Silvia Bogers Coaching

Wie ben je?

Hoi ik ben Silvia! Ik ben dit jaar 40 geworden en woon samen met mijn man Frans in Nijmegen, waar ik ook mijn kantoor en m’n praktijk heb. Ik kom oorspronkelijk overigens niet uit Nijmegen maar uit Veldhoven (bij Eindhoven) en ben voor de liefde hierheen verhuisd ❤️

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Oh echt van alles 🙂 Ik dacht vroeger dat ik accountant wilde worden maar stopte na een half jaar met m’n opleiding. Daarna heb ik wat dingen in de evenementenbranche gedaan (voornamelijk organiseren van zakelijke events en congressen) om via werk bij een bank en een baan als intercedente als office manager aan het werk te gaan. Na een aantal jaar als office manager, financieel medewerker en salarisadministrateur ging ik steeds meer de kant op van procesoptimalisatie en applicatie beheerder (dat is iets met software 😉).

Dit deed ik tot ik me na een burn-out (of bore-out) in 2012 besefte dat ik doodongelukkig werd van m’n werk. Niet de beste tijd om ergens weg te gaan bleek achteraf, want ik ben op een klein baantje tussendoor na 1,5 jaar werkloos geweest vanaf dat moment.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Oh dit wordt even een lang verhaal 😉 ik ga het beknopt proberen te houden!

Toen ik zo’n 1,5 jaar aan het solliciteren was en de zoveelste afwijzing kreeg was het voor mij klaar. Ik had het helemaal gehad met solliciteren en afgewezen worden en de manier waarop er met mij als sollicitant omgegaan werd wilde ik echt niet meer. Vanuit een soort van frustratie heb ik toen maar besloten om een eigen bedrijf te starten in zelfgemaakte tassen, want hoe moeilijk kon ondernemen nou helemaal zijn…

Dat bleek iets moeilijker dan ik had verwacht – als in: dat bedrijf werd echt helemaal niks – en gelukkig kwam er na een half jaar een zzp klus op mijn pad voor HR procesoptimalisatie. Na die ene klus kwam er nog een klus en na verloop van tijd ontwikkelde ik me als software consultant & project leider en had ik een super goed lopend bedrijf.

Tot ik me in 2019 besefte dat ik het eigenlijk helemaal niet meer zo leuk vond. Ik verdiende er super goed mee, maar het maakte me niet gelukkig. Dus ik besloot redelijk spontaan dat het tijd was voor iets anders. Wat precies wist ik niet, maar ik wilde niet meer in grote organisaties werken en ik wilde meer en directer impact maken.

In die tijd kwam hypnotherapie ook op mijn pad en via wat omzwervingen stond na ongeveer een jaar mijn bedrijf als business coach voor spirituele en holistische ondernemers én had ik daarnaast een goedlopende praktijk als hypnotherapeut. Dit voelde alsof het was wat ik hier te doen heb, maar er miste nog iets. Wat datgene was dat ik miste, ontdekte ik pas in juni van dit jaar.

Ik zie veel coaches en therapeuten die merken dat ze niet alles uit de trajecten met hun klanten halen. Ze hebben een lopende praktijk, helpen mensen en doen mooie dingen, maar er mist iets. Ze lijken soms niet goed bij het echte probleem te kunnen komen, krijgen de vinger er maar niet achter waarom het niet zo lekker loopt of hebben trajecten die veel langer duren dan ze verwacht hadden (met minder resultaat dan ze hadden verwacht).

Vanuit die observatie heb ik besloten in het najaar nog een activiteit aan mijn bedrijf toe te voegen, namelijk het geven van de allereerste hypnotherapie opleiding speciaal voor coaches en therapeuten. Omdat ik wéét dat je coach of therapeut bent geworden om impact te maken en levens te veranderen en ik weet dat wanneer je deze extra tool in je gereedschapskist hebt, je dat kunt gaan realiseren.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Mijn dag bestaat wel voor een groot deel uit ondernemen. Ik vind het super leuk te doen wat ik doe dus ik ben vaak al voor 8 uur op m’n kantoor en in al m’n enthousiasme en met die leuke klantafspraken is het dan opeens 5 uur. Dit is niet een ritme wat ik jaren vol wil blijven houden, maar ik vind het gewoon te leuk! Er lijkt wel een soort taboe te zitten op je werk heel leuk vinden en lange dagen maken dus die doorbreek ik gewoon 🙂

Wanneer ik dan thuis kom (soms via de supermarkt) duik ik meestal meteen de keuken in om te koken. Mijn avonden bestaan uit lezen, lui voor de tv hangen of sporten en meestal ga ik weer op tijd naar bed (voor 10 uur) om de volgende dag weer vol enthousiasme aan de slag te gaan.

