Deze boekhoudfouten wil je niet maken 

Deze boekhoudfouten wil je niet maken

Als startende ondernemer komt er veel op je af. Zo ook het bijhouden van je boekhouding. Je kunt ervoor kiezen om dit uit te besteden, maar het is nog makkelijker om je boekhouding zelf te doen. Dit bespaart je namelijk erg veel kosten en tijd. Let dan wel op dat je deze boekhoudfouten niet maakt.

Geen overzicht in je boekhouding

Werk je op dit moment nog met losse bonnen en facturen of misschien wel in Excel? Dan is het verstandig om daar mee te stoppen. Door alle losse onderdelen raak jij snel het overzicht kwijt. Wanneer je werkt met een online boekhoudprogramma zoals e-Boekhouden.nl heb je al jouw financiële gegevens overzichtelijk bij elkaar. Het programma werkt met een standaard grootboekschema. Hierdoor deel je jouw boekhouding als het ware in stukjes. Zo zie je in een oogopslag hoe je er financieel voor staat. Dit helpt je om betere keuzes te maken voor de groei van je bedrijf, zoals het doen van een investering. Daarnaast geeft het je ook inzicht zodat jij op tijd bij kunt sturen.

Tip: Doe je boekhouding op een vast moment

Wij snappen dat het doen van je boekhouding niet altijd even leuk is. Het wordt vaak gezien als een saaie en tijdrovende klus. Wanneer je hier elke week een vast moment voor reserveert, overzie je het werk veel beter. Maak bijvoorbeeld van elke maandag avond jouw boekhoudavond. Een half uur je bonnen en facturen verwerken en je boekhouding is weer op orde. Zo houd je structuur voor jezelf en is je boekhouding altijd up to date.

Het maken van invoerfouten

Yes! Je hebt alle gegevens van je bankafschriften netjes overgenomen en verwerkt in je boekhouding. Maar dan kom je erachter dat je een fout hebt gemaakt en je balans niet klopt. Super vervelend. Uiteraard kun je een fout altijd herstellen, maar dit is vaak veel gedoe en kost je onnodig veel tijd. Een online boekhoudprogramma werkt met verschillende koppelingen en automatiseringen, zoals een automatische bankkoppeling. Hierdoor staan al jouw bij- en afschriften automatisch klaar in je boekhouding. Dit hoef je dus niet meer zelf over te nemen. Handmatig werk is verleden tijd! Dit bespaart niet alleen veel tijd, maar maakt ook de kans op invoer fouten veel kleiner. Ideaal toch?
Optimaliseer je boekhouding en bekijk de verschillende koppelingen van e-Boekhouden.nl.

Veel geld kwijt aan een boekhouder

Wij zijn ervan overtuigd dat je prima zelf je boekhouding bijhoudt. Zo houd je zelf de controle, heb je op ieder moment toegang tot je financiële gegevens en voeg je eenvoudig een factuur, offerte of relatie toe. Wanneer je werkt met een boekhouder betaal je al gauw honderden euro’s per jaar. Dit is met een online boekhoudprogramma niet het geval. Neem zelf de verantwoording over je boekhouding en verwerk de basis zelf. Laat je boekhouder pas langskomen wanneer je behoefte hebt aan extra zekerheid of controle. Bijvoorbeeld bij het checken van je btw-aangifte.

Bekijk de 10 grootste boekhoudfouten

De kans op fouten nóg kleiner maken? Bekijk deze video van e-Boekhouden.nl. Zij vertellen je de tien meest gemaakte boekhoudfouten én hoe jij deze voorkomt.

Eenvoudig online boekhouden via e-Boekhouden.n

Ontdek zelf het gemak van zelf online boekhouden. Ga aan de slag met een eenvoudig en boekhoudprogramma zoals e-Boekhouden.nl. Ervaar alle voordelen en probeer het gratis uit. Speciaal voor lezers van Business Women Nederland bieden wij ondernemers 12 maanden gratis e-Boekhouden.nl aan!  Meld je nu gratis aan en ontdek het gemak!

Veel succes!

banner e-Boekhouden.nl

Contactpersoon

Sales

Onderneming

e-Boekhouden.nl

Ontdek meer over...

Succesverhalen & persoonlijke ontwikkeling

Netwerken & samenwerken

Marketing, communicatie & techniek

Creatief & media

Financiën & vastgoed

Beauty, lifestyle & fashion

Word gratis lid

Van het grootste vrouwelijke ondernemersnetwerk van Nederland

En ontvang direct ons gratis magazine in je inbox

You have Successfully Subscribed!