Belastingschuld nauwelijks betaalbaar

NIEUWVLIET – Terwijl de Corona maatregelen worden uitgebreid is uit onderzoek gebleken dat 10 procent van de ondernemers een totale belastingschuld heeft opgebouwd van 18,3 miljard euro. Komen deze bedrijven verder in de problemen of moet er een pardon regeling komen?

Uit het onderzoek van de ABN AMRO is gebleken dat de schulden vooral zijn ontstaan in sectoren die zijn getroffen door de lockdown. Omzetbelasting, loonbelasting,  sociale lasten en inkomstenbelasting. Schulden die in vijf jaar afgelost moeten zijn.

Ilona Dieleman, winstadviseur bij Flex Your Profit, ziet dit beeld niet terug in haar klanten portefeuille. “Mijn klanten werken met de Profit First methode waarbij ze zorgen voor er altijd geld voor de belastingdienst wordt gereserveerd en bewust buffers worden aangelegd. Door het geld dat niet voor jou bestemd opzij te zetten voorkom je dat je geld uitgeeft dat niet van jou is.”

Ondernemers konden tot 1 oktober van dit jaar gebruik maken van het ‘bijzonder uitstel’, vanaf 1 oktober 2022 moeten ondernemers starten met aflossen. “Vanaf nu moeten de reguliere belastingen weer betaald worden. Het is van groot belang dat er voor deze ondernemers een goed aflossingsplan wordt uitgewerkt en ze met de methode ook de actuele belastingen direct betalen” zegt de winstadviseur.

“Uiteraard heb ik ook klanten die schulden hebben opgebouwd, maar die zijn te overzien. ”Aldus Dieleman.

Ze vult aan: “Ik ben er wel van overtuigd dat bedrijven die niet winstgevend genoeg waren en de schulden niet kunnen aflossen in vijf jaar, wel in de problemen kunnen komen. Door nu te bepalen of deze bedrijven het financieel aan kunnen kan er nu de juiste actie worden ondernomen.”

Over Ilona Dieleman, de Winstadviseur

Met haar bedrijf Flex your Profit helpt ze ambitieuze ondernemende vrouwen de regie terug te pakken over hun bedrijf. 
In haar ervaringsjaren als ambitieuze ondernemer heeft ze geleerd wat groeipijn doet met de ondernemers en hun bedrijf. Door de juiste mensen om zich heen te verzamelen kreeg ze inzicht, rust en vertrouwen in haar persoonlijke en zakelijke groei waardoor haar bedrijf op een financieel gezonde manier blijft groeien zonder zelf (financiële) concessies te moeten doen. Dit gunt ze iedere vrouwelijke ondernemer.
Foto & visagie: Studio Évoque

Contactpersoon

Ilona Dieleman

Onderneming

Flex your Profit

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!