In de weekenden werk ik niet. Ik ben dan echt vrij en ik neem m’n laptop ook niet mee naar huis. Meestal ga ik in het weekend sporten, doe ik wat boodschappen, draai ik wat wassen en probeer ik daarnaast zoveel mogelijk leuke dingen te doen met mijn man of met vrienden. Ik word sowieso blij van dingen die gecombineerd worden met eten zoals buiten de deur lunchen of een high tea maar ik kan ook perfect niks doen.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Het eerste wat het uniek maakt ben ik zelf natuurlijk! Er is niemand anders met mijn achtergrond, mijn visie, mijn ervaring en mijn karakter (en misschien is dat maar goed ook 😅)

Wat mijn hypnotherapie opleiding uniek maakt, is dat het de eerste is in Nederland die speciaal is voor coaches en therapeuten. Er zijn ook wel andere opleidingen, maar die zijn meestal voor iedereen, ongeacht je achtergrond. Ik doe het juist voor een hele specifieke doelgroep zodat de lesstof ook veel praktischer en doelgerichter is en we veel met praktijkvoorbeelden kunnen werken.

Wat mijn werk als hypnotherapeut uniek maakt, is dat ik heel snel tot de echte kern van een probleem weet te komen wat maakt dat mijn klanten super grote transformaties doormaken. Dat alles met enorm veel humor want ik wil m’n werk wel leuk houden natuurlijk 😉

Als business coach is mijn kennis van je brein en hoe je mindset je grootste saboteur is wat mij uniek maakt. Strategie is leuk en nodig, maar als je mindset niet helpend is dan ga je er niet komen. Ik combineer coaching dus ook met hypnose voor een optimaal resultaat.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Iets? Misschien wel alles! Mijn bedrijf als software consultant ging een beetje vanzelf en van daaruit bedacht ik mijn huidige bedrijven te starten. Ik had alleen geen idee wat er allemaal bij kwam kijken! Ik wist niet hoe ik een doelgroep moest kiezen, hoe ik moest verkopen en hoe ik aan klanten moest komen! Dat mindset dan óók nog een ding is bij ondernemerschap had ik überhaupt niet bij stilgestaan.

Voor mij is ondernemen echt een veel grotere uitdaging dan ik ooit had gedacht en ik heb het met tijden ook enorm moeilijk gevonden. Nu zie ik iedere nieuwe stap als een toffe uitdaging die ik gewoon aanga en ik zie wel waar het me brengt!

Wat me daarin helpt zijn de overtuigingen ‘niks is voor altijd’ en ‘falen is uitgesteld succes’.

Ondernemen is eigenlijk gewoon 1 keer vaker opstaan dan neergaan 🙂

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Oe, goede vraag! Ik ben geneigd te zeggen niks want alles wat ik heb meegemaakt heeft me gebracht waar ik vandaag ben en die plek bevalt me heel goed. Maar als er dan toch iets is, dan zou het zijn dat ik graag meteen had willen beginnen met een business coach die extreem had gehamerd op het bepalen van een ideale klant.

Ik heb nu heel lang maar aangekloot en vooral vanuit mijn aanbod een bedrijf proberen te bouwen. Met de kennis die ik nu heb en wat ik nu weet over het bouwen van een bedrijf, had dat een stuk effectiever gekund.

Wat is je toekomstvisie?

Ik geloof dat ik die niet echt heb 😅 Denk dat het neerkomt op dingen blijven doen die ik leuk vind (en stoppen wanneer ik iets niet meer leuk vind), goed voor mezelf zorgen en heel rijk worden!

Contactpersoon: Silvia Bogers
Onderneming: Silvia Bogers Coaching
Website: https://silviabogers.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!