Grant Method Coaching – Business Coaching & More

Wie ben je?

Mijn naam is Susanne Grant en ik ben de CEO en oprichter van Grant Method Coaching – Business Coaching & More. Ik specialiseer in het ondersteunen van (te) drukke ondernemers die een betere balans tussen werk en privé zoeken. Ik help mijn cliënten hun definitie van succes te herevalueren met behulp van verschillende mindset- en coachingstechnieken. Zo kunnen ze met hun werk de impact creëren die ze willen, zonder dat het ten koste gaat van hun gezondheid, relaties of henzelf.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Voordat ik met het ondernemerschap begon, heb ik voor verschillende internationale bedrijven gewerkt als data-analyst. Dankzij mijn achtergrond als (historisch) onderzoeker en mijn analytisch denken, was ik altijd in de positie om verschillende internationale bedrijven en afdelingen te ondersteunen. In mijn vrije tijd was ik altijd bezig met het organiseren van (nationale) evenementen op vrijwillige basis voor verschillende goede doelen, iets wat ik jarenlang met veel plezier gedaan heb.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ik denk dat het ondernemerschap mij gekozen heeft! Ik vind het erg leuk om vrijheid te hebben, om creatief bezig te zijn en ik ben erg goed in het ontdekken van patronen. Voorheen paste ik dit toe op data en (historische) documenten, maar nu gebruik ik het om over de schouder van ondernemers mee te kijken, zodat we samen een nieuw plan kunnen ontwikkelen waarbij gezondheid en welzijn gelijkstaat aan de belangen van het bedrijf.

Wat mij drijft, is het hoge aantal mede-ondernemers die problemen hebben met hun (mentale) gezondheid en ook de schokkende cijfers die de “me-too movement” aan ons onthulde bijvoorbeeld. Als overlevende van (seksueel) misbruik kan ik niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om deze patronen in onze generatie te stoppen, zodat onze kinderen en kleinkinderen niet te maken hebben met de diepgewortelde ongezonde patronen die worden doorgegeven onder het mom van dit is “cultuur”.

Juist door mijn historische kennis, weet ik veel over de invloed die onze cultuur speelt op ons dagelijks leven en de beslissingen die wij nemen. Zit je vast in een bepaald patroon? Dan kan het heel goed zijn dat dit patroon er letterlijk met de paplepel is ingegoten. Bijvoorbeeld als je vast zit in het patroon “ik kan alleen succesvol zijn als ik hard werk.” Het kan zijn dat dit denkbeeld terug gaat naar je grootouders (zeker de periode na de Tweede Wereldoorlog toen Nederland in de opbouwfase zat) of misschien nog veel verder terug! Dankzij speciale technieken kunnen we deze (energetisch) patronen verschuiven zodat je het voorgoed doorbreekt of zoals ze het in het Engels zo mooi zeggen “upgrade your mindset” om het success te hebben waar je naar verlangt.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Er is een Nederlands gezegde: “Tijd heb je niet, tijd maak je”, ik geloof er heilig in dat als je iets belangrijk genoeg vindt, je daarvoor tijd maakt. Echter, nu ik mama van twee jonge kinderen ben, heb ik gemerkt dat ik veel minder kan doen dan voorheen. Ik heb mezelf dan ook echt moeten aanleren om niet de druk op de ketel te zetten en alsmaar dingen er doorheen te drukken omdat het nog “moet”. Dit had dusdanig gevolgen op mijn gezondheid dat het uiteindelijk niet waard was om zoveel te moeten.

Mijn motto “Werk Slimmer, Niet Harder” helpt mij om heel bewust om te gaan met mijn tijd en te kiezen aan wat/wie ik mijn tijd besteed. Tijd is een grappig iets, vind ik zelf, we hebben allemaal evenveel tijd beschikbaar iedere dag en je kunt het maar één keer besteden, dus kies voor dingen die belangrijk zijn voor jou, je gezin en je bedrijf. Wat wil jij nou echt?


Wat maakt jouw onderneming uniek?

Als Intuïtieve Business Coach & Consultant heb ik het vermogen om mijn cliënten te ondersteunen door snel tot de kern van de (energetische) blokkades te komen, omdat ik hun energie kan lezen. Als je bijvoorbeeld constant dezelfde winst maakt, wat je ook probeert, dan kan je er vanuit gegaan dat er op een onbewust niveau een programma draait. Wat ik vaak zie bij mijn cliënten, die het chronisch te druk hebben, is dat dit voortkomt uit de kindertijd. Ze zijn altijd druk, te druk, en zeggen ‘ja’ tegen veel te veel dingen die ze niet willen doen, zodat ze constant vermijden hoe ze zich nu echt voelen.

Als we samen tot de kern van deze blokkade komen en deze vervolgens verschuiven, dan kunnen ze weer op één lijn komen met hun doelen en deze dan ook daadwerkelijk makkelijk behalen. Omdat ik heel snel tot de kern van een probleem kan komen en dit ook snel kan oplossen, kunnen mijn cliënten ook gauw weer verder!

