De Oppaslijn

Wie ben je?

Ik ben Eline 27 jaar en nu bijna een jaar ondernemer samen met mijn man.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik ben afgestudeerd als sociaal pedagogische hulpverlener. Daarna heb ik 4 jaar gewerkt als congresontwikkelaar voor zorgprofessionals. Tijdens mijn werk in loondienst was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging en ontstond het idee voor De Oppaslijn. Ik heb een tijdje 3 dagen in loondienst gewerkt en (toevallig) ga ik echt net nu fulltime ondernemen voor De Oppaslijn.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ik woon in een klein dorp en ik merkte dat hier weinig mogelijkheden waren voor het opvangen van kinderen. Vooral naschoolse opvang was erg lastig te vinden en zat soms al jaren vol. Hier wilde ik graag iets mee doen en door mijn eigen jarenlange ervaring als oppas zag ik daar mogelijkheden. Want waarom is er nog geen landelijke, efficiënte oppascentrale? Die óók in de kleine dorpen mensen goed kan ontzorgen.

Zo is De Oppaslijn ontstaan. Wij zijn een bemiddelingsbureau voor oppaswerk en koppelen gezinnen aan oppassers die perfect bij hen passen.
Samen met mijn man heb ik een platform gebouwd waarmee we ouders optimaal kunnen ondersteunen in hun opvangvraagstukken.

Inmiddels zijn we enorm gegroeid en zijn we al in de helft van Nederland actief en groeien we nog steeds door.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

De huidige corona situatie helpt daar wel bij. Er is op dit moment niet veel mogelijk waardoor we veel tijd hebben om aan ons bedrijf te werken. Daarnaast doe ik een paar keer per week bootcampen en zie ik daar al mijn vrienden. Buiten op ruime afstand. Maar al schreeuwend kunnen we dan goed bijkletsen. Dat sporten is inmiddels echt mijn uitlaatklep geworden. Heerlijk vind ik het.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Wij bieden volledige ontzorging aan ouders. Je hebt het vaak al druk genoeg met werk en opvoeding. Daarom nemen wij graag het stukje opvang van je kinderen uit handen.
Als ouder geef je via Whatsapp aan wanneer je een oppas zoekt, wij matchen vervolgens de best aansluitende oppassers uit ons bestand aan de ouders. Deze oppassers zijn 100% beschikbaar en hebben de juiste ervaring. Als ouder hoef je vervolgens alleen nog de oppas te kiezen waar je de beste klik mee hebt. Ook dat hebben we gemakkelijk gemaakt voor ouders, omdat al onze oppassers een persoonlijke video maken waarin ze wat meer over zichzelf vertellen.

Daarnaast is betaling gemakkelijk via ons georganiseerd en zorgen we ervoor dat je altijd dezelfde oppas krijgt. Niets is zo vervelend als de hele tijd moeten wisselen van oppas.

Op deze manier bieden we een totaal ontzorgpakket aan.

Is er iets binnen het ondernemen dat je hebt onderschat?


Ik vond vooral de beginfase heel lastig. Ons idee is in september 2019 ontstaan en we zijn uiteindelijk in juni 2020 gelanceerd. Die periode daar tussenin vond ik heel zwaar, omdat je nog geen “succes bewijs” hebt. Je stopt eigenlijk heel veel energie in een bedrijf waarvan je nog niet zeker weet of het gaat slagen. Mijn belemmerende gedachten wisten wel raad met deze fase, want die waren ruim aanwezig. 

Als je 1 ding over kon doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou het dan zijn?

Niet zo onzeker zijn. Wat heb ik mijn eigen hoofd onderschat in dit hele proces. Ik was zo druk bezig met mij druk maken dat ik soms veel te lang gewacht heb met het maken van stappen.

Wat is je toekomstvisie?

In de nabije toekomst (binnen nu en 3 maanden) zijn we landelijk actief en als ik verder vooruit kijk zie ik ook mogelijkheden buiten onze landsgrenzen. Sowieso hebben we al genoeg ideeën om ouders nog meer te ontzorgen op verschillende vlakken van hun leven. Dus nieuwe bedrijven/concepten sluit ik ook zeker niet uit!

Contactpersoon: Eline Maree           
Onderneming: De Oppaslijn 
Website: https://deoppaslijn.nl

Fotografie: Tessa de Vries

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!