieve vriend en maak ik dankbaar gebruik van de kinderopvang ☺

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ik zie heel veel coaches die menen iedereen te kunnen helpen. En natuurlijk, een goede coach kan dat ook. Maar juist door je te specialiseren geloof ik dat je veel gerichter mensen kunt helpen. En ook echt die transformatie kan bereiken waar zoveel mensen naar op zoek zijn. Ik ben er voor de echte powervrouwen die het spuugzat zijn om zich niet goed genoeg te voelen en helemaal klaar zijn met aanklooien en steeds maar nieuwe dingen proberen, maar ondertussen steeds weer terugvallen in hun oude patroon. Daarbij ben ik krachtig in mijn taalgebruik en neem ik geen blad voor de mond. Ik doe niet aan (zoals ik dat noem) “paracetamolbeleid”. Bij mij geen pilletjes of symptoombestrijding om jezelf even goed te voelen. Je krijgt bij mij echt waar je om vraagt, een keiharde oplossing om voorgoed je perfectionisme te doorbreken en te transformeren van Controlfreak naar Lefwijf!

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Haha ja zeker. Zoals ik al zei ben ik van huis uit verpleegkundige. En ik zei ook altijd dat ik “geen kaas had gegeten van ondernemen” (belemmerende overtuiging!). Ik heb me in het begin dan ook ontzettend mee laten sleuren door alles wat op me af kwam en dacht ik dat ik ook die strategieen moest toepassen waar iedereen zo hard over van de toren blies. Het mooie hiervan is dat ik veel heb geëxperimenteerd met allerlei strategieën, maar ik daardoor ook ontzettend veel tijd ben kwijtgeraakt omdat ik nergens écht op doorpakte. Nu doe ik eigenlijk steeds minder, maar doe ik het wel met meer plezier en meer resultaat. Dubbele winst dus ☺

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Eigenlijk niks. Ja, ik zou misschien sneller hebben kunnen groeien als ik dingen van tevoren had geweten. Maar ik geloof ook dat je altijd krijgt wat je nodig hebt én wat je op dat moment aankunt. Juist door zoveel uit te proberen heb ik ook wel steeds meer mijn stem gevonden en weet ik veel beter wat ik absoluut niet wil en dus ook wat ik wel wil. En dat had ik anders misschien nooit geweten!

Wat is je toekomstvisie?

Mijn droom is om echt een imperium op te bouwen. Om niet alleen te coachen, maar ook (internationaal) te mogen spreken en vrouwen te mogen inspireren om veel meer van zichzelf te gaan houden. Perfectionisme is namelijk het exact tegenovergestelde van zelfliefde én ik gun iedere vrouw om veel meer zelfliefde te ervaren. En hoe meer vrouwen ik daarmee mag bereiken, hoe liever! Concreet is mijn eerstvolgende stap dat ik hiervoor zelf een event wil gaan organiseren. Hoe en wanneer weet ik nog niet precies, maar dat het event er komt is zeker!

Contactpersoon: Liza van der Veeken
Onderneming: Perfectionismecoach voor ambitieuze vrouwen &Host van De 100% Lefwijf Show
Website: www.theresetter.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!