HEY YOU giftbox

Wie ben je?

Lisa: “Samen met Sascha ben ik, Lisa, gestart met HEY YOU giftbox. Ik ben opgegroeid in Utrecht, maar inmiddels woon- en werkzaam in Amsterdam. Ik werk, naast HEY YOU giftbox, met plezier als Finance Consultant. Mensen omschrijven mij als ambitieus en onrustig (niet goed in stilzitten). Ook in mijn werk ben ik altijd bezig met cursussen volgen, trainingen geven, etc. Naast mijn werk was en ben ik lekker druk met andere dingen. Het is voor vele dan ook geen verrassing dat ik ben gaan ondernemen.

Sascha: “Al van kleins af aan lag het huis bezaaid met volle schrijfblokken en versleten dagboekjes. Mijn creativiteit werd serieuzer toen ik stage ging lopen bij een online vrouwenmagazine en daar werkzaam bleef als redacteur. Daarna volgde meer baantjes in de online wereld en in 2019 begon ik fulltime als copywriter en socialmediamanager. Maar 2021 new year new me, want dan begin ik aan een nieuw avontuur. Daarnaast spendeer ik gráág mijn tijd aan HEY YOU.”

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Lisa: “Zoals hierboven al aangegeven ben ik op dit moment, naast het ondernemen, nog werkzaam als Finance Consultant. Dit is ook wat ik de afgelopen jaren heb gedaan. Wel is de ondernemer in mij al eerder tot uiting gekomen. Op mijn 19e heb ik een eigen webshop gehad met handgemaakte sieraden waarvan ik een deel van de opbrengst doneerde aan de Safe Elephant Foundation in Thailand.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Lisa: “HEY YOU giftbox is een idee wat al langer in m’n hoofd zat. Ik ben iemand die het heel erg leuk vindt om duurzame producten van Nederlandse ondernemers te kopen in plaats van goedkopere massaproducten uit verre landen. Daarnaast zie je dat je tegenwoordig voor (bijna) alles een abonnement kunt afsluiten. Hoe leuk om die twee combineren?

Tijdens de eerste coronagolf zagen we helaas dat veel lokale, relatief kleinere ondernemers hun hoofd maar moeilijk boven water konden houden. Op dat moment besloot ik er echt voor te gaan. Dit wilde ik niet alleen doen, dus ik ben in mijn omgeving gaan kijken of ik iemand kon vinden die net zo enthousiast is als ik. Gelukkig was Sascha daar! Niet alleen is ze heel enthousiast, ze vult mij ook goed aan. Waar ik wat meer zakelijk inzicht heb, is zij mega creatief en een topper in het creëren van content. Een paar maanden verder merken we ook dat we heel erg op een lijn liggen, dus het samenwerken is alleen maar leuk!”

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Lisa: “Dat is iets waar je bewust mee bezig moet zijn. Ik denk dat dat voor mij in ieder geval een valkuil kan zijn. Ik ben zo enthousiast dat ik het liefst mijn hele weekend ondernemers zoek, leer over online marketing, etc. Natuurlijk zou dit niet helemaal gezond zijn. Ik probeer daarom heel bewust tijdsblokken te reserveren voor HEY YOU waarin ik al dat leuks kan doen. Zo zorg ik dat ik ook nog voldoende tijd heb om even helemaal los van alle schermen (laptop, telefoon) te ontspannen.”

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Wij dromen van een wereld waarin iedereen zich bewust is van waar en hoe producten worden geproduceerd; een wereld waarin mensen duurzaam en lokaal geproduceerde producten verkiezen boven massaproductie. Een mooi streven waar wij zelf een steentje aan willen bijdragen door mensen kennis te laten maken met eerlijk, duurzaam en lokaal geproduceerde producten van Nederlandse merken. HEY YOU brengt bewustwording en laat inzien dat consumptie en luxe hand in hand kunnen gaan met duurzaam en eerlijk.

Dat doen we door onze missie te verpakken in een HEY YOU giftbox. Zo ontdek mensen niet alleen ontdekken hoeveel fantastische producten hier in ons eigen kikkerlandje eerlijk en duurzaam worden geproduceerd, maar is het uitpakken of weggeven van de box vol verrassingen ook een echt geluksmomentje! Dat is dan ook wat HEY YOU zo uniek maakt. Er worden inmiddels veel beautyboxen aangeboden. Bij deze boxen ligt de nadruk helemaal niet op verantwoord en bewust consumeren terwijl wij juist denken dat dit een mooie manier is om die boodschap uit te dragen.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?

In ons geval is dat denk ik echt de tijd en de energie die in online marketing gaat zitten. Het is zeker niet makkelijk om online zichtbaar te worden. Iets dat ik vanuit mijn achtergrond ook nooit eerder hebben gedaan. Het voordeel is dat ik het wel heel erg leuk vind om er meer over te leren, maar dat kost natuurlijk (veel) tijd en het resultaat is niet altijd direct zichtbaar.

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Ik denk dat het nog wat vroeg is om dat te kunnen zeggen. Wij zitten op dit moment nog in de fase waarin wij proberen te leren en het concept proberen aan te scherpen op basis van verkopen, reacties/reviews van (potentiële) klanten, resultaten van advertenties, etc. Als wij uiteindelijk weten wat wel en niet werkt, hadden we dat uiteraard het liefst vanaf het begin op die manier gedaan. Al vinden we het proces waarin we steeds meer leren en zien hoe dit ons helpt ook heel erg leuk!

Wat is je toekomstvisie?

Zoals ook in onze visie duidelijk naar voren komt hopen wij dat iedereen zich meer bewust wordt van waar producten vandaan komen. Wij zien ons daar graag onderdeel van uitmaken door Nederlandse ondernemers die producten duurzaam, eerlijk en lokaal produceren onder de aandacht te brengen. Wat we nu vaak terugkrijgen is dat de HEY YOU giftbox relatief duur is. Natuurlijk begrijpen we dat, maar uiteindelijk hopen we dat de consument dit toch prefereert boven de goedkopere massaproducten.

Contactpersoon: Lisa Maree
Onderneming: HEY YOU giftbox
Website: www.heyyougiftbox.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!