Vervolgens werken we samen verder aan het implementeren van hun persoonlijke strategie om dit in goede banen te leiden. Het is een zeer effectieve en productieve manier om met (generatie) blokkades om te gaan, waardoor mijn cliënten hun huidige leven en gewoonten kunnen veranderen. Succes betekent niet dat je jezelf de grond in moet werken, maar juist het vinden een balans tussen werk en privé die daadwerkelijk werkt voor jou en jouw situatie.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Hoe belangrijk mindset is! Het kan de sleutel zijn tot het succes van je bedrijf, of niet, en het wordt vaak onderschat. Het maakt niet uit hoeveel programma’s je aanschaft of hoeveel cursussen je doet, als jij gelooft dat het toch allemaal geen zin heeft dan gaat het inderdaad nooit werken. Daarom is het ontzettend belangrijk dat je een pad vindt dat werkt voor jou. Jij bent uniek, je visie is uniek en je bedrijf ook. Leer te luisteren naar je lichaam en volg je intuïtie naar succes! Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, maar daarvoor bestaan er intuitive business coaches zoals ik om je daarbij te ondersteunen.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Huur een coach of mentor in vanaf de eerste dag. Er zijn genoeg mensen die de ervaring of kennis hebben om iets tot een succes te brengen. Achteraf zou ik een kleine lening aangevraagd hebben en een strategist ingehuurd hebben om me te helpen. In combinatie met mindset werk, zou mijn bedrijf veel sneller van de grond gekomen zijn! Je hoeft het niet allemaal alleen te doen.

Wat is je toekomstvisie?

 

We zijn momenteel bezig met het toevoegen van digitale producten aan de website. Veel van mijn klanten blijken te worstelen met dezelfde onderwerpen op het gebied van balans tussen werk en privé, productiviteit, outsourcing en mindset. Mijn bedrijf is in 2020 verviervoudigd en verwacht ik een vergelijkbare groei in 2021, dus ik begin later dit jaar een gezondheidscoach op te leiden om ook mijn klanten te ondersteunen. Veel van mijn vrouwelijke cliënten hebben gezondheidsklachten, slapeloze nachten en problemen met de maandelijkse cyclus. Deze coach kan mijn cliënten dan gaan ondersteunen op dit gebied.

Een ander doel is om te gaan werken met HR-afdelingen en teams, naast mijn privé klanten. Er zijn veel bedrijven die bezig zijn om bewuster om te gaan met de werknemers en het belang van mentale en fysieke gezondheid van het team en het bedrijf als geheel te omarmen. Microsoft heeft bijvoorbeeld geëxperimenteerd met een vierdaagse werkweek en wat blijkt, de productiviteit van de werknemers is met 40% gestegen, terwijl het gebruik van elektriciteit met 23,1% is gedaald. Studies hebben aangetoond dat er vraag is naar een kortere werkweek om een betere balans tussen werk en privé te creëren. Ik ben een grote voorstander van het belang van fysieke en mentale gezondheid voor iedereen! Als we het belang in gaan zien van het hebben van de juiste balans voor de individu, kunnen we echt een verschil maken.

Wie Is Susanne Grant?

Susanne Grant is een Werk & Privé Balans Specialist, Intuïtieve Business Coach & Consultant en Internationaal Best-Selling Auteur. Ze ondersteunt (te) drukke CEO’s, ondernemers en bewuste leiders om hun definitie van succes te herevalueren. Zo kunnen ze met hun werk de impact creëren die ze willen, zonder dat het ten koste gaat van hun gezondheid, relaties of henzelf.

Na de geboorte van haar kindje in 2015 realiseerde ze zich dat de collectieve leugen “Hard Werk Is Evenredig Aan Succes” niet meer voor haar werkte. Ze wilde niet dat de volgende generatie zou opgroeien met de aanname dat deze manier van werken “normaal” was en de enige optie! Dus gaf zichzelf toestemming om los te komen van dit oude model van zakendoen en een nieuw bedrijfsmodel te creëren: eentje waar holistische gezondheid en welzijn een integraal onderdeel zijn van het bedrijf en het succes.

Tegenwoordig runt ze een award-winning coachingsbedrijf en organiseert ze uitverkochte masterminds en evenementen. Haar werk is te zien geweest in Thrive Global, Authority Magazine, Billion Success, Brainz Magazine en nog veel meer. Duizenden mensen profiteerden van haar werk en leven nu naar hun eigen voorwaarden door Susanne’s motto te implementeren: “Werk Slimmer, Niet Harder“.

Contactpersoon: Susanne Grant
Onderneming: Grant Method Coaching – Business Coaching & More
Website: http://grantmethod.com/Linkedin


Pinterest


Instagram

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!