Check by Friday

Wie ben je?

Ik ben Daphne Nienkemper en ik ben 33 jaar oud. Ik heb sinds kort het ooit bruisende Amsterdam verlaten voor mijn geboortestad Den Helder. Dit was een gedeeltelijke business minded keuze omdat ik kosten wilde besparen en in Amsterdam zijn dat de woonlasten. Ik wilde ook dichterbij mijn familie en vrienden zijn die allemaal in het hoge noorden wonen. Daarnaast ben ik een sociaal persoon en houdt ontzettend van netwerken helaas moet dit allemaal nu digitaal. In mijn vrije tijd kijk ik graag een serie en op dit moment is dat Bridgerton. Om mijn hoofd helemaal leeg te maken rijd ik paard dit is voor mij optimale ontspanning waardoor ik daarna helemaal weer ben opgeladen.

Ik heb een bedrijf genaamd Check by Friday. Ik ondersteun ambitieuze ondernemers die meer tijd willen hebben om de focus te houden op de strategie van haar/zijn bedrijf. Ik help ze door werkzaamheden uit handen te nemen en ben daarnaast ook een sparringspartner hebben zodat die ideeen een nog betere uitwerking krijgen. Het gevolg hiervan is dat zij meer tijd en rust gaan ervaren en tegelijkertijd het bedrijf meer gaat groeien.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

In 2012 ben ik na mijn studie verhuisd naar Curaçao ik wilde voordat het grote mensen leven begon (fulltime) werken even zijn in een heerlijk zonnig oord. Natuurlijk heb ik daar ook gewerkt maar vooral veel genoten. Ik ben na 3 jaar weer teruggekeerd naar Nederland en gaan wonen in Amsterdam hier ben ik werkzaam geweest als Personal Assistant bij Sony ATV Music Publishing. Ik heb hier zoveel geleerd en het organiseren en plannen was hier orde van de dag. Vluchten boeken, afspraken maken in verschillende tijdzones, organiseren, ad hoc taken, studio planning.

Alleen de kantoor mentaliteit en het werken voor 1 werkgever gaf mij te weinig energie.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ik heb mijn onderneming eigenlijk te danken aan een heel vervelend sollicitatiegesprek. Het gesprek was een soort kruisverhoor en er werd nauwelijks moeite gedaan om mij op mijn gemak te stellen. Ik had toen gesolliciteerd bij een bedrijf die doet wat ik nu doe. Na het gesprek wilde ik zelf niet eens meer voor dat bedrijf werken maar vond het concept echt aansluiten op wat ik wilde. Ik heb toen dit idee uitgewerkt en tijdelijk in de vriezer gestopt toen ik de baan aangeboden kreeg bij Sony ATV.

In januari 2020 ben gestopt met werken in loondienst en is het idee uit de vriezer gekomen en weer tot leven gebracht!

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Ik werk wanneer ik voel dat ik productief ben. Als ik even geen energie heb loop ik een rondje of maak ik een kop thee. Ik werk remote dus eigenlijk altijd op afstand waar ik en wanneer ik wil. Ik kan dus heel makkelijk mijn dagen plannen met andere activiteiten. Soms werk ik in de avonden meer als ik in de ochtend bijvoorbeeld een uur wil sporten. Of soms werk ik een hele dag in weekend zodat ik doordeweeks wat meer vrij heb.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Ik ben naast een virtual assistant strategisch heel sterk. Ik ben daarom ook een sparringspartner van mijn opdrachtgevers. Je ziet niet vaak dat assistants dat doen vaak gaat de opdrachtgever naar een businesscoach. Ik heb de opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening gestudeerd en ik denk dat ik daarom ook kritische vragen durf en kan stellen op de juiste manier wat weer nieuwe inzichten geeft. Van mijn opdrachtgevers krijg ik altijd te horen dat ze het zo fijn vinden dat ze gelijk nieuwe ideeën aan mij kunnen pitchen en dat ik daar dan strategisch in meedenk.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Ik dacht dat ik echt zoveel tijd over zou hebben maar dat heb ik wel onderschat. Ik zie mijzelf nog als startende ondernemer ook al heb ik wel heel veel ervaring in mijn vakgebied. De dagen vliegen soms voorbij en dan denk ik is de dag nu alweer voorbij.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Ik zou niks over willen doen want ik ben echt aan het leren door mijn fouten. Ik ben aan het leren hoe ik mijn ideale klant kan bereiken, ik heb mijn logo omgewisseld waarvan ik heb geleerd. Ik vind het proces van ondernemen zou leuk en interessant dat al die misstappen hebben gemaakt wie ik ben. Uiteindelijk willen mensen ook samenwerken om wie ik ben.

Wat is je toekomstvisie?

Mijn toekomst visie is toch wel Teamwork makes the Dreamwork en ik heb het dan niet alleen over het uitbesteden van werk maar ook het empoweren van elkaar en het elkaar gunnen. Vaak wordt je gezien als concurrent maar niemand is zoals jij ook al is de business hetzelfde. Be you en preach and teach!

Contactpersoon: Daphne Nienkemper
Onderneming: Check by Friday
Website: www.checkbyfriday.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!