Bureau Meessen

Wie ben je?

Sandra, 51 jaar en sinds zomer 2020 actief als VA. Ik woon inmiddels meer dan de helft van mijn leven samen met manlief Rob in Vinkeveen. We genieten samen met volle teugen van de mooie dingen van het leven, zoals reizen, uit eten, theater, musea, concerten en ook gewoon lekker samen thuis zijn. Mijn grote passie is sport volgen, van Formule 1 tot schaatsen en van wielrennen tot skiën.

Waar ik begon met het idee allround VA te zijn, heeft achtergrond van 25 jaar ICT ervaring en de passie en nieuwsgierigheid daarvoor me toch richting specialisatie als technisch VA gebracht. 

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Na 23 jaar bij ABN AMRO in diverse ICT functies te hebben gewerkt, heb ik nog 2 jaar bij Keylane, een software bedrijf in een management ondersteunende ICT functie gewerkt. Na ook daar met verschillende reorganisaties geconfronteerd te zijn, koos ik voor het zelfstandig ondernemerschap in een rol die mij op het lijf is geschreven: VA!

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Na 25 jaar was ik het (corporate) bedrijfsleven een beetje zat, zeker door de politiek, belangen en vele reorganisaties. Tijdens de periode werkzoekend kwam het VA vak op mijn pad en was mijn keuze snel gemaakt, dit vak past mij als een warme jas. Dat betekende ook zelfstandig ondernemer worden en dat is volledig nieuw voor me. Een hele uitdaging, maar wel een hele interessante uitdaging. 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Voor mij werkt het beste wel de “kantoordagen” aanhouden voor werk en het huishouden en andere prive dingen daarom heen plannen. Er zijn prive afspraken die op de werkdag vallen, dat is dan even zo. Tijdens het werk probeer ik het huishouden even te vergeten.  

Wat maakt jouw onderneming uniek?

IK maak mijn onderneming uniek. Bureau Meessen is het enige bedrijf dat mij heeft. Door mijn sociale en nieuwsgierige persoonlijkheid gecombineerd met kennis en ervaring bied ik een unieke combinatie aan mijn klanten. Ik geef niet alleen tijd en kennis, ik bied ook een luisterend oor en sparringpartner voor de ondernemer.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

De noodzaak voor online zichtbaarheid, zeker in corona tijd waarin de fysieke netwerkwereld wegviel. Met een bescheiden persoonlijkheid is het online opvallen tussen alle anderen best wel een drempel om op zijn tijd even iets harder te moeten “schreeuwen” om gehoord/gezien te worden 

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Mijn branding (huisstijl) laten beinvloeden door de markt in plaats van primair op eigen gevoel af te gaan. 

Wat is je toekomstvisie?

Als VA wil ik een goede technisch VA worden, met voldoende kennis en ervaring om voor mijn klanten solide technische oplossingen te adviseren en implementeren. 

Als ondernemer wil ik een succesvol bedrijf neer zetten, wat zich uitdrukt in omzet en zeker in waardering door klanten en door collega’s gezien worden als mentor en sparringpartner voor ontwikkeling. 

Contactpersoon: Sandra Meessen
Onderneming: Bureau Meessen
Website: https://bureaumeessen.nl/

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!