De snelste weg naar FIRE!

Neem jij altijd de snelste route naar je werk? Uit onderzoek van locatiegegevens op telefoons blijkt dat het grootste deel van de mensen niet de snelste, maar de meest rechte route kiest. Mensen kiezen hun route doorgaans met continu de bestemming zo recht mogelijk voor zich, zelfs als er alternatieven beschikbaar zijn die een kortere reistijd garanderen. We lijken simpelweg niet zo geprogrammeerd te zijn om voor de beste route te gaan, maar voor de meest directe.

Op het gebied van loopbanen doen mensen dit ook. De weg naar de jouw carrière-doel lijkt soms heel recht en logisch: promotie na promotie maken, vervolgens misschien bij een ander bedrijf net een stapje hoger hetzelfde doen. Nog een paar jaar doorzetten. En dan uiteindelijk ben je er.

Neem nu de situatie dat jij FIRE als einddoel hebt. Jij wil zo snel mogelijk dit doel behalen en zelf je pensioendatum in de hand hebben. De meest voor de hand liggende en ‘rechte’ weg is zoeken naar de best betaalde banen die in jouw bereik liggen, daar hard werken, buiten werk nog wat extra geld besparen en theoretisch gezien is het zo makkelijk haalbaar.

Maar wat nou als die goed betalende baan al je energie kost. Of wat als de uren die je moet draaien fysiek niet bij te houden zijn in combinatie met je privéleven. Vroeg of laat geeft je lichaam het signaal dat het zo niet langer kan. En dan is dat einddoel van financiële onafhankelijkheid verder weg dan ooit. Want als jij fysiek of mentaal opgebrand raakt, ga je de volgende stappen in je plan echt niet halen. De meest rechte weg, is dus niet altijd de beste.

Hoe kom je er nu achter wat de snelste en beste weg voor jou is? Dit doe je op dezelfde manier waarop de onderzoeker hebben gevonden hoe mensen hun routes naar werk bepalen: verbanden zoeken. Patronen kan je overal vinden, mensen zijn namelijk ontzettende gewoontedieren. Zelfs in jouw keuzes voor (voormalige) partners en vroegere bijbaantjes zit een verband. Het is alleen een kwestie van analyseren om deze verbanden ook te herkennen.

Met mijn achtergrond in zowel HR data als coaching heb ik methoden ontwikkeld om de soms onbewuste patronen vindbaar te maken. Zodat jij er achter kan komen wat jouw beste weg is naar succes, gebaseerd op data en niet op zweverige statements. En dan maakt het niet uit of dat nou FIRE of een droombaan is. Klinkt dat jou als muziek in de oren? Plan dan nu een gratis kennismakingsgesprek in via de link

Even voorstellen

Hi, mijn naam is Sandra Roest, ik ben afgestudeerd arbeids- en organisatiepsycholoog aan de Erasmus Universiteit. Ik werk als data analist op het gebied van HR en ik heb daarnaast ervaring met coaching in zowel de zakelijke als de sport setting. Hierdoor biedt ik een unieke combinatie: coaching en advies op basis van data gedreven methoden.

Contactpersoon

Sandra Roest

Onderneming

The Open Doors

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!