De Bezielde Hulpverlener

Wie ben je?

Eveline Bosselaar, 42 jaar en moeder van dochtertje van 3 jaar. Ik woon samen met mijn dochter  sinds een jaar in Brabant dichtbij de bossen en in een gezellig dorp.

Dit jaar ben ik gestart met een nieuwe project: een kaartenset speciaal voor hulpverleners om geinspireerd te blijven in uitvoeren van hun werk.

In 2002 afgestudeerd ben ik als fysiotherapeute in 2002. Via zijwegen, naast mijn werk als fysiotherapeute, mezelf verder ontwikkeld op het bied van dans, yoga en coaching. Dit integreer ik in mijn behandelingen die ik geef als fysiotherapeute. Ik ben werkzaam als zzp-er in een groepspraktijk en behandel voornamelijk psychosomatische klachten.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik ben al jaren ondernemer/ zzp-er en heb eerder een eigen praktijk gehad en een netwerkorganisatie. Daar ben ik in 2018 mee gestopt. Met de bezielde hulpverlener heb ik het ondernemen weer bewust opgepakt.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Deze set kaarten heb ik ontwikkeld naar aanleiding van twee life events (2017) waarin ik patient werd en moeder van een patientje: ik kreeg eerst huidkanker en vervolgens werd mijn dochter te vroeg geboren.

Doordat ik aan de andere kant van de zorg kwam te staan zag ik de zorg en de hulpverleners in  een ander perspectief. Dat het zwaar werk is en dat het niet altijd makkelijk is om met patienten te werken en geduldig te blijven.

Ik had ook moeite om weer betrokken te zijn bij mijn eigen werk toen ik hersteld was van alle gebeurtenissen. De betrokkenheid is weer terug gekomen maar het het motortje aan krijgen duurde wel even.

Door mezelf open vragen te stellen en geen druk op mezelf te leggen, kreeg ik weer ruimte in mijn brein en systeem waardoor ik weer wist waarom ik het wilde blijven doen. Vanuit dat proces heb ik de vragen die mij hielpen naar een set kaarten verwerkt.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Goed plannen en regelmatig reflecteren hoe het gaat. En daarbij ook accepteren dat het huis soms een zooi is. Het motto “als de was maar hangt”helpt vaak. Soms is het genoeg om alleen de was op te hangen en niet direct in de kast te krijgen.

Dat is ook met ondernemen. Perfectionisme is killing. Juist alleen doen wat je op dat moment kan en niet jezelf dwingen tot een resultaat levert juist meer op. Gezondheid is echt belangrijker. Burn-out raken van ondernemen is niet goed.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Het persoonlijke verhaal en mijn eigen proces omgezet in een tastbaar product maakt het uniek. Met de aanschaf van de kaarten wordt ook onderzoek naar melanomen gesteund. Ik ben nu ook bezig met bezielings-interviews aan de hand van de vragen uit de kaartenset. Erg mooi om andermans verhalen op te schrijven.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

Het gaat niet altijd in een lineaire lijn omhoog qua succes. Soms lijkt me dat wel lekker. Anderzijds is die kromme ontwikkelingslijn ook wel erg mooi.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Niks. Voortschrijdend inzicht is mooi. Dat neem ik mee naar de toekomst. Je doet dingen en neemt beslissingen met de kennis die je op dat moment hebt. En dat is prima. Dat wil niet zeggen dat ik achteraf dingen anders had willen doen. Gelukkig kan ik de kennis mee nemen en de verkeerde stap van me laten glijden.

Wat is je toekomstvisie?

Ik zou graag bezieling als een vast onderdeel in de opleiding van hulpverleners willen krijgen. Het is heel gezond om bewust te zijn van je drijfveren, je motivatie en en je aandeel in de zorg. En als je dat op jonge leeftijd al inziet dan is de fundering sterker. Vanuit een goede fundering kan je gaan bouwen aan ervaring.

Ik ben nu ook bezig om modules daar voor te schrijven voor zowel studenten als collega’s. Deze modules kan je thuis in alle rust doen maar liever geef ik live presentaties hierover. Hopelijk is het 2021 makkelijker om deze stap te gaan maken.

Verder zie ik dat collega´s zich steeds meer kwetsbaar durven opstellen maar dat mag nog meer. Je mag durven uitspreken hoe je de zorg ervaart. En ja, dat hoeft echt niet elke dag in jubelstemming te zijn. Kwetsbaarheid tonen en je eigen drijfveren blijven onderzoeken wil ik ook meer onder de aandacht krijgen.

Dit alles zal er voor zorgen dat de hulpverleners duurzaam inzetbaar blijven en gezond aan het werk blijven.

Contactpersoon: Eveline Bosselaar
Onderneming: De Bezielde Hulpverlener
Website: www.debezieldehulpverlener.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!