Carin Hafkamp verlies- en rouwcoaching

Wie ben je?

Ik ben Carin Hafkamp, een vrouw van 55 jaar, intuïtief, voor mij is het glas halfvol, gelooft in een leven lang leren, klussen, wandelen, lezen, gezellige avonden met vrienden. Ik ben getrouwd en moeder van 2 volwassen zoons,

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik werk bijna 25 jaar bij een hogeschool, waarvan de laatste 15 jaar als managementassistente. De werkzaamheden zijn dusdanig veranderd, waardoor ik de hele dag met een beeldscherm werk en dus zeker het laatste jaar door het thuis werken maar heel weinig contact heb met andere mensen. Een aantal jaar geleden kwam ik door een vriendin in contact met mediumschap en daarmee tot de ontdekking dat ik hooggevoelig ben. Daardoor zijn er een boel kwartjes gevallen, heb veel aan zelfontwikkeling gedaan en daardoor na gaan denken over wat IK nu eigenlijk wil. Ruim 2 jaar geleden, na de opleiding tot medium en healer, ben ik een opleiding gaan doen voor verlies- en rouwcoaching. Nu ben ik part-time ondernemer en hoop dat nog verder te gaan uitbouwen.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ik heb voor het ondernemen gekozen, omdat ik nu voor mezelf kies en de coaching op mijn manier wil aanbieden aan mensen, zonder mij aan regels te hoeven houden binnen een grote organisatie. Door de opleiding die ik heb gedaan was dit een logische volgende stap. Ik gebruik mijn intuïviteit ook tijdens mijn coaching en dat is voor mensen een toegevoegde waarde. Mensen kiezen om die reden voor mij.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Op de dagen dat ik als managementassistente werk is er niet veel ruimte voor ondernemen, maar op de andere dagen loopt dat door elkaar heen met mijn privéleven. Je doet je administratie, hebt afspraken, zowel face to face als online, maakt posts voor social media, schrijft blogs, netwerkt, leest boeken. Al met al is het best druk.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Mijn onderneming is uniek omdat ik mijn mediumschap gebruik bij mijn coaching. Ik voel mensen goed aan, ik luister zonder oordeel, laat mensen hun verhaal doen met alle emoties die daarbij komen kijken en blijf rustig, zodat men vertrouwen heeft. Doordat ik zo intuïtief ben ingesteld, weet ik vaak wat er nodig is en wat ik moet zeggen, ik weet als het ware de gevoelige snaar te raken, waardoor het gesprek op gang komt of het ijs is gebroken.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Onderschat niet echt, maar het kost veel tijd om zichtbaar te worden en te netwerken. Hoe kom je bij de mensen in zicht zodat ze contact met je gaan opnemen. Verlies en rouw is iets dat meer aandacht behoeft en daar moet ik veel voor doen. Met alle plezier overigens.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Als alles mogelijk was en geld geen issue was dan zou ik mijn baan opzeggen.

Wat is je toekomstvisie?

Mijn toekomstvisie is dat het normaal is dat je rouwen bij verlies niet alleen hoeft te doen, maar samen en dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om daarbij hulp in te schakelen, ook als je daar de middelen niet voor hebt.

Contactpersoon: Carin Hafkamp          
Onderneming: Carin Hafkamp verlies- en rouwcoaching
Website: www.carinhafkamp.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Wist je dat je als gratis INSPIRE member een gastblog op ons platform mag schrijven?

Mega goed voor je zichtbaarheid! Schrijf je onderaan deze pagina gratis in.

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!